Ioan Gurzau, omul “fotbal” din Simleu

0
447


Scurt istoric fotbalistic la Simleu

Multe sunt ramificatiile in care Ioan Gurzau, actualmente presedintele Club Sportiv Sportul Simleu Silvaniei a fost implicat de-a lungul vietii.Istoria sa a fost povestita in emisiunea Arena Sportiva de la Salajeanul TV din data de 8 iunie 2020. Dupa o perioada de fotbalist la Izomat Simleu Silvaniei, apare in 1986 in postura de instructor sportiv la aceasta echipa (director Donca) pana in 1989 .Ajunge conducator sportiv la Mobila Simleu (director Bilt) organizeaza activitatea de fotbal din 1989 pana in 1992, cu promovare in DiviziaC. Restructurarile , incepand din 1992 afecteaza si fotbalul din Simleu care innoata in fotbalul judetean. Flacara Halmasd in 2008 castiga campionatul in Salaj, cesioneaza locul la Somesul Satu Mare, apoi promoveaza in Liga a II-a sub denumirea de Silvania Simleu Silv. pana in 2011. Meritul fotbalistic a lui Ioan Gurzau a fost intregit prin sustinerea financiara a oamenilor de afaceri Mitica Ardelean, Blaga, Pop, Dragan, Biris, precum si a Primarului din Simleu Silv. Septimiu Turcas.

Simleu, pepiniera de tineri

Ioan Gurzau spune ca :
“Intotdeauna Simleu Silvaniei a fost un izvor de talente, cum este si acum. Atunci, dupa necontinuare in Liga a II-a am luat legatura cu cei de la FC Zalau, aveau buget bun, Pasca Marius era deja racolat la ei, sa preia echipa. Aveam jucatori tineri foarte buni, peste Zalau , Mitica Ardelean a spus ca-i ajuta cum poate dar zalauanii au refuzat!Am avut un Lupo Lorand, Ulmeanu Tudor, Silviu Crisan, Malin Sabou, etc. Sa nu mai vorbim de toata echipa de juniori si alte grupe…

Din nou la drum

Ioan Gurzau continua:”Am fost nevoit dupa retragere sa plec din oras, intai observator FRF apoi manager sportiv la Unirea Dej si Somesul Satu Mare.Nu mai era fotbal in Salaj. Parintii unor copii talentati ma sunau sa-i duc cu mine in alt judet. Atunci am realizat ca daca eram ajutati in aceea vreme putin si de conducerea jud. Salaj aveam si azi fotbal in Liga II ori III. Am prins si criza aceea mare.La unele meciuri atunci adunam bani de arbitraj de la spectatori. Arbitrajele erau bune.Am preluat de 2 ani Sportul Simleu Silvaniei cu un obiectiv clar acum adica promovarea in liga a III-a si promovarea unor tineri catre echipele din esaloanele superioare. Am gasit intelegere la autoritatile locale, Consiliul Local din Simleu Silvaniei, primarului Septimiu Turcas si unor oameni de afaceri din zona Simleu.Avem o generatie de tineri foarte buna, garda veche mai are inca experienta si forta iar pe iubitorii fotbalului din Simleu Silvaniei vrem sa-i facem fericiti prin prestatia noastra .”
sursa foto: Salajeanul TV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here