SondajRSS Feed

Hala Agroalimentara se chinuie cu cinci milioane de lei

17 Iulie 2013
Hala Agroalimentara are ocazia sa primeasca peste cinci milioane de lei, bani de altfel insuficienti pentru reluarea lucrarilor, daca consilierii locali vor da aviz favorabil vineri unui proiect de hotarare. Din proiect reiese ca din creditul bancar luat de Primarie de la CEC Bank in anul 2010, in valoare de 15.000.000 de lei, s-au cheltuit peste 9.000.000 de lei si au ramas aproximativ 5.400.000 de lei pentru investitia la Hala Agroalimentara din zona centrala. Reprezentantii Primariei spun ca aceasta suma nu ajunge pentru reinceperea lucrarilor la hala si ca va fi nevoie de bani din alte surse de finantare.

Potrivit informatiilor transmise de Primarie prin intermediul purtatorului de cuvant, Manuela Ghiurutan, banii vor fi investiti in continuarea lucrarilor la complexul agro-alimentar din zona centrala. Dar confirma ca "suma nu este suficienta pentru finalizarea lucrarilor, dar nici timpul ramas pana la sfarsitul anului nu permite fizic acest lucru". In privinta altei finantari pentru finalizarea lucrarilor la hala-agroalimentara, Primaria spune ca "sumele necesare finalizarii lucrarilor vor fi asigurate din bugetul local sau din credite bancare".

Negocierile cu firma ACI din Cluj nu s-au finalizat

De aproximativ trei luni, Primaria poarta negocieri cu o firma din Cluj, care s-a aflat pe pozitia a doua pe lista firme-lor participante la licitatia de atribuire a constructiei Halei Agroalimentare din Zalau. Firma respectiva este S.C. ACI S.A. din Cluj. Potrivit Manuelei Ghiurutan, negocierile dintre Primarie si SC ACI nu s-au finalizat.

Amintim ca in august 2011 firmele Copisa Pirenaica Constructora Barcelona & Consinit SR
Hala Agroalimentara se chinuie  cu cinci milioane de lei
L Zalau & Ianus SRL Zalau au inceput lucrarile la ridicarea Halei Agroalimentare din centrul orasului, iar contractul avea sa dureze patru ani. La inceputul lui 2013, contractul cu cele doua firme asociate a fost reziliat de cate Primaria Zalau, in calitate de beneficiar al constructiei. Motivul anularii contractului a fost nerespectarea termenelor de executie a constructiei conform contractului.

Sperante pentru sfarsitul anului viitor sau...cand o fi sa fie

Acum patru luni de zile, Primaria spunea ca lucrarile ramase de executat vor fi atribuite unui alt constructor in baza primului contract de lucrari, cu valabilitate pana in 2015, si "vor fi executate in functie de posibilitatea asigurarii finantarii". Noutatea transmisa ieri de Primarie este ca nu se poate preciza acum un termen pentru finalizarea halei, dar se estimeaza ca pana la sfasitul anului viitor va fi gata. In 2009, Consiliul Local aproba costurile constructiei (5,8 milioane de euro -po-trivit documentatiei tehnico-economice aprobate), iar potrivit proiectului de hotarare lucrarile la hala agroalimentara urmau sa dureze doi ani. Edilii estimau atunci ca hala va fi functionala pana la sfarsitul lui 2010 si finalizata pana in 2011.

Vizualizari 1021
Comentarii articol

mitica din Pacii>

in 17 Iulie 2013 13:23

pentru ce puii mei trebuia sa faca asa de mare, amaratii de comercianti credeti ca vor plati chirie? lucruri facute cu cap doar interese sunt mari!!! noi va votam iar daca ne faci niste schite 3D iar Primarul nostru semafor!!! te iubim si sa te simti bine in Chicago doar noi ne straduim ca tie sa-ti fie!!!

>

in 17 Iulie 2013 19:30

Stii de ce sunt asa grosi pilonii? Ca sa te poti ascunde bine dupa ei sa poti face PISU. Stiti ce e ala pisu? Acel lucru care il face Primarul Radu Mafiotu in fiecare zi pe voi si pe Zalau. hahaha

>

in 17 Iulie 2013 19:50

Stii ce e pisu? Ce ai face tu in locul primarului.Stii ce face primarul pe tine ? PISU. hahahahahahahaha

hala agroindustriala>

in 22 Iulie 2013 12:34

vorba aia spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti "asa edili asa constructori asa lucrare" a-ti crezut ca un notar public stie sa construieasca la timp ,de calitate si la termenul stabilit? se vede ce a iesit

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.