Info

0
7

Locuri de vacari in Danemarca
Mai multe ferme zootehnice din Danemarca ofera locuri de munca pentru stagiari in diverse unitati de crestere a animalelor. Potrivit unor surse din cadrul AJOFM, candidatii trebuie sa fi absolvit acum un an – un an si jumatate o institutie de invatamant superior de profil (zootehnie, agronomie) sau sa fie studenti in an terminal. Candidatii trebuie sa cunoasca limba engleza si sa fie disponibili sa stea 18 luni in Danemarca. Se va lucra 37 de ore pe saptamana, salariul lunar oferit fiind de 1300 euro brut.

Pesticide versus sanatate
Specialistii sunt de parere ca printre cele mai daunatoare alimente tratate cu pesticide se numara strugurii, bananele si ardeii. 60 la suta din legume si 30 la suta din fructe contin pesticide. Aceste substante ne pun in pericol sanatatea, deoarece pesticidele pot duce la aparitia problemelor respiratorii si a diferitelor tipuri de cancer.

Culturile agricole, la cheremul… electricienilor
Peste 43.000 de hectare de culturi agricole vor fi compromise in lipsa irigatiilor, daca furnizoriii de energie nu primesc pana la jumatatea lunii mai banii aferenti penalitatilor la energia electrica, pe care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale trebuia sa-i plateasca pana la 20 februarie 2010.

Vinurile – in cadere libera
Piata interna a vinurilor este in cadere libera. Numai in luna aprilie a acestui an vanzarile au inregistrat o scadere cu circa 30 la suta fata de luna martie, sustine directorul executiv al companiei producatoare de vinuri. Acesta a declarat ca piata interna a vinurilor este in continua scadere. ^Se inregistreaza o cadere libera atat din punct de vedere al volumelor vandute, dar si al preturilor. Probabil ca e dupa Paste, romanul a ramas fara bani, asa incat in luna aprilie vanzarile de vin au scazut cu o treime^ a mai spus directorul executiv.

Bani pentru schimbarea climei
Aproximativ 30-40 la suta din bugetul anual de cerdetare al Uniunii Europene, adica 200 de milioane de euro pe an vor finanta proiectele de cercetare in domeniul agriculturii pentru reducerea impactului schimbarilor climaterice asupra sigurantei hranei. printre proiectele ce ar putea primi finantare se numarar cele din domeniul utilizarii eficace a ingrasamintelor in horticultura protejata si folosirea subventionata a irigatiilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here