Instanţa îl validează pe Dinu Iancu Sălăjanu ca preşedinte al Consiliului Judeţean

2
737

Liberalul Dinu Iancu Sălăjanu a fost validat, miercuri, de către Tribunalul Sălaj, în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, în urma rezultatului obţinut la alegerile locale din 27 septembrie.

Sentinţa Tribunalului Sălaj este una executorie, cu drept de apel în termen de două zile de la aducerea la cunoştinţa publică, un eventual apel urmând să se judece la Curtea de Apel Cluj.

Dinu Iancu Sălăjanu a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, după ce a fost votat de 38.464 de alegători.

Candidatul PNL obţinut 39,01% din voturi, el fiind urmat de candidatul PSD, Florin Florian, cu 29,66% din sufragii, şi cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu 20,79% din voturi.

În vârstă de 51 de ani, Dinu Iancu Sălăjanu este cunoscut ca interpret de muzică populară, absolvent al Conservatorului din Oradea, actualmente director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău.

Acesta va prelua funcţia de preşedinte după ce va depune jurământul, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean.

„Le mulțumesc tuturor colegilor și partenerilor politici care au fost alături de mine și de echipa PNL Sălaj în această competiție electorală. Dar, în primul rând, vreau să le mulțumesc sălăjenilor care au ales să ne sprijine. Așa după cum spuneam în campania electorală, unul din principiile după care mă voi ghida în conducerea administrației județene va fi mai puțină politică și mai multă administrație. Așa că, după constituirea viitorului Consiliu Județean și depunerea jurământului, vom începe să muncim pentru Sălaj și pentru sălăjeni. Cred că atunci când vine vorba de administrarea județului cooperarea între toți actorii implicați, indiferent de formațiunea politică din care provin reprezintă un deziderat fără de care nu se poate atinge peformanța administrativă. Sălăjenii ne-au acordat încrederea lor, iar noi avem obligația să încercăm, în fiecare zi și din fiecare funcție pe care o ocupăm, să ne ridicăm la nivelul așteptărilor lor”, declară Dinu Iancu Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

2 COMMENTS

  1. Singura restrictie cu adevarat benefica pentru colonia ROM-manelia ar fi interzicerea in activitatea de guvernare/conducere , incepand de la cele mai inalte functii (presedinte , prim-ministru , ministri , parlamentari etc) si pana la nivelul unitatilor administratin teritoriale , a persoanelor afectate de cel mai periculos virus cel al incompetentei dublat de cel al nesimtirii . Celelalte masuri cu bla, bla , bla sunt doar paliative , ce rezola doar partial si pe termen scurt o anumita problema !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here