SondajRSS Feed

 

A fost redactata motivarea sentintei pentru liderul PSD

Instanta suprema spune explicit de ce l-a condamnat pe Dragnea la 3 ani si jumatate de inchisoare

17 Septembrie 2018

"În reusita demersului sau infractional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea fata de inculpata Alesu Floarea"

Completul de trei judecatori de la “nalta Curte a redactat motivarea la sentinta prin care Liviu Dragnea a fost condamnat in iunie anul acesta la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajarilor fictive, din care reiese ca oameni din PSD au fost platiti fraudulos din banii de la Protectia Copilului.
Liviu Dragnea a fost condamnat la 21 iunie la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare, plus interzicerea unor drepturi, pentru instigare la abuz în serviciu, pe considerentul ca platile fictive ca tre membri PSD au fost facute pentru ca liderul PSD s-a folosit de influenta sa pentru a le obtine.
Sentinta din iunie a venit dupa trei amânari succesive. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la completul de 5 judecatori. Apelul poate fi facut acum, dupa motivarea sentintei.
"Înalta Curte, în opinie majoritara, apreciaza ca în cauza din coroborarea probelor administrate rezulta faptul ca inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intentie, folosindu-se de influenta, autoritatea si puterea conferita de functiile detinute – presedinte atât al organizatiei judetene a PSD Teleorman, cât si al Consiliului Judetean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea sa savârseasca infractiunea de abuz în serviciu (…) În reusita demersului sau infractional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea fata de inculpata Alesu F

Instanta suprema spune explicit de ce l-a condamnat pe Dragnea  la 3 ani si jumatate de inchisoare
loarea (directoarea DGASPC Teleorman – n.r.)", se arata în motivare, potrivit G4media.ro.
Decizia de condamnare a liderului PSD a fost luata pe 21 iunie de un complet de trei judecatori ai “naltei Curti, format din magistratii Constantin Epure, Geanina Arghir si Stefan Pistol. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, Stefan Pistol facând opinie separata.
Atât procurorii DNA, cât si o parte dintre inculpatii din procesul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman au declarat apel la decizia de condamnare a liderului PSD.
Acuzatiile procurorilor - pentru care s-au adunat probe in baza carora s-a pronuntat sentinta din iunie - sunt ca Liviu Dragnea, pe vremea când era presedintele Consiliului Judetean Teleorman, a aranjat sa fie angajate la Protectia Copilului doua membre PSD, care nu au trecut niciodata pe la acel serviciu. Anchetatorii au cerut magistratilor sa îl pedepseasca pe Liviu Dragnea cu sapte ani si jumatate de închisoare.
Paguba adusa statului trece de 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a elaborat la un moment dat un proiect de lege prin care abuzul în serviciu, acuzatia care i se aduce lui Dragnea, sa fie considerata infractiune doar de la un prejudiuciu de peste 200.000 de euro.

 

Vizualizari 2983
Comentarii articol (13)

>

in 17 Septembrie 2018 0:33

Dragnea a fost toata viata lui bugetar, e clar ca averea de miliarde a dobandit-o prin ilegalitati.

>

in 17 Septembrie 2018 7:45

Dupa o concluzie din iunie sa dai motivarea in septembrie arata nivelul slab al magistraturii in Romania ,vis a vis de salariile si pensiile uriase pe care le au.IN NICI O TARA DIN LUME NU EXISTA PENSIE DE 250 DE ORI MAI MARE DECAT SALARIU MEDIU DIN ACEA TARA .La noi exista si beneficiarul este bineanteles un fost judecator.Idiotilor de legiuitori, vi se pare NORMAL??????

7:45>

in 17 Septembrie 2018 8:04

conteaza esenta iar cel de la 0:33 are dreptate.

>

in 17 Septembrie 2018 10:06

La puscarie cu Dragnea penalu, si sa se rezolve si cu Teldrum si Belina , si acolo liviu este un INFRACTOR PENAL , nu mai tergiversati atata judecatorilor ca pentru asta sunteti platiti

>

in 17 Septembrie 2018 10:11

Pacatul cel mai mare este ca scapa de puscarie unii precum Basescu, Blaga, Videanu, Orban etc.Sunt condamnati numai cei care fac demersuri pentru eliminarea statului paralel, care vad ca place de minune celor de la #rezist.Oare de ce?

>

in 17 Septembrie 2018 11:46

D-LOR SI DOMNILOR, STIMATI CETATENI AI ROMANIEI,ACEST INFRACTORSSOBOLAN HOTI A FURAT 30% DIN AVUTIA ROMANIEI SI ,NIMENI NU IA MASURI IMPOTRIVA LUI CHIAR CORINA CRETU A AVERTIZAT DE MULTE ORI CA ROMANIA NU ABSOARBA NICI UN DOLAR DELA UE...CEAUSECU A CONSTRUIT O TARA, CAND A FOST IMPUSCAT NU AVEA CASA PROPRIU NICI EL NICI COPII !!!ORI ACEST DRAGNEA A DISTRUS TOTUL SI......ESTE LIBER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!\r\n\r\n

>

in 17 Septembrie 2018 11:46

D-LOR SI DOMNILOR, STIMATI CETATENI AI ROMANIEI,ACEST INFRACTORSSOBOLAN HOTI A FURAT 30% DIN AVUTIA ROMANIEI SI ,NIMENI NU IA MASURI IMPOTRIVA LUI CHIAR CORINA CRETU A AVERTIZAT DE MULTE ORI CA ROMANIA NU ABSOARBA NICI UN DOLAR DELA UE...CEAUSECU A CONSTRUIT O TARA, CAND A FOST IMPUSCAT NU AVEA CASA PROPRIU NICI EL NICI COPII !!!ORI ACEST DRAGNEA A DISTRUS TOTUL SI......ESTE LIBER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!\r\n\r\n

>

in 17 Septembrie 2018 14:26

Ora. 10.11 ai perfecta dreptate pana la partea cu statul pararel de care nimeni nu știe încă ce inseamna. Toti politicienii corupti, condamnați ar trebui inchisi (oricât te-ai minți sti si tu in sufletul tau ca Dragnea e un hot si un manipulator cum nu s-a mai văzut demult), sechestrate toate averile, pensiile si lasat sa vina oameni cinstiți in locul lor. Pana atunci o sa fim mințiți și furați in continuare!

>

in 17 Septembrie 2018 16:25

Toata averea lui dragnea e pe numele altora! Se p... pe noi de sus infractoru' pi...! Beembeul e cumparat pe numele lui fiu-sau! E atat de sigur pe el ca si daca il prinde politia fara ITP, asigurare sau alte rahaturi o suna pe Carmencita si scapa!\r\nNiciun belit de politician din vechea garda nu mai are averea nejustificabila pe numele lui!

>

in 17 Septembrie 2018 16:42

Hoții la pușcărie acolo e locul și lui Dragnea, puscarisul notoriu de care PSD nu se poate debalansa. Se pare că toții au același apucături. Rușinea țării și a lumii sunteți.

>

in 17 Septembrie 2018 21:04

Sa piara acest ticalos si sleahta ce-l sustine! Includem aici si pe parazitii din Salaj: Marc, Nosa, Pop Gheorghe cel Prost, Dana Cota, Balajel etc. N-am zis Ciunt si Bancomatul!

>

in 17 Septembrie 2018 22:28

Ca sa scapam de infractorii astia politici trebuie mai intai sa scapam de PSD-ALDE. Apoi justitia nu va mai la cheremului lui Dragnea.

>

in 20 Septembrie 2018 6:43

De Iohannis 7 case,pardon 5,ca doua le-a pierdut în instanță,nimic.Toate dobândite în mandatele de primar prin abuz sifals.Si el săracu tot bugetar.Ar trebui ca toti sa plătească,nu numai Dragnea.Sa pui in spatele unui om toate nenorocirile din tara noastra ,asta este manipulare la care participă și graiul salajului si prin acest ziarist de doi bani. Ati citit în acest ziar de masacrele de la IP si Treznea din septembrie 1940?Ziarul va arunca cadavrul si unii se arunca ca si hienele asupra lui.Dam jos guverne prin manipulări și nu prin vot.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.