''Inspectorul Padurii'' - aplicație pe smartphone cu care verifici
pe loc orice transport de lemn

12
3327

 

''Inspectorul Padurii'' - aplicație pe smartphone cu care verifici <br>pe loc orice transport de lemn

Daca rezulta ca e frauda suni la 112


Aplicația “Inspectorul Padurii”, cu ajutorul careia puteți verifica pe telefon daca un camion transporta legal masa lemnoasa, a fost lansata oficial acum doua zile și poate fi deja descarcata de pe platforma Google Play, pe orice telefon mobil cu Android. 

Pentru a verifica daca un transport este legal sau nu, trebuie sa introduceți în aplicație numarul de înmatriculare al vehiculului pe care este încarcat lemnul. Veți primi un mesaj care va spune daca transportul este înregistrat legal. Daca acesta nu se dovedește a fi înregistrat, trebuie sa sunați la 112, pentru a raporta cazul poliției.
Premierul Dacian Cioloș și-a aratat înc‘ntarea fața de aceasta victorie importanta în lupta împotriva distrugerii padurilor, printr-un mesaj postat pe Facebook.
“Primesc numeroase mesaje pe tema taierilor ilegale de paduri. Este un subiect care ma preocupa si asupra caruia voi reveni. M-am bucurat sa vad ca Ministerul Mediului a lansat o aplicatie gratuita pentru telefon mobil numita Inspectorul padurii, cu ajutorul careia fiecare dintre noi poate verifica un transport de lemn.” stop_coloana

Se fura masiv, inclusiv în Salaj

Raportul organizației Greenpeace Rom‘nia a monitorizat, pe baza informațiilor autoritaților, defrișarile ilegale din 2015, fiind înregistrate 96 de cazuri pe zi, cu 34 mai multe fața de perioada 2013 - 2014. Potrivit datelor furnizate de autoritați, în 2015 s-au înregistrat la nivelul țarii un total de 34.870 de cazuri de taieri ilegale.
Potrivit șefului Garzii Forestiere a județului Salaj, Alexandru Maxim, inspectorii de la Garda Forestiera, împreuna cu polițiștii au depistat recent în cadrul unei acțiuni pe linie de silvicultura pentru prevenirea și combaterea transporturilor ilegale de material lemnos în comuna Sîg un transport ilegal de 150 - 200 metri cubi de lemn de foc. Tot în urma controalelor, inspectorii au depistat alaltaieri, în comuna Valcau de Jos, un transport de 20 de metri cubi de lemn, fara a deține aviz de însoțire sau alte documente echivalente. De asemenea, în ultima perioada, poliția a constatat mai multe transporturi ilegale de câte cinci - șase metri cubi de lemn.

 

 

COMENTARII

  1. Sa moara dusmanii ! Mare rusine sa cereti oamenilor sa-si reclame semenii . Cu ce dracu sa se incalzeasca oamenii ?Dupa ce munceste omul du-te sa-i dai in cap si reclama-l ca o muncit prea mult

  2. De la cine se fura ? Cine este proprietarul padurilor ? Ceva Dumnezeu pus asa stapan peste ceea ce a rodit pamantul ?Eu nu am vazut pe nimeni sa duca apa cu cana la radacina pomilor sa creasca

  3. La ocolul JIBOU se fura in cirdasie cu padurarii toti au tractoare si remorci neinmatriculate vai mama lor si zilnic se duc remorci cu lemne din Dealul Ogrutului din Adalin intrebati pe LUPU pe DAN PADURARU din 10 milioane remorca fara chitante cit cotizeaza la JIBOU acum pe oameni ia luat prin surprindere au cerut 10 mil dupa ce au fost descarcate

  4. La ocolul JIBOU se fura in cirdasie cu padurarii toti au tractoare si remorci neinmatriculate vai mama lor si zilnic se duc remorci cu lemne din Dealul Ogrutului din Adalin intrebati pe LUPU pe DAN PADURARU din 10 milioane remorca fara chitante cit cotizeaza la JIBOU acum pe oameni ia luat prin surprindere au cerut 10 mil dupa ce au fost descarcate

  5. Problema nu-i ca-si duce unu lemene sa se incalzeasca , problema-i lacomia si faptul ca unii de putori ce sunt taie copacii aia mai frumosi in timp ce padurea-i plina de copaci doborati de furtuna !

  6. Da sa nu uitam ce rapid au evoluat cei ce taie parchete, luate la bani marunti , vandute la preturi mari, in Ungaria,Austria,Italia etc.Au o gramada de masini, bani, de pe spinarea padurilor. De ce nu li se impune sa curete si sa impadureasca? Iar noi care detinem paduri, ne milogim la un bon !

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.