SondajRSS Feed

Interventie dificila pentru pompieri in comuna Marca

7 Decembrie 2017

Marti la ora 14.20, Garda Nusfalau si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Marca au intervenit la un incendiu izbucnit la anexa unei gospodarii din localitatea Marca Huta, un catun izolat, unde accesul este foarte anevoios. Interventia fortelor profesioniste a fost îngreunata de drumul greu accesibil, ce a dus la imposibilitatea autospecialelor de a ajunge la fata locului, pompierii fiind nevoiti sa parcurga pe jos aproximativ un kilometru, cu mijloacele de prima interventie. 

Cauza probabila de incendiu a fost de natura electrica, un scurtcircuit al unui cablu defect. A ars un grajd de animale si un sopron, fiind mistuite de foc 5 tone de plante furajere, o tona de cereale si unelte. Totodata, un vitel a murit in incendiu.
Incendiul a fost lichidat înainte ca flacarile sa se extinda la celelalte anexe si la casa.
"Proprietarul a anuntat prin 112 pompierii. Barbatul nu era acasa la momentul izbuncirii incendiului, incendiul fiind observat tarziu. Am intervenit cu doua autospeciale de apa si spuma, care din pacate au putut sa ajunga doar pana in localitatea Port. Drumul de acces catre locuinta afectata este din pamant, foarte

Interventie dificila  pentru pompieri  in comuna Marca
abrupt si ingust, motiv pentru care autospecialele nu au putut urca. Pompierii s-au mobilizat si s-au deplasat pe jos, fara autospeciale, aproximativ un kilometru, cu mijloace de prima interventie (motopompa transportabila, lopeti, furtunuri). Primaria din Marca, prin SVSU, a venit in ajutorul pompierilor cu o cisterna cu apa tractata de doua tractoare. Cativa vecini au venit in sprijin cu mai multe butoaie de apa si galeti. Focul se desfasura cu putere la grajdul de animale si la spronul de depozitare. Focul fiind foarte puternic, exista pericolul ca si casa sa fie cuprinsa de flacari. Prin munca depusa de pompieri focul a fost lichidat la timp, iar casa a fost salvata", spune purtatorul de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi.

Vizualizari 748
Comentarii articol

>

in 7 Decembrie 2017 7:56

"Magazin Salajean" anunta ieri ca pompierii din Zalau au intervenit.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.