Inspectorii scolari vor da examen pentru ocuparea functiei

2
897

 

Inspectorii scolari vor da examen pentru ocuparea functiei

Cei care vor sa fie inspectori scolari generali vor sustine examene, la fel ca si in cazul directorilor, anunta ministrul educatiei Monica Anisie.
De asemenea, inspectoratele vor fi auditate atat din partea ministerului, cat si de catre echipe de audit extern, a declarat Monica Anisie cu ocazia preluarii mandatului.
Cel mai recent examen pentru inspectorii scolari generali a fost organizat in 2016, cand Monica Anisie era secretar de stat.
"Dupa cum bine stiti, am fost persoana care si-a dorit profesionalizarea managementului scolar si am desfasurat concursurile de inspector scolar general si am fost cea care a inceput si concursurile de directori. Prin urmare, imi doresc aceeasi abordare (…) Va fi un audit nu numai in cadrul ministerului, ci si in subordonate. Si, atentie, nu numai din partea ministerului, ci si un audit extern."
In mai 2019, din cei 42 de inspectori scolari judeteni, 18 erau membri PSD, doi ai PNL iar unul membru ALDE, potrivit edupedu.ro.
In aprilie anul acesta, deputatul liberal Marilen Pirtea, cereau desfiintarea inspectoratelor scolare judetene si atrageau atentia asupra numirilor politice de la nivelul ISJ-urilor.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.