Instanţa le refuză pompierilor şi jandarmilor din Sălaj recalcularea unor drepturi salariale

0
973

Solicitările de recalculare ale unor drepturi salariale formulate de mai mulţi pompieri şi jandarmi din Sălaj au fost respinse, în urmă cu câteva zile, de judecătorii Tribunalului Sălaj, în mai multe procese pe care aceştia le-au intentat instituţiilor la care lucrează.    

Pompieri şi jandarmi din Sălaj au dat în judecată, anul trecut, instituţiile la care lucrează, solicitând recalcularea şi acordarea soldei de funcţie, prin raportare la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, precum şi recalcularea altor sporuri şi venituri salariale, raportat la acelaşi indicator.

După un an de amânări şi clarificări, Tribunalul Sălaj s-a pronunţat, în data de 10 august, ca primă intanţă, respingând ca nefondate cererile de chemare în judecată formulate în cadrul mai multor dosare de către pompieri şi jandarmi din judeţ, în contradictoriu cu instituţiile la care lucrează.

Sentinţele pot fi contestate în termen de 15 zile de la comunicare, cererile de recurs urmînd a fi depuse la Tribunalul Sălaj.

Şi circa 100 de poliţişti au dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, solicitând egalizarea salariilor la nivelul maxim existent în ţară, potrivit liderului din Sălaj al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Victor Bighe. Acesta a precizat faptul că există poliţişti care ocupă acelaşi post, dar au salarii diferite. Instanţa nu s-a pronunţat încă în această speţă, următorul termen de judecată fiind în luna septembrie.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here