SondajRSS Feed

Concurs pentru functia de sef de birou la IPJ Salaj

Inspectoratul Judetean de Politie este in criza de profesionisti care sa-i asigure conducerea

5 Martie 2018

Inspectorul-sef Miron Stirb, si el interimar, a ramas singur cuc in birourile conducerii, intr-o perioada in care politia salajeana este marcata de scandaluri

Politia salajeana a scos zilele trecute la concurs functia de sef de birou in cadrul Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii. Concursul va avea loc pe 29 martie. 

Probleme legate de lipsa de personal cu experienta sunt insa si la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie, acolo unde inspectorul-sef Miron Stirb a ramas singur cuc. El insusi este interimar, fiind imputernicit sa conduca inspectoratul doar pana luna aceasta si ne putem astepta si la o schimbare de sef.
Inspectoratul a fost condus pana in 2015 de Iosif Ghiurca, alaturi de adjunctii Leontin Puscas si Ovidiu Dosa. Dupa ce Leontin Puscas a plecat din IPJ Salaj, locul sau la conducere a fost luat de Miron Stirb. Noua conducere ii avea pe functii pe Ghiurca, cu adjunctii Stirb si Dosa. Iosif Ghiurca s-a pensionat insa in 2015, la scurt timp dupa ce fratele sau a fost implicat in celebrul dosar "Mafia Pacanelelor". Locul lui Iosif Ghiurca a fost luat de Ovidiu Dosa; a urmat aducerea Gabrielei Danciu pe postul de adjunct. Dosa conducea cu o echipa completa formata din Danciu si Stirb.
Dupa anuntul ministrului Carmen Dan ca se schimba regulile de pensionare, in august anul trecut, in plin val de pensionari, au plecat din IPJ Salaj atat Danciu, cat si Dosa. Pentru functiile celor doi nu s-au mai gasit oameni in IPJ Salaj, astfel ca Stirb a fost avansat interimar la functia de sef de inspectorat. A ramas insa singur, pentru ca nu s-au gasit doi adjuncti care sa ocupe posturile lasate vacante de Dosa si Danciu.

S-au pensiona

Inspectoratul Judetean de Politie este in criza  de profesionisti care sa-i asigure conducerea
t profesionistii, au aparut scandalurile

Inspectoratul Judetean de Politie Salaj, candva bine organizat, cu oameni trecuti prin meserie si ajunsi la o varsta in care experienta ii califica drept profesionisti, s-a cam golit de oameni competenti.
Marea majoritate a profesionistilor au decis sa se pensioneze anul trecut inainte sa intre in vigoare, in 15 septembrie, noua lege anuntata de ministrul Carmen Dan, care prevedea pensii mai mici decat pana atunci. “n lipsa de personal, IPJ Salaj a recrutat din sursa externa, adica oameni fara scoli de specialitate si, bineinteles, fara experienta. Au venit, colac peste pupaza, o serie de scandaluri in care au fost implicati politisti salajeni, culminand cu bataia de la Simleu, la petrecerea de bilant a politistilor. Nici pana la ora actuala nu s-a comunicat o masura clara uata in cazul din Simleu Silvaniei, unde agentul Mircea Gaidos a fost aproape de a fi omorat in bataie de colegul sau Alin Onica, acuzat de procurori de tentativa de omor.
Au aparut si cazuri de politisti care au fost prinsi bauti la volan sau la serviciu. Amintim cazul politistei din Halmasd, Florina Opris, care a condus bauta si a facut accident, si cazul politistului Romulus Indrecan, prins la inceputul acestui an baut la serviciu.

Vizualizari 4529
Comentarii articol

>

in 5 Martie 2018 1:25

Trebuie sefi cum sa nu...Sefimea e baza, 'tu-i in gat de frecangii de menta pe bani multi.

>

in 5 Martie 2018 7:54

PROBLEMA GRAVA este cine le mai face dosarele procurorilor,ca de aici se folosea material cenusie,ce o sa faca DICOT DNA IN MOD DEOSEBIT,vine mada Macovei cu Como si rezolva problema\r\n

>

in 5 Martie 2018 8:13

Hai ma,ca sunt profesioniști in fiecare birou cate 2,3 ce sigur lucra ca au meseria in mana,nu au timp de stat la poza pentru ziar si nici nu bat la usi in capitala cum se face deja!

>

in 5 Martie 2018 8:25

Da, au plecat "profesionistii", ha, ha. Cine ii cunoaste stie cat de "profesionisti" erau cei plecati, niste paraziti si parveniti. Nici nu este nevoie de adjuncti, mai usor pentru bugetul statului cu cateva sute de milioane de lei pe luna.

>

in 5 Martie 2018 8:28

unde ai vazut materie cenusie la cei mai multi politisti?au oare asa ceva?smecherii in cap au dar asta i altceva

>

in 5 Martie 2018 8:38

Nu-i nevoie de adjuncți, nu-i nevoie de politie, se constata ca, de când este actuala guvernare sistemul judiciar este complet neglijat.psd_ul nu are nevoie de politie procurori și judecatori. Ei vor sa se tragă la răspundere unii pe alții.

>

in 5 Martie 2018 8:46

JOS DICTATURA BUGETARA SCLAVAGISTA DIN ROMANIA !!!

>

in 5 Martie 2018 8:53

problema e ca se cauta profesionisti in pacanele si alte shmecherii, care sa serveasca interesele unora... , ca politisti sunt , slava domnului si fiecare isi face meseria

>

in 5 Martie 2018 9:06

Bine ca să pensionat samanta și soțul ei 50%...... bai frate bai

>

in 5 Martie 2018 9:10

frate bai...iti da samanta tie 50% de ...... pe .

>

in 5 Martie 2018 9:14

Cini ii samanta

>

in 5 Martie 2018 9:28

Mai au locuri prin birouri?

Adevarul adevarat>

in 5 Martie 2018 9:42

Baieti buni sefii de acum, dar totusi sunt ingineri.\r\nLa ce mai exista Academie de Politie daca abosventii de acolo (care se presupune ca sunt pregatiti corespunzator) nu se regasesc in structurile de conducere ale Politiei salajene?

>

in 5 Martie 2018 10:31

Lasă că profesioniștii de acum își alimentează buticurile in timpul serviciului și fac shopping bine seconduri ,merg la meniu,își plătesc facturile,și leai rămâne vreme și de Solitaire sau counterstrike\r\n...

>

in 5 Martie 2018 12:20

JOS DICTATURA BUGETARA EXPLOATATARA A CLASEI MUNCITOARE

>

in 5 Martie 2018 12:48

Sar putea desfiinta politia ! ca si asa nu face nimic !! decit sa ia f f f multi bani de la popor .

>

in 5 Martie 2018 13:07

haha s-au pensionat profesionistii!!!

>

in 5 Martie 2018 14:35

S AU PENSIONAT GUNOAIELE SI PLANGETI DUPA ELE

>

in 5 Martie 2018 15:22

Politia a fost a rămas un cuib călduț pt smecheri

>

in 5 Martie 2018 17:32

Pe bună dreptate, o parte dintre cei pensionați erau profesioniști, absolvenți de academie, dar meritele lor și competențele profesionale nu au primat în fața unor interese personale sau de grup.

>

in 5 Martie 2018 18:43

Niste neica nimeni care au stat ani buni in birouri si au pensii babane!\r\n

>

in 5 Martie 2018 18:43

Niste neica nimeni care au stat ani buni in birouri si au pensii babane!\r\n

>

in 5 Martie 2018 18:44

Daca erau profesionisti stateau pana la pensionarea legala!

>

in 5 Martie 2018 20:56

Adevărații profesioniști absolvenți ai Academiei de Politie au intrat în magistratura, s-au validat și sunt respectați. Nu s-au complăcut în mediocritate și au plecat din locul în care șoferii, secretarele, casierele de la cablu TV, bărmănițele, sergenții din armată și mai ales inginerii ( toți absolvenți ai prestigioaselor facultăți cu filiale în centrul universitar Zalău)și-au găsit liniștea profesională devenind peste noapte...polițiști de carieră

>

in 5 Martie 2018 21:07

Profesionistii au plecat de mult din tara au ramas trantorii de bugetari si cativa prosti care lucreaza in mediul privat pe bani putini asa ca sa fie cine sa ofere viata de lux bugetarilor . Nicaeri in statu Roman nu mai exista profesionisti de mult

>

in 5 Martie 2018 21:46

Cei rămași ,foarte puțini ,absolventi ai Academiei de Poliție sunt acolo fiindcă au înțeles din școală ca legea trebuie impusa!Nu e mediocritate,e nevoia de a sti ca nu se poate inchide usa politiei lasand soferii ,casierele ,barmanitele,sergentii si agentii intr-o petrecere continua!

>

in 5 Martie 2018 22:28

Validatilor,ce ati facut si ce faceti pentru colegii vostri de academie,validati ei,văzând la ce mizerii sunt supusi? Va inchideti in birou ca scrie pe usa validat!

>

in 6 Martie 2018 10:38

22:28 Frustratule... Ce sa-ti faca fostii colegi. Mereu astepti sa iti rezolve altii problemele

>

in 6 Martie 2018 11:17

Frustrat esti tu.......! Bine că esti.....

>

in 6 Martie 2018 20:47

Ma înscriu și eu la concurs ...am 44 de ani si numa bine ca la anu ma pensionez cu 7000 salar

>

in 7 Martie 2018 18:04

Cât adevăr a grait 20:56.

>

in 13 Martie 2018 16:22

Puneti d-le in posturi absolventi ai Academiei de Politie ca de-aia se face scoala acolo nu toti neavenitii de peste tot.Vai de ea tara.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.