Soferii care au platit taxa auto isi vor recupera banii pana pe 30 iunie 2019

Bugetul Ministerului Mediului pe anul 2018 a fost suplimentat cu 650 milioane lei pentru restituirea taxei auto, reiese din Hotararea publicata, vineri, 14 iunie, in Monitorul Oficial.
Proiectul a fost adoptat miercuri, 12 iunie 2019, de Guvern, potrivit hotnews.ro.
Guvernul a decis sa suplimenteze cu 650 milioane de lei bugetul Ministerului Mediului pentru restituirea taxei auto, din Fondul de rezerva bugetara al Executivului prevazut pe acest an, a anuntat purtatorul de cuvant al institutiei, Nelu Barbu.
"Guvernul a aprobat un proiect de hotarare privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2019. Este vorba despre o suplimentare cu 650 de milioane de lei pentru a se acorda banii platiti pentru timbrul de mediu, taxa auto, in functie de denumirea pe care a avut-o aceasta taxa de-a lungul timpului. Stiti ca termenul limita este de 30 iunie. Pana la acest moment au fost platite deja sume totale in valoare de 3,1 miliarde de lei", a afirmat Nelu Barbu, potrivit Mediafax.ro.
ANAF a restituit in perioada 3 – 5 iunie 2019, la nivel national, suma de 700 milioane de lei catre 420.000 de contribuabili, suma ce reprezinta taxe auto achitate de catre ace?tia in perioada 1ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017.
La finele lunii mai, ministrul Finantelor anunta transferul a 700 de milioane de lei din fondul de rezerva al Guvernului in cel de mediu pentru cei care au depus cereri de restituire a taxei auto, prin hotarare de Guvern. Ministrul anunta initial ca banii vor fi restituiti in totalitate pana la sfar?itul lunii mai.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *