Interviu cu GHEORGHE STANCIU – candidatul PNȚCD la conducerea Consiliului Județean Sălaj

1
464

Gheorghe Stanciu este Manager general al companiei Comfrig, firmă înființată în 1992, cu rezultate deosebite, remarcate în statisticile economice locale şi naţionale. Printr-un management adecvat, Comfrig a cunoscut din 1992 și până azi o dezvoltare apreciabilă, s-au făcut investiții în domeniul producției și serviciilor și s-au creat astfel sute de locuri de muncă. Spiritul antreprenorial al managerului Gheorghe Stanciu este dublat de conştiinţa civică, motiv pentru care a decis să candideze din partea PNȚCD pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Sălaj.

„Consider că este momentul să pun umărul pentru a aduce eficienţă în administraţia publică din județ, pentru o dezvoltare pe fundamente economice solide a Sălajului. E mai simplu decât consideră mulţi, dacă suntem preocupaţi cu adevărat de județul nostru. Dacă spunem stop intereselor de grup ale celor din cercurile politice”, a afirmat Gheorghe Stanciu.

Reporter: Ce v-a motivat să candidați la conducerea Consiliului Județean Sălaj?

Gheorghe Stanciu: Am decis să candidez din partea PNȚCD pornind de la dorința de a dezvolta județul. Județul Sălaj a scăzut din toate punctele de vedere – demografic, ca număr de angajați și de angajatori, cu alte cuvinte, economia județului se duce de râpă. Vreau să schimb această stare de lucruri și cred cu tărie că pot aduce bunăstare în județul nostru. Impresia lăsată în ultimii din partea conducerii județului este că primează interesele personale și de grup, în detrimentul interesului cetățenilor. Puterea trebuie folosită în beneficiul oamenilor, nu în interes propriu. Cred într-o conducere împreună cu cetățenii a acestui județ, în transparență, în decizii luate cu simț de răspundere. Lumea s-a săturat de partidele care au dus în colaps țara de 30 de ani încoace. Ca să ne meargă cu adevarat mai bine, este nevoie ca instituția Consiliului Județean să se transforme în una care creează condiții să se producă venituri pentru oameni, în așa fel încât sălăjenii să nu mai fie nevoiți să plece în altă parte să-și câștige traiul zilnic. Vrem să-i aducem pe cei plecați înapoi acasă, să muncească aici și să trăiască în bunastare, alături de familiile lor. Cred că un stil corect de conducere este unul participativ, prin care fiecare persoană angajată pe un post, să contribuie cu cunoștințele și experiența pe care le are, la îndeplinirea proiectelor asumate.

R: Ce veți aduce nou in Consiliul Județean Sălaj? Care sunt principalele propuneri cu care veniți în fața alegătorilor?

Gheorghe Stanciu: În primul rând, aş dori să aduc altceva în tipul de management, de conducere a instituției. Împreună cu șefii de servicii și de departamente, cu managerii instituțiilor subordonate Consiliului Județean vom inventaria situația tuturor proiectelor CJ și vom stabili direcțiile de dezvoltare precise pe fiecare domeniu. Cu ajutorul specialiștilor vreau să eficientizăm activitatea. Voi fi un partener de dialog profesionist pentru toți cei care vin cu idei și soluții pentru dezvoltarea județului și voi sprijini orice proiect care urmărește acest lucru. Prioritar, trebuie stimulate investiţiile – investiţii publice sau private, de toate tipurile şi în toate sectoarele. Ca șef al administrației județene voi sprijini toate primăriile care demarează investiții și voi propune proiecte pentru crearea de locuri de muncă.

Principalele direcții de acțiune pentru dezvoltarea echilibrată a județului pe care eu le propun sunt: facilitarea accesului – atât al persoanelor fizice, cât și juridice – la consultanță pentru promovarea produselor locale prin intermediul parteneriatelor cu firme private, buna informare pentru atragerea fondurilor europene în domeniul agricol sau neagricol, o activitate de marketing eficientă în străinătate și în țară și dezvoltarea infrastructurii pentru traseele turistice care pun în valoare tradițiile și cultura sălăjeană.

Program, obiective, soluţii

Agricultura este un domeniu prioritar pentru PNTCD. Vreau să aducem la aceeași masă producătorii și vânzătorii. Voi sprijini înființarea asociațiilor și cooperativelor agricole în județ. Se vor construi depozite frigorifice pentru a menține produsele la temperaturi optime și a le crește gradul de valabilitate. Trebuie să avem abatoare pentru prelucrarea cărnii și fabrici pentru prelucrarea laptelui. Asociațiile și cooperativele de producători vor putea negocia direct cu magazinele de desfacere. Să nu uităm că România a fost considerată grânarul Europei și este în continuare o țară cu mare potențial agricol. Este inadmisibil să importăm produse agricole care să se vândă la prețuri uriașe în supermarketuri, câtă vreme producătorii noștri n-au unde-și desfacă produsele.

Mai mult, putem valorifica potențialul turistic al județului prin turismul istoric, cultural, culinar și viticol. Doresc promovarea agroturismului, o ramură neexploatată suficient în județul nostru. Sunt convins că turiștilor le-ar plăcea să vadă la fața locului cum se produce cașul, cum se face silvoița, să culeagă și să mănânce fructe direct din pom, să se relaxeze în natură și să se detașeze de ritmul tehnologizat și stresant de viață.

Tot legat de turism, Sălajul este judetul cu cele mai multe biserici de lemn din Romania si foarte putini stiu acest lucru. Acest lucru vrem să-l valorificăm la maximum ca potențial turistic. Aceste obiective turistice au nevoie de restaurare şi conservare, pentru ca frumuseţea lor să fie şi trainică. De aceea, voi acorda o mare atenţie finanţării acestor obiective de importanţă strategică pentru viitorul agroturistic cultural şi spiritual al judeţului.

Programul propus de PNTCD nu se termină aici. Prezentul activ şi eficient este legat şi de soluţiile de comunicare. Vreau eficientizarea administrației locale prin digitalizare. Întreg județul trebuie să aibă acoperire în rețelele de telefonie și internet. Tinerii trebuie sprijiniți în a-și deschide afaceri și voi face acest lucru, punându-le la dispoziție consultanță gratuită. Tinerele talente din județ trebuie sprijinite și susținute, indiferent de domeniul în care activează.

Vom acorda o grijă aparte mediului, prin oprirea tăierilor abuzive de păduri și prin acțiuni de împădurire și ecologizare. Vom construi parcuri eoliene și, acolo unde potenţialul agricol este scăzut, parcuri solare. De asemenea, vreau să valorificăm potențialul hidroenergetic al râului Someș. Nu lipseşte din program o strategie pe termen lung legată de spitale, iar susținerea medicilor de familie și a centrelor de primire urgențe din comune se impune acum mai mult ca niciodată.

Bunăstarea poate fi adusă acasă, în Sălaj. Soluţia este Gheorghe Stanciu, candidatul PNȚCD la președinția Consiliului Județean Sălaj

Schimbarea unor stări de fapt se face relativ uşor, prin identificarea problemelor şi a soluţiilor, prin implicare directă şi asumarea responsabilităţilor. Dacă nu vrei să mai fii parte din problemă, soluţia este să fii parte din rezolvarea ei.

Acesta este motivul pentru care PNȚCD Salaj vine în faţa sălăjenilor cu o echipă în care tinerii îşi au un loc important, iar experienţa şi capacitatea de management la nivel judeţean poartă numele candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, Gheorghe Stanciu.

Reporter: De ce credeți că oamenii v-ar vota pentru șefia Consiliului Județean?

Gheorghe Stanciu: Sălăjenii mă cunosc, știu că sunt un om al faptelor. Vin din mediul privat, tot ce am început, orice proiect, l-am dus la bun sfârșit. Sunt capabil, știu și pot administra județul, ca să trăim mai bine aici, unde ne-am născut și unde ne sunt rădăcinile. Pun accent pe seriozitate și pe lucrul făcut bine până la capăt. Eu cred că am demonstrat, prin întreaga mea activitate, că sunt un om activ, serios, pe deplin angajat în rezolvarea obiectivelor. Firmele înființate de mine acum 30 de ani au adus plusvaloare în Sălaj. Nu sunt interesat să câștig foloase din funcția la care candidez, rezultatele mele în plan profesional sunt vizibile şi vorbesc despre capacitatea şi eficienţa mea. Am cutreierat satele și comunele Sălajului, le-am parcurs la pas și am întâlnit situații inadmisibile, absurde chiar, investiții fără cap și coadă, făcute prost și fără nicio finalitate sau utilitate.

Licitațiile organizate cu dedicație sunt o piedică în dezvoltarea firmelor sălăjene. Acest lucru va înceta cu mine la conducerea Consiliului Judetean. Din cauza condițiilor impuse, a caietelor de sarcini și a netransparenței, de cele mai multe ori firmele sălăjene au ajuns să fie subcontractori, executanți la mana a doua sau a treia. Programul meu se axează pe dezvoltarea economiei și creșterea locurilor de muncă în județ. Vreau să dezvoltăm 6 parcuri industriale moderne în Zalău, Șimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Sărmășag, Ileanda și Zimbor, da nu oricum, ci, subliniez, dotate cu toate utilitățile necesare, pentru a atrage investitorii. Cetățenii vor avea acces la consultanță și informare, vor ști cum să acceseze fonduri pentru investiții și dezvoltare.

Un exemplu de investiţie greşită este la Bocșa, unde administrația locală a făcut o stație de epurare complet inutilizabilă. Bani aruncați pe apa sâmbetei, bătaie de joc pe banul public. Nu mai putem permite ca astfel de utilizări defectuoase ale banului public, ale banului din buzunarele fiecăruia, să se mai petreacă în Sălaj. V-am dat doar un exemplu, ele sunt multe, și toate arată incapacitatea administrațiilor de până acum de a gestiona cum trebuie bugetul judeţului. Desi problemele sunt multe, acestea sunt rezolvabile. Sunt om de afaceri, gândesc strategic, am soluții, știu ce trebuie făcut și fac.

Rep.: Credeți că se va produce o schimbare în bine la aceste alegeri?

Gheorghe Stanciu: În măsura în care sălăjenii își doresc să trăiasca mai bine și să aibă bunăstare acasă, cred că această schimbare în bine se va produce. Alegerile sunt momentul în care locuitorii Sălajului pot să facă ceva cu adevărat important pentru destinul lor. Nu e nevoie să mute munţii din loc, cu asta ne vom ocupa noi, dacă e necesar, ci doar să utilizeze ştampila de vot cu responsabilitate. Votul dă putere alegătorului să schimbe soarta județului și știu că lumea s-a săturat de vorbe goale. Îndemn sălăjenii să iasă la vot, să analizeze bine și să voteze candidatii PNȚCD. Putem construi viitorul judeţului, ancorându-ne în tradiţie, respectând tot ce au mai valoros aceste meleaguri şi privind cu încredere la tinerii ce merită un viitor aici, acasă, alături de părinţii şi de copiii lor.


Un om pentru viitor. Gheorghe Stanciu aduce bunăstare în Sălaj!

Prin politicile proaste și antinaționale, partidele politice care au condus România în ultimii 20 de ani au alungat implicit românii din ţara lor.

În loc să li se creeze condiții de prosperitate acasă, unde să muncească, să își întemeieze o familie, să fie alături de cei dragi, lipsa viziunii socio-economice a acestor partide i-a făcut pe milioane de români să ia calea pribegiei prin străinătăți, părinții și bunicii să-i aștepte acasă, iar tinerii plecați să suspine după dorul de casă și cei dragi.

În magazinele din ţară abia mai găseşti câte un produs românesc, în timp ce produsele agricole din gospodăriile românești sunt cumpărate de intermediari sau multinaționale pe bani de nimic.

Guvernul a sprijinit marii retaileri străini, oferind aproape nimic, însă, firmelor mici românești.

Dacă v-aţi săturat de toate acestea, dacă e prea mare dorul de cei dragi, plecaţi să construiască, să culeagă recolte, să îngrijească copiii şi bătrânii altor neamuri, să îşi vândă inteligenţa şi forţa companiilor internaţionale, stă în puterea voastră să schimbaţi ceva.

Gheorghe Stanciu, candidatul PNȚCD Sălaj la preşedinţia Consiliului Județean, e decis să schimbe această stare de lucruri, să dezvolte județul astfel încât forța de muncă să nu mai plece în străinătate, în căutarea unor condiţii de muncă şi viaţă mai bune, iar cei plecați să se întoarcă acasă. Deviza PNȚCD este: Aducem bunăstare acasă!

Bunastare, însă, nu poate exista fără o economie puternică, fără oportunități pentru oamenii de afaceri și fără locuri de muncă bine plătite.

Diversitatea problemelor cu care se confruntă românii este consecinţa unei serii de compromisuri liberalizate adunate în egală măsură de clasa politică, de administraţie și antreprenori.

“Oamenii sunt inima și sufletul oricărui loc, iar economia nu poate exista în lipsa unei resurse umane diverse, eficiente, specializate în toate domeniile. Fără forța de muncă potrivită fiecărei ramuri, de la creaţie şi execuţie până la întreţinere, control şi reparaţii, ritmul economic încetineşte, apar probleme, iar companiile au tot mai puţină relevanţă în peisajul economic al unei comunităţi aflată într-o evidentă suferinţă”, explică Gheorghe Stanciu.

Soluția propusă de candidatul PNȚCD la președinția Consiliului Județean Sălaj este de a stimula antreprenorii și fermierii români să producă cât mai mult în Sălaj.

„Obiectivul meu ca viitor președinte al Consiliului Județean Sălaj este de a conlucra cu autoritățile locale în vederea stimulării tinerilor și antreprenorilor locali astfel încât în fiecare comună să existe mici afaceri care să genereze câteva zeci de locuri muncă la nivel local, așa cum se pot găsi și în satele din vest”, a spus Gheorghe Stanciu.

„Avem apoi în plan să creăm 6 parcuri industriale în diverse colturi ale județului, pentru a aduce locurile de muncă cât mai aproape de oameni. Am dovedit că pot bine gestiona și administra firme, care oferă sute de locuri de muncă. La fel de bine voi gestiona și județul pentru a aduce bunăstare acasă astfel încât cei plecați să se întoarcă, iar cei rămași să nu mai plece”, a concluzionat Gheorge Stanciu, candidatul PNȚCD la președinția Consiliului Județean Sălaj.

Pe lângă lista de candidați la Consiliul Județean, PNȚCD a depus în Sălaj liste de candidați în 3 orașe și municipiul Zalău și 39 de comune, fiind cea mai mare mobilizare a partidului după 20 de ani.

PNŢCD Sălaj vrea să transforme Zalăul într-un hub regional

Planul de dezvoltare locală propus de echipa PNŢCD Sălaj, prin antreprenorul Gheorghe Stanciu, candidatul ţărăniştilor la preşedinţia Consiliului Judeţean, rezidă în intenţia de aplicare pe plan judeţean a unui protecţionism de ce mai pură factură capitalistă, dar cu accente profund autohtone, plecând de la promovarea producătorilor şi comercianţilor locali şi la sprijinirea acestora de către administraţiile locale din judeţul Sălaj.

„Investiţiile reprezintă scânteia care va porni motorul economiei”, a spus omul de afaceri Gheorghe Stanciu în conferinţa de presă desfăşurată pe 20 septembrie. Dintre aceste investitii, insa, de preferat sunt cele locale, deoarece acesti investitori au tot interesul sa isi tina capitalul aici.

Implicat în domeniul HoReCa, ţărănistul a arătat în aceeași conferință de presă că nu doar activităţile turistice sunt negativ afectate, ci tot sistemul, pornind de la firmele care produc şi aprovizionează hotelurile şi restaurantele, şi ajungând la prestatorii de servicii conexe – cum ar fi organizatorii de evenimente, entertainerii, fotografii, florarii etc.

Reliefat a fost şi absurdul situaţiei în care se află cam toată ţara, ca urmare a faptului ca autoritatile neglijeaza producatorii locali.

„Am ajuns ca în loc să cumpărăm produse sănătoase, de la concetăţenii noştri, mâncăm produse aduse de afară, muncite de ai noştri, afară”, a spus Gheorghe Stanciu.

În vederea sprijinirii producătorilor locali, Gheorghe Stanciu a propus înfiinţarea a 6 depozite în judeţ, unde producătorii să își poată păstra marfa la temperaturi optime, de unde apoi să o poată vinde la un preț convenabil.

Candidatul PNŢCD a scos în evidenţă şi fariseismul conducerii statului, care pretinde de la populaţie respectarea unor măsuri sanitare de cele mai multe ori absurde şi nesusţinute ştiinţific, dar ei înşişi nu le respectă, dând exemplul preşedintelui şi al premierului, deja celebri prin diferenţa dintre vorbele şi faptele lor în privinţa respectării măsurilor restrictive.

Conducerile locale nu au fost nici ele omise, Gheorghe Stanciu acuzând primarii de neimplicare în viaţa oamenilor pe care-i păstoresc si de neinformarea oamenilor in ceea ce priveste oportunitatile care exista pentru ei.

„Oamenii duc lipsa, în primul rând, de informaţiile pe care edilii ar trebui să le prezinte, în special despre oportunităţile de dezvoltare locală. Din contră, primarii cumpără cele mai bune spaţii comerciale din localităţile pe care le conduc şi îşi desfăşoră afacerile cu sprijinul asistaţilor social”, a spus Gheorghe Stanciu.

Gheorghe Stanciu a deplâns şi migrarea sălăjenilor spre Cluj, şi, implicit, „migrarea” resurselor financiare locale din Salaj către economia altor judete. Pentru a preintampina aceasta situatie, Gheorghe Stanciu si echipa PNTCD la alegerile locale propune un program de dezvoltare locală direct, care să-i convingă pe sălăjeni să rămână pe meleagurile natale şi, mai mult, „să vină domnii din Cluj către noi, pentru că-i mai ieftină viaţa la noi, în Sălaj, la Zalău, decât în Cluj”.

Obiectivul candidaților PNȚCD la alegerile locale din Sălaj este de a „aduce bunăstare acasă, astfel încât cei plecați să se întoarcă, iar cei rămași să nu mai plece”!

Pe lângă lista de candidaț la Consiliul Județean, PNȚCD a depus în Sălaj liste de candidați în 3 orașe și municipiul Zalău și 39 de comune, fiind cea mai mare mobilizare a partidului după 20 de ani.

Gheorghe Stanciu (PNŢCD) – Campion în sport şi în afaceri

Când excelezi în domenii diferite e semn că ai nu doar nişte date profesionale şi abilităţi importante, dar există şi o bogăţie în activele umane, iar acestea nu se pot nici moşteni, nici învăţa. Caracterele mari se văd în competiţii, acolo doar cei cu adevărat puternici pot învinge.

Ce te califică pentru o finală? O confluenţă benefică de rezultate obţinute deja, care demonstrează fără tăgadă competenţa, caracterul, obiectivele şi strategia. Cu aceata vine în faţa sălăjenilor Gheorghe Stanciu, candidatul PNTCD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj.

Gheorghe Stanciu s-a născut în 30 martie 1959 în Buciumi, Sălaj. Este căsătorit și are doi copii. A absolvit cursurile facultății de Științe Economice din Cluj Napoca și a obținut un master în Dezvoltarea Afacerilor. A fost sportiv de performanță și primul medaliat al clubului CSS Zalău. Acest lucru se întâmpla în anul 1979, când sportivul reușea să cucerească medalia de argint la Naționalele de juniori.

Pentru valorosul sportiv a urmat o cariera presărată cu performanțe, cu convocări la loturile naționale, dar și cu nominalizări în clasamentele celor mai buni sportivi ai județului. Până la vârstă de 30 de ani Gheorghe Stanciu a obținut numeroase medalii în competiții.

Gheorghe Stanciu şi-a întregit cariera sportivă cu studiile din domeniul economic şi apoi cu aplicarea lor practică, acesta devenind un prosper om de afaceri. Ca un campion adevărat, succesul din business nu l-a îndepărtat de fenomenul sportiv, pe care l-a susținut financiar de-a lungul anilor, încurajând astfel generaţii întregi de copii şi tineri să practice sportul şi mişcarea, pentru sănătatea şi dezvoltarea lor armonioasă.

În primii ani de viaţă democratică, între 1990-1992, Gheorghe Stanciu a fost vicepreședintele Cooperativei Munca și președinte al Cooperativei Constructorul din Zalău. În 1992 a înființat și dezvoltat compania Comfrig, cu rezultate remarcabile, evidente în statisticile economice locale și naționale şi în vieţile celor care muncesc acolo.

„Dacă vrei să realizezi ceva în viață, ai nevoie să folosești trei lucruri, și asta nu numai în sport, ci și în viața de zi cu zi. Trebuie să folosim mintea, să punem suflet în tot ceea ce facem și să avem perseverență. În sport, dacă ai pierdut, trebuie să continui, dacă ai câştigat, trebuie să continui. Sportul este un profesor, formează caractere. Te învață să muncești, să devii om și să fii foarte organizat, disciplinat și serios din toate punctele de vedere. Pot să spun că sunt un om de afaceri de succes, dar ca roman nu pot spune că sunt împlinit când văd atâţia tineri plecând în bejenie, sa lucreze pentru alţii. Am ales de aceea să candidez la preşedinţia Consiliului Județean Sălaj pentru a aduce bunăstare acasă, ca cei plecaţi să se întoarcă, iar cei rămaşi să nu mai plece”, a spus Gheorghe Stanciu.

Gheorghe Stanciu este candidatul PNȚCD la preşedinţia Consiliului Județean Sălaj la alegerile din 27.09.2020.

Votati PNȚCD, votați Gheorghe Stanciu!

Comandat de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat Filiala Sălaj
Cod Unic de Identificare AEP 21200185

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here