SondajRSS Feed

700 de salajeni la bursa locurilor de munca

22 Aprilie 2013
La bursa locurilor de munca organizata vineri la Casa Armatei din Zalau, 68 de firme au oferit 342 de locuri de munca. S-au cautat de la directori de firme, medici si ingineri, la muncitori necalificati. Aproape 700 de salajeni au venit sa-si incerce norocul, atat tineri absolventi, cat si persoane in varsta.

Din multimea de oameni care-si doreau un loc de munca, cei mai tineri se aratau la inceput increzatori. Salajenii nu au fost prea multumiti de oferte, dar nimeni nu a regretat ca a venit sa vada ce mai este pe piata muncii.

Potrivit lui Ioan Ionel Muresan, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, din cei 289 de agenti eco-nomici contactati au participat 68, oferind 342 locuri de munca, dintre care 22 pentru persoanele cu studii superi-oare. Principalele meserii oferite pentru persoanele cu studii medii si generale au fost: confectioneri imbraca-minte, electricieni, lacatusi, ospatari, vanzatori, agenti vanzari, agenti asigurari, zidari, dulgheri, tamplari si muncitori necalificati, iar pentru cei cu studii superioare au fost posturi de ingineri, economisti, instructori sportivi si medici stomatologi.

Angajatorii ofera salarii mici si pretind experienta

Marea majoritate a tinerilor care au venit cu CV-urile in mana au aspirat la domenii precum marketing sau economie, fiind increzatori ca ar putea sa gaseasca jobul potrivit. Cei care au fost mai sceptici si fara experienta afirmau ca e foarte greu sa iti gasesti un loc de munca in ziua de azi. „Experienta nu o poti dobandi, decat la locul de munca si daca nu te angajeaza nimeni nu ai de unde sa stii”, ne declara un tanar. „Imi caut un job pe economie sau turism, dar cam slabut se prezinta Zalaul. Se cauta foarte mult femei de serviciu si muncitori necalificati. Am experienta Entry - Level. Nu cred ca gasesc aici ce caut”, completeaza o tanara.

Persoanele mai in varsta care isi cautau un loc de munca se multumeau cu un post de muncitor necalificat, insa nu au avut foarte mari sperante, constiente ca varsta reprezinta un impediment
700 de salajeni la bursa locurilor de munca
pentru ele ca sa mai intre in campul muncii. „Caut sa lucrez ca muncitor necalificat. Nu sunt optimist, dar sa vedem ce va fi”, a afirmat un barbat care avea si pensie. Un alt salajean cu expe-rienta de zidar, tamplar si macelar, a fost mai increzator si spera ca „ceva tot trebuie sa iasa”. „Daca incerci, gasesti, daca nu, nu gasesti nimic”, afirma acesta.

Dupa ce au studiat foarte bine listele cu joburile puse la dispozitie, salajenii in cautarea unui loc de munca nu au fost foarte incantati. „Deocamdata sunt in impas, pentru ca sunt multe locuri de munca, intr-adevar, dar pentru muncitori necalificati”, afirma un barbat dupa ce a iesit de la eveniment. El se arata nemultumit de faptul ca salariile pentru un muncitor necalificat sunt foarte mici, minumum pe economie, iar „un om nu poate trai din acesti bani o luna de zile”.

Directorul Ioan Muresan este multumit

La final, Ioan Ionel Muresan, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, a declarat ca, spre deosebire de anul trecut, cand au participat 42 de firme la aceeasi actiune, cu 227 locuri de munca, anul acesta a crescut numarul firmelor parti-cipante cu 40 la suta si numarul participantilor cu peste 60 la suta. „Estimam ca au parti- cipat la bursa 675 de persoane, dintre care au fost selectate in vederea incadrarii 275. Incepand de luni, persoanele selectate vor participa la interviu sau proba de lucru”, a spus Ionel Muresan.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj va mai organiza in acest an bursa pentru absolventi, precum si burse la cererea angajatorilor.

Vizualizari 899
Comentarii articol
 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.