SondajRSS Feed

Ulitele din Coseiu dau clasa drumurilor judetene

28 Mai 2013
Ne-am dus zilele trecute cu niscai treaba in Coseiu si era sa avem un soc. Ce n-am vazut decat prin Occident am vazut in comuna primarului Ioan Mesesan. Asfalt peste tot. Si nu asfalt cum am mai vazut noi prin Salaj, cu denivelari. La Coseiu, asfalt drept pe toate ulitele, inclusiv pe drumurile infundate, care deservesc cate trei-patru gospodarii. Daca primarul din Coseiu ar fi desemnat sa se ocupe si de drumurile judetene cum s-a ocupat si de drumurile din comuna pe care o administreaza, ar avea si salajenii drumuri asfaltate, fara gropi, pe care sa se poata circula fara probleme. Comuna Coseiu a luat-o mult inaintea judetului in ceea ce priveste numarul de kilometri asfaltati, raportat la ce suprafata are comuna. Am strabatut, uite numai asa, de placerea de a merge cu masina pe asfalt de calitate, majoritatea ulitelor si ulicioarele din cele trei sate care alcatuiesc comuna Coseiu. Strazile sunt asfaltate ca-n palma. Au mai ramas de asfaltat doar cateva ulite in satul Coseiu. Vor fi gata cat de curand, ne spune primarul Mesesan. Undeva intre Coseiu si Archid am dat de o portiune de drum neasfaltata. Ioan Mesesan se prinde repede ca suntem nedumeriti si ne lamureste indata ca respectiva portiune de drum este drumul judetean DJ 110 A si ca primaria nu se poate atinge de el sa-l repare. Numai Consiliul Judetean este abilitat sa-l repare. Comuna Coseiu nu este o comuna mare sau bogata, are in jur de 800 de gospodarii in total si 1.300 de locuitori. Nu dispune de posibilitati deosebite de atragere a investitorilor. Cu toate acestea, primaria a maximizat orice sansa de a obtine fonduri europene, fonduri prin care a realizat mai intai aductiunea apei si acum drumurile. Fiecare din cele aproximativ 800 de gospodarii din comuna are apa, consumul fiind contorizat prin apometre individuale. Pretul unui metru cub de apa este de doi lei, de trei ori mai mic decat in Zalau. Coseiu s-a aflat printre cele 16 comune salaj
Ulitele din Coseiu dau clasa drumurilor judetene
ene ale caror proiecte pe masura 322 -dezvoltarea si renovarea satelor- au devenit eligibile in anii trecuti. Proiectul care includea asfaltarea a17 kilometri de drumuri, construirea unei scolii noi in Archid si modernizarea celei din Cosei, construirea a trei parcuri de joaca pentru copii in fiecare din cele trei sate ale comunei, toate au fost finalizate. Au fost executate 50 de podete, au fost amenajate trei statii de autobuz, cate una in fiecare sat, si s-a amenajat un dispensar uman nou, cu toate dotarile necesare in satul Coseiu. Alte proiecte de accesare a fondurilor europene pentru perioada 2012-2016 sunt in derulare. Planul edilului din Coseiu este ca, in actualul mandat de primar, cel de-al treilea, sa mai construiasca doua poduri, unul in Coseiu si altul in Archid; sa asfalteze drumul care leaga Chilioara de Lelei, sat aflat la granita cu judetul Satu -Mare. Bravo, domnu< Mesesan!

Prima atestare documentara despre Coseiu dateaza din 1299, cand localitatea era cunoscuta sub numele de Kusal. Prin secolul al XV -lea, in Coseiu a fost inaltata o biserica franciscana care azi este sediul bisericii reformate si este monument de arhitectura. Din biserica porneste un tunel, care acum este infundat, unde se spune ca se ascundeau oamenii din zona de navalirile popoarelor migratoare. Renumite sunt si pivnitele din locul numit Pintiseni, care se spune ca dateaza din vremea dacilor si in care se conserva foarte bine legumele, fructele, si mai ales vinul.

Vizualizari 2910
Comentarii articol

>

in 28 Mai 2013 10:17

Oare cand se va termina cu peticitul (si pe timp de ploaie)drumurilor?La Aghires va sa zic au reparat drumul si parca esti pe Dunare cu masina ca si de altfel pe Crasnei si in Porolissum,....Nu gasesti in toata Europa asa dezastru de strazi.Poate va vedea primarul ceva modele de strazi prin America si va lua aminte.

>

in 28 Mai 2013 10:29

Felicitari edilului!

>

in 28 Mai 2013 10:35

Sigur ca au fonduri,doar cultiva canabis.

>

in 28 Mai 2013 11:03

ptr magarul de la 2:35 cu dedicatie : sa ma pupi in canabis lepra

>

in 28 Mai 2013 11:09

Sa traiasca echipa de la Drumuri Salaj.Meseriasi in toata regula.Frumos lucrat.Inca o data felicitari! Echipa merita toate laudele.II vad cum lucreaza de dimineata pana la 18,00.De fapt se vede rezultatul.Baiatul de pe utilaj care face podetele e meserias in toata regula, unde pune cupa parca pune mana.Felicitari si domnului primar.

>

in 28 Mai 2013 12:04

FELICITARI EDILULUI DIN COSEI. RUSINE PENTRU PRIMARULUI MOLNAR IOSEF DIN SALATIG, CARE IN 23. DE ANI NU A FACUT ABSOLUT NIMIC PENTRU SATUL NATAL, DEJA ,A FACUT PENTRU EL SI FAMILIA LUI,SI CEI CARE SUNT LINGAII, SINGURUL ASTFALT PE Care A FACUT STATUL IN 2007 DE TARICEANU, ASTAZI, ESTE STRICAT, PRIMARUL SALATIGULUI NU ESTE IN STARE MACAR SA-SI INTRETINA. HALOO CONSILIUL JUDETEAN SALAJ, HALOO D-LE CIUNT PINA CIND MAI TOLERATI ACEST PRIMAR PUTOROS, INEFICENT?????????????????????????????????????????????????????

>

in 28 Mai 2013 12:29

De cateva zile ziarul asta a devenit Graiul Coseiului rofl. Oricum felicitari ca mai iesiti din putoarea asta din Zalau si mai vedeti si alte locuri din judet. Chiar ar fii bine sa faceti o rubrica speciala pentru comunele din judet. Pe subiecte administrative si nu numai. Sincer eu personal m-am plictisit sa-l tot vad pe Capalnasiu cum justifica incompetenta primariei (vezi semafoare, drumuri, teava de apa, poligon, centura...). Mai da-i in p.. masii de umflati. Back to the roots in sat la aer curat si optimism ce numai taranii il cunosc.

>

in 28 Mai 2013 12:44

Asa sunt si

>

in 28 Mai 2013 13:28

Ar putea deschide o fabrica cu profil textil.Se pare ca in zona se gaseste multa cinepa.

>

in 28 Mai 2013 13:42

drumurile din coseiu is mai bune ca alea din zalau....radule fa schimb de job cu primaru de acolo, poate face drum si-n zalau ca tu nu poti, esti impotent :)

rusine>

in 28 Mai 2013 14:51

dar in Sumleu Silvaniei cand se va face asa ceva??????

>

in 28 Mai 2013 15:30

sai dea dumnezeu multa sanatate domnului prima Muresan felicitari!!!

socul Occidentului si al Coseiului>

in 28 Mai 2013 16:53

Daga Iulia, socul pe care l-ai avut la Cosei si in Occident poti sa-l ai si mergand la BOcsa.....la fel si Primarul Bocsei, Barou Ioan a asfaltat toate strazile si stradutele. Deci nu te soca chiar asa tare ca mai sunt pimari care se zbat pentru comunele lor. Si nu cred ca doar la Bocsa si Cosei sunt ulitele asfaltate. Si eu am ramas socat de socul tau ca doar in occident si la Cosei ai vazut asa ceva. Te pup

DRUMURI>

in 28 Mai 2013 17:26

...................DA PINA LA COSEIU ..................vai de drumul lui.....................INCEPE SA CURGA!!!!!!!!!!!

>

in 28 Mai 2013 17:26

Propunere:Capitala Regiunii de NV sa fie Coseiu.

>

in 28 Mai 2013 21:05

si denumirea capitalei "canebisudava"

>

in 28 Mai 2013 22:12

doamna sau domnisoara iulia Labo in care Coseiu ai fost? Eu sunt din sat coseiu si nu am vazut in sat nici un astfalt numai poduri care au iesirea la oameni in gradini(vezi podul de pe dealpot dare da in gradina inginerului Hidan si a vecinului sau de 86 de ani badea Traian) de daca vine o viitura le matura casele oamenilor care stau la poalele dealului, vezi podul de langa biserica unde apa trebuie sa curga in sus ca sa intre in pod si alte si alte prosti pe care la face acest primar accepta sa se puna poduri veghi in loc de poduri noi se precis sunt platite la pret de nou, in dreptul scoli gura de vizitare a conductelor de apa au fost deaja astupate cu piatra mai trebuie doar sa se astfalteze iar cind va fi defectiune sa vedem de unde inchide apa.In multe locuri nu se respecta proiectul in concluzie lucru de mantuiala.Intrebati-l pe domnul primar unde sunt planurile de apa caci cind au o defectiune cauta conductele mai ceva ca diplomele lui Ceausescu pe vremea comunismului.

>

in 29 Mai 2013 8:01

Se pare ca a aparut un ziar nou:Graiul Salajului de Cosei.

>

in 29 Mai 2013 9:14

No badea Traian....saracul badea Traian...inginerul Hidan (are irigatie). Lasa-l pe badea Traian....de el ne pasa noua acum.

>

in 2 Iunie 2013 4:25

Ion felicitari ne-ai pus pe harta inca o data felicitari din spania

>

in 3 Iunie 2013 13:12

felicitari domnului Primar Muresan Ion din CHILIOARA ca a avut grija de comuna noastra sa o asfateze sa o tina tot asa deacum inainte felicitariiiiiiiiii

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.