SondajRSS Feed

Vin banii pentru vacile si bivolitele din Cristolt si Zalha

27 Iunie 2013
In zilele imediat urma-toare, peste 26 de milioane de euro din Fondul Euro- pean pentru Garantare in Agricultura vor fi acordate sub forma de ajutor specific producatorilor de lapte si carne de vita din zonele defavorizate pentru anul de cerere 2012. Cel putin asa sustin reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. In judetul Salaj exista doua unitati teritorial-administrative declarate zone defavorizate. Este vorba despre comunele Cristolt si Zalha. Potrivit lui Ioan Tarau, sef serviciu in cadrul Centrului Judetean APIA Salaj, crescatorii de animale din cele doua zone au depus 301 cereri de plata pentru 2012, cereri care includ 918 capete de animale, dintre care 624 vaci de lapte si 294 bivolite.

La nivel national, de acest ajutor beneficiaza un numar total de 78.691 de crescatori de animale si un efectiv de 281.544 de animale eligibile, respectiv 275.293 vaci de lapte, 3.235 bivolite de lapte si 3.
Vin banii pentru vacile si bivolitele din Cristolt si Zalha
016 taurine din rase de carne si metisii acestora.

Cuantumul ajutorului specific calculat pentru categoria vaci de lapte este de 93,42 euro. Pentru categoria bivolite de lapte cuantumul ajutorului este de 187, 5 euro, iar pentru categoria din rase de carne si metisii acestora cuantumul este de 300 de euro. APIA mentioneaza ca valoarea ajutorului specific a fost calculata la cursul euro-leu stabilit de banca Comerciala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, respectiv 4,5383 lei.

Vizualizari 858
Comentarii articol

>

in 27 Iunie 2013 20:05

Toata tara este zona defavorizata pentru romani, in schimb, este foarte favorizanta pentru politicieni si toti aventurierii straini, asa-zisi... investitori!!

SLWYKORyiTzrxTK>

in 27 Iunie 2013 20:45

Si eu sunt romanca, merg la dotcor doar cand mor. :))Nu stiu cum este pe la altii, dar mie aproape fiecare vers mi-a adus aminte de cate o cunostinta. :))

79On9piEr>

in 1 Iulie 2013 21:06

Problema mea este că m-am trezit cu poza fmieei pe televizor la ştiri. Faptul că de pozele ei se bucură un grup de onanişti amatori este de asemenea reprobabil, dar pe mine nu ma interesează şi nu vreau să ştiu.Dacă trebuie să treci prin asta pentru un simplu spălat pe minţi propun boicotul igienei orale.Deja simt cum imi creste tensiunea mea de fumător, aşa că o las baltă.Concluzionez că este prea multă non-informaţie een ziua de azi. Eu prohovaduiesc ignoranţa mediatică, cu exceptia filmelor cu zombie, desigur.P.S. Domnu' IT, propun sa faceţi şi dumneavoastră "Postu' de la ora 5", să ne umplem şi noi un pic de seenge şi să ne veselim.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.