SondajRSS Feed

Incep inscrierile pentru clasa pregatitoare

26 Martie 2013
Parintii prescolarilor care in acest an incep scoala trebuie sa-si inscrie copiii in clasa pregatitoare. Startul inscrierilor, prima etapa, va avea loc in perioada 1-22 aprilie la unitatile de invatamant unde sunt arondati.

Cine se poate inscrie in clasa pregatitoare?

Pe siteul Inspectoratului Scolar Judetean www. isjsalaj.ro, sectiunea „Inscrierea in invatamantul primar 2013”, s-au afisat toate circumscriptiile scolare, unde parintii pot sa-si inscrie copiii. Potrivit legislatiei in vigoare, copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2013 trebuie sa urmeze invatamantul primar, respectiv clasa pregatitoare. La solicitarea parintilor, pot urma clasa pregatitoare si prescolarii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea acestei clase.

Cine intra direct in clasa I

Parintii pot in anumite conditii sa-si inscrie copiii direct in clasa I. In aceasta situatie se incadreaza copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013. Tot in aceasta categorie, „direct in clasa I”, se inca-dreaza, la solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie -31 decembrie 2013 inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea clasei I. La inscrierea pentru invatamantul primar, parintii pot opta pentru inscrierea la scoala de circumscriptie sau pentru alta unitate de invatamant. Pentru prima situatie precizata, copilul va fi inscris automat, iar in cea de a doua situatie copilul va fi inscris in limita locurilor libere pe baza criteriilor generale si specifice de departajare. De asemenea, parintele poate solicita ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat in eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care parintele a facut optiunea.

Inscrieri si acte necesare

Inscrierile pentru invata-mantul primar se fac la scoala unde parintele doreste, in baza unei cereri tip, a actului de identitate, a certificatului de nas-tere a copilului si a ade-verintei care atesta dezvoltarea, psihosomatica cores-punzatoare pentru parcurge-rea clasei pregatitoare respectiv clasa I. Cererile tip de inscriere pot fi completate si online, pe un formular disponibil pe siteul www. edu.ro, for
Incep inscrierile pentru clasa pregatitoare
mular care va fi disponibil incepand cu data de 2 aprilie.

Calendarul inscrierilor

Inscrierile vor avea loc in doua etape. Prima etapa incepe in perioada 2- 22 aprilie, de luni pana vineri, intre orele 8.00-20.00, iar sambata intre orele 8,00-13.00. Parinti pot fi programati pentru inscrieri de catre unitatea de invatamant. De asemenea, la cea de a doua etapa, care va avea loc in perioada 8-17 mai, pot participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant dupa prima etapa. Conducerile scolilor sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile dupa fiecare etapa de inscriere. De precizat este faptul ca, clasa pregatitoare face parte din invatamantul primar, iar in judetul Salaj se va organiza la scoala. Pentru mai multe informatii, parintii pot apela, incepand cu data de 1 aprilie, telefonul verde disponibil in Salaj la numarul 0800816260.

Clase pregatitoare in Zalau

Conform informatiilor postate pe siteul Inspectoratului Scolar Judetean, la scolile din municipiu Zalau, pentru anul scolar 2013-2014 sunt 19 clase pregatitoare in limba romana, trei in limba maghiara si una in limba germana.

Situatia se prezinta astfel: Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu - doua clase pregatitoare; Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu- trei clase cu predare in limba romana si una in limba maghiara; Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu - doua clase; Scoala Gimnaziala Porolissum - doua clase; Scoala Gimnaziala George Cosbuc -o clasa; Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar - trei calse; Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu- patru clase pregatitoare cu predare in limba romana, o clasa predare in limba maghiara si una cu predare in limba germana; Scoala Gimnaziala Corneliu Coposu - trei clase; Liceul de Arta Ioan Sima - o clasa;Liceul Ortodox Sfantul Nicolae- o clasa; Liceul Reformat Wesseleny- o clasa cu predare in limba maghiara si Centrul Scolar pentru Situatie Incluziva Speranta - o clasa.

Vizualizari 847
Comentarii articol
 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.