SondajRSS Feed

Preotul Ioan Coste ramane la Biserica Sfantul Stefan, dar i se retrag toate rangurile bisericesti

6 Februarie 2013
Preotul Ioan Coste nu va fi mutat la Brebi si va sluji in continuare la Biserica Sfantul Stefan din Bradet, insa ca preot simplu, fiindu-i retrase ieri toate rangurile bisericesti pe care le-a detinut pana acum. Decizia apartine Permanentei Consiliului Eparhial, care s-a reunit ieri la Episcopia Salajului pentru a decide soarta preotului Coste, dupa ce s-a facut „vinovat” de prezenta la inmormantarea mamei sale a preotului Vasile Bota, din cadrul Episcopiei Oradiei, ce avea interdictie din partea episcopului Petroniu sa slujeasca in parohiile salajene.

Ieri la pranz, peste o suta de oameni s-au adunat la Biserica Sfantul Stefan, unde purtatorul de cuvant al Episcopiei Salajului, preotul Gabriel Gardan, alaturi de protopopul Stefan Lucaciu si de preotul Ioan Coste, a dat citire deciziei Episcopiei.

„Permanenta Consiliului Eparhial al Episcopiei Salajului s-a intrunit in sedinta marti, 5 februarie 2013, pentru a lua in discutie cazul disciplinar al preotului Ioan Coste de la Parohia „Sfantul Stefan” din municipiul Zalau. Datorita faptului ca parintele Ioan Coste si-a recunoscut vinovatia, regreta faptele petrecute si consecintele lor, Permanenta Consiliului Eparhial a decis ca, pentru abaterea disciplinara recunoscuta si asumata, parintelui Ioan Coste sa i se retraga definitiv rangurile bisericesti onorifice pe care le poseda, respectiv rangul de iconom si cel de iconom stavrofor, pedeapsa prevazuta la art. 4, al. B din acelasi Regulament. In aceste conditii, parintele Ioan Coste isi pastreaza postul de preot slujitor la Parohia „Sfantul Stefan” si toate drepturile si obligatiile pe care acest post le presupune”, a declarat Gabriel Gardan.

In tot acest timp, preotul Coste a asteptat cu lacrimi in ochi sa fie citita decizia si cu vocea tulburata de emotie i-a indemnat pe sustinatorii sai sa renunte la proteste. A fost aclamat si aplaudat de cei peste o suta de enoriasi prezenti.

„Imi asum si regret toata tulburarea produsa de slujba de inmormantare a mamei mele. Nu credeam ca va produce atata tulburare in Biserica. Imi asum vinovatia pentru ca aici s-au petrecut lucruri care nu trebuiau sa se intample intr-o biserica. Am fost in fata Preasfintitului si a Permanentei, mi-am recunosut greseala si am cerut iertare, dar ma bucur ca putem fi din nou impreuna. Ce a fost nu se mai poate schimba. De azi inainte privim spre viitor si vom avea grija ca asemenea fapte sa nu se mai intample. Va indemn la calm, la intelepciune si la rugaciune. Biserica este o oaza de liniste sufleteasca si va indemn sa veniti la Biserica”, a declarat preotul Ioan Coste in cadrul intalnirii.

In Bradet vor sluji trei preoti

Episcopia Salajului a anuntat ca la Biserica Sfantul Stefan vor sluji trei preoti. Protopopul Stefan Lucaciu, preotul paroh Septimiu Gudea (hulit duminica de enoriasi, fiind acuzat ca si-a cumparat cu bani grei postul de preot si l-a inlaturat pe Ioan Coste) si preotul Ioan Coste. Gabriel Gardan spune ca „slujind trei peroti in biserica, lucrurile vor fi numai in folosul oamenilor” si ca preotul Gudea nu este nevoit sa sustina examen pentru ca a fost angajat al Centrului Eparhial. Pana in prezent, Protopopul Stefan Lucaciu a fost si preot paroh la „Sfantul Stefan”, iar Ioan Coste doar preot slujitor. Gabriel Gardan spune ca preotul Coste nu a putut avea rangul de preot paroh pentru ca a primit in urma cu cativa ani dojana arhiereasca, ceea ce impiedica numirea lui ca paroh.

Credinciosii acuza Episcopia de dezinformare

Unul dintre enoriasi l-a acuzat ieri pe preotul Gabriel Gardan ca dezinformeaza oamenii, pentru ca la prima discutie pe care au purtat-o saptamana trecuta cu reprezentantii Episcopiei Salajului, acestia i-au spus ca in cazul lui Coste sunt doua variante: se muta la Parohia Brebi sau este eliminat din r
Preotul Ioan Coste ramane la Biserica Sfantul Stefan, dar i se retrag toate rangurile bisericesti
andurile clerului. „Preasfintitul, sau ce o fi, isi da seama ce daune a adus credintei in Salaj si si-a schimbat decizia? De ce nu spuneti ca decizia a fost luata marti, nu azi? Sa stiti ca Episcopia Salajului exista pentru ca suntem noi, credinciosii. Sa stiti ca din cauza acestor fapte multi credinciosi se muta la alte confesiuni”, spune enoriasul.

In replica, preotul Gardan le-a dat asigurari oamenilor ca decizia finala s-a luat ieri, pentru ca in cadrul intalnirilor anterioare nu s-a putut hotari nimic din cauza problemelor medicale ale preotului Ioan Coste. „Permanenta a discutat vineri, dar tinand cont de problemele medicale ale parintelui Ioan Coste, nu s-a putut lua o decizie finala. Acest lucru l-am declarat si data trecuta. Ca parintele Ioan Coste sa ramana preot slujitor in aceasta parohie am propus si zilele trecute”, a precizat Gardan.

In tot acest timp, preotul Coste s-a vazut nevoit sa intervina si sa-i indemne pe oamenii revoltati la calm. „Va rog sa ma ascultati! Imi cer iertare fata de dumneavoastra pentru ca ati fost nevoiti sa treceti prin aceste stari emotionale. Eu sunt fericit de aceasta decizie. Daca tineti la mine, va rog sa incetati! M-ati indatorat pentru toata slujirea mea preoteasca de acum inainte prin aprecierea pe care mi-ati aratat-o”, i-a calmat preotul pe oameni, care l-au aplaudat la fiecare interventie.

Oamenii ar renunta si nu prea la protest

Faptul ca Episcopia Salajului i-a facut loc preotului Gudea la biserica din Bradet ii nemultumeste in continuare pe oameni. Daca o parte a enoriasilor sunt multumiti ca Ioan Coste ramane la biserica lor, o alta categorie de oameni sustine ca vor continua protestul. „Joi, organizam miting pe Platou. Nu renuntam. Avem aprobare de la Primarie si nu cedam. Cu ce drept vine Gudea in biserica construita de la bun inceput de noi, impreuna cu parintele Coste? Mergem mai departe! Trimitem toate actele la Mitropolie si vrem sa se faca dreptate. Asa ceva nu se poate, sa minta in halul asta”, spun oamenii.

Jandarmii sunt pregatiti sa intervina

Duminica seara, cand oamenii au mers la sediul Episcopiei Salajului sa stea de vorba cu Episcopul Petroniu, ii asteptau in curte jandarmi si politisti, trimisi „preventiv”. Episcopul Petroniu stia ca oamenii vor merge la sediul Episcopiei. A stins toate luminile din cladire. Mai multi oameni sustin ca, dupa ce a plecat lumea de la Episcopie, cineva a taiat firele de curent, in semn de razbunare ca episcopul s-a ascuns si privea de dupa perdea. Vecinii episcopului spun ca acesta si-ar fi reparat instalatia de curent electric abia luni dimineata. Informatia a fost insa negata de purtatorul de cuvant al Episcopiei. Ieri, aceleasi echipaje ale Jandarmeriei si Politiei vegheau bunul mers al intalnirii de la Biserica. Iar pentru maine, jandarmii sunt pregatiti sa asigure ordinea si linistea publica daca oamenii vor iesi pe platou sa protesteze impotriva episcopului Petroniu. „Duminica nu a fost solicitata interventia echipajului de jandarmi, au fost trimisi preventiv. Desigur, am fost instiintati cu privire la protestul de joi si vom asigura masurile de ordine publica. Va fi un dispozitiv flexibil, numarul jandarmilor fiind stabilit in functie de numarul persoanelor ce vor fi prezente”, a declarat pentru Graiul Salajului Isaia Micle, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Vizualizari 6362
Comentarii articol

>

in 6 Februarie 2013 9:47

Ev. Luca Cap. 17 1. Şi a zis către ucenicii Săi: Cu neputinţă este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin! 2. Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de g

>

in 6 Februarie 2013 10:03

multumim presa fara voi nu reuseam .costea acistigat mai mult decit avut , biserica a pierdut mai mult decit crede prin petroniu si raii sai sfetnici

intrebare>

in 6 Februarie 2013 10:24

Nu inteleg,rangurule preotului Coste la va purta Petroniu?poate asta a fost miza!

>

in 6 Februarie 2013 10:25

Trompeta vladicului,adica acest purtator de cuvant nu face decat sa confirme ceea ce banuia toata lumea . Se incearca un compromis gretos. Lumea sa taca si contabilul,fiul,finul ,popa Gudea , sa slujeasca la biserica Sf. Stefan. Mai rau ca in staborul tiganesc. Ce nu-i pot lua ei, parintelui Coste,este dragostea cu care este inconjurat de enoriasi, de zalauani. Romanii nu ar trebui sa renunte la proteste. Trerbuie mers pana la capat

>

in 6 Februarie 2013 10:32

inainte parinte coste,harul unui preot nu sta in ranguri ci mai ales in ceea ce face si cum pastoreste enoriasii. cat despre patriarhie eu zic sa va ganditi bine cand va mai fi vorba de donatii, gandire pe care ii invit si pe cei de la consiliul judetean ca prea darnici au fost cu episcopia

>

in 6 Februarie 2013 10:51

Exista in acest "film" ceva cu totul dubios. De ce se vorbeste doar despre parntele Coste cum ca n-ar fi chiar atat de valoros,dar nimeni din sustinatorii celeilalte tabere nu ne spune nimic despre lucrarea duhovniceasca a preotului Gudea? Nu vedeti ca toata tevatura a fost pt. a-l aduce pe acest preot in Zalau?N-au prea inteles ca acest conflict a depasit granitele unei simple sustineri a unui om ? Diversiunea consta in faptul ca : A vazut Petroniu ce sentimente au salajenii fata de el si acum ne arunca ciosvarta cu ramasul in Bradet al parintelui Coste. Inca o data va spun:EL ESTE VINIVATUL.Aceste reguli inventate sunt anacronice ,ne indeparteaza de iubirea fata de Isus si de semeni.Ne intorcem cu secole in urma.Bunicii nostri nu ne povesteau despre atatea prostii cate ne spun astia.Lasati filozofia si regulile si:IUBITI_VA SEMENII SI MAI ALES COPIII! E foarte ,f. simplu.Dar...asta nu putetivoi!

Si s-a mai rezolvat o problema...>

in 6 Februarie 2013 11:00

S-a facut loc preotului de Brebi in Zalau! Asta era toata miza! Si asta s-a realizat! Gaselnitele cu preotul din Bihor au fost doar un pretext pentru a aduce un preot in Zalau! Lucru realizat!

>

in 6 Februarie 2013 11:01

Toate aceste tulburari puteau fi evitate,daca prima intelepciunea si nu orgoliul persoanei sau a functiei inalte.Se adevereste inca o data daca era nevoie ca la tinerete e timpul cand adunam intelepciune,iar la batranete cand o aplicam.Bine ar fi ca episcopii nostrii tineri sa fie mai intelepti si sa nu ia decizii pripite sub influienta supararilor sau a eului personal pe care sa le regrete mai tarziu si schimband apoi acele decizii,ca asta arata clar ca sunt nestatornici,ori asta nu e in regula.Cred ca toti episcopii trebuie sa fie mai intai blinzi,adevarati parinti duhovnicesti,ingaduitori si iertatori.

>

in 6 Februarie 2013 11:09

Nu ar trebui renuntat la protest, ce a fost ieri e asa cum se spune un goz in ochi.Trebuie mers pana la capat si cerut prin toate mijlocele posibile sa plece acest Petroniu.Sunt o persoana care iese in socitate am tangente cu destul de multi oameni nu am auzit un cuvant de lauda la adresa acestui om. Aud mereu doar aceasta intrebare Ce a facut acest om de cand este aici? a semanat doar vrajba si ura in judet, si a incghitit sume imense de bani.Eu sunt foarte revoltata de ce fac acesti oameni cand vor fi pedepsitit si ei voi avea liniste, si nu Parintele Coste. Si acum ma zgirie pe urechi acel cuvant are ,,Interdictie" de a predica in Salaj, de cand este Episcop in Salaj acest Petroniu nu a citit Biblia unde spune sa iti ierti aproapele. Ce suflet au acesti oameni ai Episcopiei? Fac apel la toate Institutiile Statului care pot pune punct acestor neleguirii pe care le fac acesti reprezentanti ai Episcopiei, si nu uitati oameni acum au nevoie de sprijin acum Dvs veti avea nvoie de ei la alegeri.

>

in 6 Februarie 2013 11:10

Oricum episcopul calca in picioare pe toti cei care au fost contra lui la Oradea.De cand a venit la Zalau am auzit numai lucruri urate despre el.Cu asa un comportament nu ne atrage spre biserica.La Unitatea Militara la biserica,parintele cu cere niciodata bani ,decat pentru episcopie.(birurile oricum trebuie date).Este mai rau ca si pe vremea incizitiei.RUSINE,RUSINE ,RUSINE.

>

in 6 Februarie 2013 11:15

Nu sa auzit in ultimii ani sa fi promovat un episcop cu vechime in manastire si calugarie,primeaza doar doctoratele,ori fara traire intensa vedem ca si ei fac greseli.Ce bine ca inca nu se cred papi ca la Roma,sper sa nu fie, ca altfel s-ar putea auzi azi maine de o unire cu Roma sub un singur papa.

Si s-a mai rezolvat o problema...>

in 6 Februarie 2013 11:22

S-a facut loc preotului de Brebi in Zalau! Asta era toata miza! Si asta s-a realizat! Gaselnitele cu preotul din Bihor au fost doar un pretext pentru a aduce un preot in Zalau! Lucru realizat!

pentru 11:22 :>

in 6 Februarie 2013 11:26

Pe Sarmas se construieste biserica pentru Gudea. Iar biserica de pe Merilor este in siguranta: preot e secretarul episcopului.

>

in 6 Februarie 2013 11:28

Iar cei de la Presa ar fi bine sa nu renunte sa ii sustina pe oameni si sa-i incurajeze sa duca la capat acest demers inceput de ei(Joi ora 16), asa cum au facut-o si pana acum si eu le multumesc in numele tuturor oamenilor.

>

in 6 Februarie 2013 11:31

Asa este vedeti exemplul extrordinar al Episcopului Justinian de la Maramures,un om care si-a dedicat toata viala lui in slujba binelui a poporului si nu in cele din urma lui Dumnezeu.Un om pe care o sa-l regretam inca de pe acum.Nu cred sa fi suparat pe cineva cu voia vreodata si asta pentru ca este intalept.Cred ca episcopii tineri ar trebui sa fuga de urgenta la dansul pana il mai are prinre ei pentru a invata cu adevarat de la acest OM MODEL de slujire si de ierarh.

@ 11:15 >

in 6 Februarie 2013 11:37

Si care ar fi problema unirii cu Roma? Habotnicule, nu vezi in ce starea a ajuns Biserica Ortodoxa Romana? Va limitati doar la prescriptiile rituale, in rest opere de binefacere si suport duhovnicesc, zero! Aveti o biserica ce pare mai mult un SRL. scoala de marketing! In BOR TOTUL SE POATE CUMPARA, de la o simpla lumanare, la functii de conducere, inclusiv PREOTIA! Si atunci, nu e pacatul simoniei?Uita-te tu un Occident la tarile majoritar catolice sa vezi educatie, respect si dezvoltare! Treziti-va oameni buni, pana nu e tarziu! Daca e rau, nu inseamna ca asa trebuie sa fie, luati atitudine!!!

Intrebare>

in 6 Februarie 2013 11:47

DACA TOT VRETI SA FACETI PETITIE LA MITROPOLIE, DE CE NU CERETI SI SCHIMAREA EPISCOPULUI?

>

in 6 Februarie 2013 12:07

in strainatate milione de omeni care au fost intelepti s-au retras din biserici numai din cauza preotilor imbecili dar in romania prostimea i-i scarpina in fund .nui prost cine minanca 7 piini e prost cine o da dupa mine episcopia ar trebui desfintat din zalau acolo sint capusari.

>

in 6 Februarie 2013 12:18

Total de acord!

>

in 6 Februarie 2013 12:20

In urma acestui nefericit eveniment se pot trage urmatoarele concluzii: 1.Barba neagra si barba alba s-au facut de caca-o. 2.In fata intregii Romanii au aruncat cu caca -o peste ortodocsii salajeni care le asigura painea cea de toate zilele. 3.Barba neagra cred ca ar putea fi acuzat de abuz in serviciu pentru oprirea salariilor preotilor. 4. Cred ca se impune cateva demisii de onoare pentru a dovedi adevarata barbatie. Si cateva intrebari: Preotul Bota de la Oradea este cumva un fundamentalist musulman si a venit in Salaj sa rapeasca tinerele fecioare ordodoxe salajene , pe care trebuia sa le apere petronius, sau este un frate ordodox care cunoaste foarte bine perceptele religioase?

Cerem sprijin ziarului>

in 6 Februarie 2013 14:30

Ii rugam pe cei de la ziar sa faca publica componenta permanentei consiliului sa stim si noi pe cine ascultam in fiecare duminica.Poate "preavopsitul" nu e atit de vinovat precum lingaii care-l inconjoara , ascunzindu-i acestuia , in nemernicia lor, adevarul.In biserica se stie ca trebuie sa faci ascultare si sa fii supus,dar a nu se confunda aceasta cu lasitatea. Citi dintre ei au avut curajul sa spuna ca e o gresala aceasta hotarire fata de Preotul Costea si sa voteze ca atare. Poate reporterul ziarului sa afle care a fost rezultatul votului si cum au votat fiecare. Cer insistent sa se faca public acest vot, si pazea , acestui lider apusu-i e aproape iar voi , lingailor, o ramineti sa platiti cu viirf si indesat.

petronius CAESAR>

in 6 Februarie 2013 14:46

FIECARE PASARE PE LIMBA EI PIERE. asa va fi si cu acest intrus care nu are nimic comun cu biserica , cu ortodoxia , v-ati gandit ca poate face jocurile sectelor , indepartind enoriasii? , crestineste este sa i-ti iubesti aproapele si pe vrasmasul tau dar tot crestineste este sa lupti impotriva celui rau(petroniu), la urma urmei este un om si el, chiar daca se crede acum buricul pamantului. baiul cel mai mare este ca raul este mai intins , vorba romanului :de la cap se-mpute pestele...... trageti concluzia!

>

in 6 Februarie 2013 15:02

Popi bolunzi si fara minte

>

in 6 Februarie 2013 15:17

ce fel de credinciosi va crede preasfantul?buni de dus de nas,iar cand vine vorba de interes, nimic nu este mai presus decat cel personal.punct ochit punct lovit.ce ma uimeste este nesimtirea cu care face jocurile.cum nu avea voie sa oficieze?credinta presfantului este una care nu are ce cauta in randurile bisericii.escrocule,ingamfatule si brtivule.locul tau nu este in cadrul bisericii.

>

in 6 Februarie 2013 15:17

ce fel de credinciosi va crede preasfantul?buni de dus de nas,iar cand vine vorba de interes, nimic nu este mai presus decat cel personal.punct ochit punct lovit.ce ma uimeste este nesimtirea cu care face jocurile.cum nu avea voie sa oficieze?credinta presfantului este una care nu are ce cauta in randurile bisericii.escrocule,ingamfatule si brtivule.locul tau nu este in cadrul bisericii.

Cerem sprijin ziarului>

in 6 Februarie 2013 15:21

Sunt sigur ca sunt si preoti cu coloana vertebrala. Sa ne spuna ei pe forum care sunt acei care au votat aceasta aberatie.

>

in 6 Februarie 2013 15:31

vai de noi daca i secretar pop ionut de pe crasnei ca lua bani si de la bietii de noi seminaristi

>

in 6 Februarie 2013 15:35

Regele asfaltarilor (LELEA) face parte din consiliul de sfatuitori ai preavopsitului?

>

in 6 Februarie 2013 15:39

O sa te verific sa vad cine ești!stai linistit ca pt minciunile tale sfrintate exista legi!!continua sa mai calomniezi si vei răspunde in fata legii!!Nu am lucrat niciodată ca angajat la seminar!iar tu nu ești nici pe departe cine pretinzi ca ești!spune numele tau adevărat si hai sa verificat veridicitatea celor spuse de tine!!Mincinos nerusinat ce ești care tot continui cu minciuna asta!nu ți.e Rusie sa minți in asemenea Gal??

>

in 6 Februarie 2013 15:43

Sa ți fie rusine nemernicule ! Arată ți identitatea , ești un fricos si tu știi ca nu este adevărat ce prezinti , insa am sa te descoper si apoi vorbim fata către fata!!!

>

in 6 Februarie 2013 15:51

Nu a-ti reusit sa dati jos cu dictatorul, caci nu va lasat occidentul. Joi nu o sa faceti nimic cu e-piscosu vopsit che nu va lasa rusii. Cine a zis ca voi sinteti o mamaliga mare ? Joi va fi un mic fisiit in pantaloni si vineri o sa oupati mana la el.

>

in 6 Februarie 2013 15:52

Dl care a scris la 15.31 vei da socoteala pt cele scrise pt ca esti un mare mincinos!acesta n.a lucrat niciodata la seminar dar tu continui sa te incapatanezi sa scrii aceste minciuni!spune numele sa verificam!!oricum se va depune plangere impotriva ta si te vom descoperi pt calomniile aduse parintelui nostru!!

>

in 6 Februarie 2013 15:59

Terminati mai cu magariile!!nu va e rusine sa vorbiti asa urat la adresa preotilor?voi sunteti mari sfinti??terminati cu prostiile pt totdeauna!nu vedeti ca doar rautatile va aduna in a scrie in continuare!!orice alceva sunteti,dar numai credinciosi sa nu va numiti NICIODATA!

>

in 6 Februarie 2013 16:02

Poate!!!! Sunt chiar preoți!!!!Rusine!!!

>

in 6 Februarie 2013 16:10

Asta stiam!!!ca esti preot..numele??a!!stai ca se afla in curand si atunci vei raspunde PeNAL calomniilor!!iti promit!mincinos si NERUSINAT ce esti!!

Rusine>

in 6 Februarie 2013 16:17

Tovarasul episcop petroniu va rugam sai dati toate rangurile luate de la preotul Costea si sa le adti lui Septimiu Gudan si sal pupati ..... Unde vreti Mare rusine faceti mai mare scandal decit in parlament sa va fie ARUSIONE aTI inteles !

>

in 6 Februarie 2013 16:54

Toti cei care sunteti oameni integri, cu o sanatate mintala, nu luati in seama orcariile acestor nevolnici,deoarece acestia nu pot fi oameni sanatosi mintali , nici cu o educatie aleasa ci niste rebuturi ale educatiei.Taranul roman este un idol al inteligentei, in comparatie cu acesti hai sa spunem repetenti la educatie.Imi pare rau, ca tinerii inteligenti nu-i pun la perete pe cei repetenti la educatie si sa-i ajute sa se corecteze.

>

in 6 Februarie 2013 17:00

Daca nu ar fi lingaii de langa episcop nu s-ar intampla astfel de lucruri.Tovarasul popa Gardan , pe mine si sotia, m-a purtata pe la politie in postul Pastelui , pentru ca am tinut partea preotilor cand au fost obligati sa dea salariul pentru palatul episcopului. Nimeni nu a luat nicio masura , cu toate ca am scris mereu pe forum Astia sunt preoti?Astia o sa ne mantuiasca? Urmariti cu atentie discursurile lui Gardan si observati cate minciuni scoate din el, dupa cum bate vantul. Astfel de preoti trebuie sa plece ca au facut Zalaul de rusine.

scanal>

in 6 Februarie 2013 17:04

sa fim cinstiti, nici preotul costea nu este un sfint, nici un destept ci doar un preot mediocru. e bine ca l-au mai lasat in continuare la parohia din zalau ca tr sa-si termine casa care este in constructie...vai de noi popor nenorocit

>

in 6 Februarie 2013 17:48

Eu nu am de lucru cu preotul Coste, ci cu Gardan, el a cerut procuraturii sa vada cine a scris in favoarea preotilor atunci cand le-au retinut banii. Daca tata-l socru e popa in Romanasi.... ce.... are voie sa-mi bage pumnul in gura!halal!I-am sustinut pe preotii tineri si saraci in parohii. Atata am facut. Nu mi-e frica , pentru aceasta de Dumnezeu. Oameni buni, il cunosc pe Septimiu Gudea, este un preot deosebit, cu o educatie aleasa, dintr-o familie buna, nu merita sa fie bagat in aceasta rusine pe pata Zalaului.Daca se astepta putin , cu putina dibacie corecta , preotul Septimiu isi castiga rapid foarte multi adepti, si nu se ajungea aici. Ma mir ca preotul Gudea Nicolae , tatal lui Septimiu, nu a sesizat acest lucru, si eu garantez ca nu se ajungea la acest scandal.Preotul Septimiu , va spun si o sa vedeti , o sa fie indragit de enoriasi. Eu nu sunt preot, si nu tin partea nimanui, dar cu parintele Coste s-a gresit, ca nu lasa Domnul la necaz pe cel care munceste cu elevii, copii, adolescentii etc, eu asta am auzit ca a facut, nu il cunosc, dar sunt sigur ca Dumnezeu l-a ajutat tocmai pentru acest lucru .Eu lucrez cu elevii si fac multe activitati cultural educative si este enorm de greu, multa munca, si rasplata este numai si numai in ceruri.

>

in 6 Februarie 2013 17:55

Dle Horvat F.se pare ca iar doriti sa mgeti pe la politie,si veti mge numai ca de data asta inainte de postul pastelui.Adica dvs sunteti indreptatit sa jigniti si sa aduceti calomnii tuturor si aveti impresia ca toata lumea inghite prostiile altora si nimeni nu va riposta!Va spun ca va inselati amarnic!fiecare sa.si asume consecintele celor spuse!!asa ca rusine dvs!!

>

in 6 Februarie 2013 17:58

Zaha!! Fii cuminte!

>

in 6 Februarie 2013 18:05

cunostinte din Oradea sustin ca Petroniu si Bota din Oradea au fost vicari si nu s au inteles dinainte ca Petroniu sa vina in Salaj,cred ca domnii sau doamnele de la presa i ar putea cere lui Bota un interviu despre ce se intimpla de la inmormintarea din Badacin incoace si daca e normal cu sanctiunea asta petr Costea

>

in 6 Februarie 2013 18:25

Loreal, pentru ca merit ! de ce te vopsesti ca muierile? esti homosexual? nu-ti place cum te-a lasat dumnezeu? e adevarat ca ai vagin? ca esti transexual? e adevarat ca ti-ai facut operatie de schimbare de sex? petroniule ! mizerabilule,ai cedat presiunii; ai chemat politia si jandarmeria in ajutor,jegosule,ti-a fost frica sa stai fata in fata cu oamenii! mizerabilule ar trebui sa fi destituit ! unsurosule! ne este greata de tine ! jegosule,nu ai cauta in salaj; du-te in ungaria sau un ucraina ! zabalosule ! sa dea d-zeu sa arzi in iad cu toata familia ta de satanisti !

Permanentat Epsicopiei>

in 6 Februarie 2013 18:41

Pe siteul Epsicopiei Salajului am gasit lista: Permanenţa Consiliului Eparhial 1. PS. Dr. Petroniu Florea, Episcopul Sălajului 2. PC Pr. Vasile Rus, Vicar administrativ 3. PC Pr. Ioan Ardelean, Consilier administrativ-bisericesc 4. PC Pr. dr. Gabriel-Viorel G

>

in 6 Februarie 2013 18:41

atita va agitati cu toti prosti astea in loc sa le dati doaua labe in cur la tati prostalani care so inghesuit sa fie preoti hoti ca altceva nu au fost in stare sa faca la viata numai sa trimtoreasca .sa-i duca betesigu pe toti la rind ca toti isi la fel.

>

in 6 Februarie 2013 18:47

Da!zi.ne altceva!pt ca fiind un site oficial e normal sa te poti informa de acolo(Episcopia Salajului)dar ai grija!!stii cum se spune?Ce doresti altora ti se implineste tie inzecit!adica rau la rau trage(in cazul tau)!!

>

in 6 Februarie 2013 18:53

Atata agitatie!mi.ar place sa nu se mai poata da comment.uri fara datele personale si poza!!atunci as vrea sa vad cati ar mai calomnia in halul acesta!!oameni buni dati dovada ca sunteti credinciosi asa cum multi pretindeti ca sunteti!!!ca multi ramaneti doar cu pretinsul.....vai si amar de voi astia 'fara fete'dar cu pretentii si comentarii despre altii!

>

in 6 Februarie 2013 18:54

In atentia redactiei Graiul Salajului!!!! Daca sunteti cu adevarat profesionisti va rog sa nu cenzurati comentariile care desi au fost dure au fost DECENTE. Au aparut cateva minute si pe urma le+ati sters. In interesul cui SI DE CE!!!!!Nu cumva patronul vostru este PRIMEPITPOB la biserica SF Stefan!!!!!!Elpecinereprezinta!!! Eu crea ca pe ENORIASI pentru ca ei PLATESC!!!!

>

in 6 Februarie 2013 18:54

Celui de 17 : 55 Mai ameninti? Uitati oameni buni, pe fata ameninta, astia sunt preoti?????????????????.In fiecare duminica m-am dus la biserica , dar imi vine sa stau sa ma gandesc, pe ce drum sa merg mai departe, fara sa mai am de aface cu necuratu

>

in 6 Februarie 2013 18:58

Daca ar pleca lingaii de langa episcop,ar fi mai multa dreptate in bisericile din Salaj, daca oamenii, enoriasii n-ar mai permita sa vina alti lingai in loc

>

in 6 Februarie 2013 19:00

Sa ți fie rusine nesimtitule! Horvat F. pt. tot ceea ce ai scris aici! Nemernicule sa te bată Dumnezeu!!!

>

in 6 Februarie 2013 19:02

Nu!dl Horvat vroiam doar sa te 'arati la fata'pt ca multi va cunosc stilul murdar de.a actiona!Scrieti cu numele oficial si asumati.va ce spuneti ca pana acum au fost doar aberatii;ca doar nu degeaba ati fost chemat la politie!fapte nu gainarii va rog

preotul costea>

in 6 Februarie 2013 20:16

Sigur ca acesti nemernici de conducatori ai ortodoxiei salajene sunt in stare sa calce pe cadravele celor mai buni crestini ortodoxi ca sa isi atinga sopurile.Rude, fii, fice , gineri etc sa fie pusi in functii care de fapt sug banii oamenilor credinciosi. Isi adauga tot felul de taxe ca ei sa traiasca 'bine mersi" ca doar prostul crestin plateste. Cati dintre slujile bisericesti aloca fonduri (din ceea ce cersesc duminica de duminica in biserica cerand tot felul de dijme) pentru a ajuta adevaratii necajiti. Nu vreau sa dau exemle ca de fapt nu sunt. Sa iasa fiecare membru din Consiliul eparhial si sa spuna clar ce au facut pentru nevoiasi din parohia lor. Vor avea ceva de spus ca s-au numit in functii afinii lor si au cirdit cat au putut de mult . HALAL!!

>

in 6 Februarie 2013 20:27

Am citit toate comentariile si inteleg supararea oamenilor dar refuz limbajul folosit .Oameni buni analizati cu calm si cautati cu intelepciune o cale , o rezolvare de viitor iata citeva idei de ce nu s-ar putea aduce modificari ale regulamentelor bisericesti aici pot interveni preotii mai tineri mai scoliti cu curaj nu cu ascultare apropo de iubirea aproapelui (nu regulamentului care este vechi) ORTODOXI nu fac politica in biserica ,fata de maghiari care prin biserica de doua ori pe saptamina din care odata seara dau adunarea unde rezolva toate problemele .Daca ar sti D-l PONTA ca nu aduc ortodoxi VOTURI i-ar scoate ca salariati de la buget.NU va necajiti ca poate cu aprobarea REGIUNILOR se va face o singura episcopie la centru si atunci va ramine din 6 unul cel mai bun. :

nu merita renuntat>

in 6 Februarie 2013 20:46

personal nu cred ca ar trebui renuntat la protestul de maine...de este normal ca un episcop sa se poarte intr,un astfel de mod...as vrea doar sa arunce putin privirea catre episcopul Maramuresului, pe care cu drag si respect il privesti si il asculti vorbind la zalau nu se justifica existenta unei episcopii, in conditiile in care rata somajului ne ridica la rang de cinste in fruntea tarii, in conditiile in care acest domn episcop doar a invrajbit preotii, pe unii dintre ei fortandu,i sa plece, doar pt a isi pastra langa el pupincuristii....cu averi si dare de mana....

>

in 6 Februarie 2013 21:35

Ati observat pe cine si-a ales consileri?majoritatea niste mafioti care au furat cat au putut{Ardelean.POP DE PE CRASNEI ,Rusu] Vorba cea "Cine se aseamana se aduna"Asa sa le ajute Dumnezeu.Maine toti pe platou.sa nu ne creada fraieri.

>

in 6 Februarie 2013 21:35

ORTODOXII au penetrat toate institutiile statului si sint FARA NUMAR LA catedrala neamului lucreaza 460 de muncitori .Petroniu isi face palat . BASESCU ne tradeaza interesele .TOKES este europarlamentar roman si face mult bine ROMANIEI Autostrada TRANSILVANIA NULA Ungurii vor autonomie PDL cere bani pt constructa de biserici EBA iubeste Rromi Succes D-le PONTA .

>

in 6 Februarie 2013 22:15

rusu ,,vacaru'' mai are de dus la oras ceva preoti ca geep si-o luat ginerele si lo aranjat de cand ii mare ,,instrument'' pe la episcopie, pacat ca nu-s acceptate si femeile ca preot ca poate isi facea si fetele preot;de cind s-a infiintat episcopia in salaj s-a semanat numai ura, vrajba, dusmanie,taxe pe credinciosi, nu uitati filmul de la catedrala de cind vicaru a fost instalat si transferati ceilalti preoti parca permanenta de la episcopie nu a trecut de ,,vechiul testament'' RUSINE RUSINE RUSINE...................RUSINE INALTILOR PREOTI DE SALAJ

>

in 6 Februarie 2013 22:32

daca tat mi se ia din bani pt popi, pot sa ma cam cac pe petroniu? ca e un mare, foarte mare gunoi: buda cu spalat la cur automata si-o pus din banii fraierilor, isi trimite boarfele cu o zi inainte in vizitele de lucru de prein besericile salajene si tati trebe sa-l pupe in laba jegoasa...

>

in 6 Februarie 2013 22:42

Horvat F.nu te lasi asa.I??iti recunosc stilul de scriere.Halal!!doar frustratii scriu astfel!!RUSINE!nu pot sa cred cata ura poate exista intr.un om!doar cei plini de rautate pot scrie astfel de lucruri urate si neadevarate!!atata pot unii sa terfeleasca pe altii pe care nici nu.I cunosc personal,habar n.au de nimic,dar stati..au pareri..asta spune multe despre ei

>

in 6 Februarie 2013 22:45

Zaha mergi la culcare!!

>

in 6 Februarie 2013 22:49

Ma repet!nu exista nici o cenzura la acest ziar?Adica putem sa ne batem joc de cineva;sa injuram ca la usa cortului??astept ziua cand nimeni nu.si va mai putea scrie parerea fara o poza si datele personale!SPER curand!!

>

in 6 Februarie 2013 23:24

voi stiti cati ortodocsi au ales alte religii din varii motive sa vedeti acum cati isi vor schimba religia,acesta a fost un impuls catre adevar ,ca oamenii sa se-ndrepte catre adevar!de ce numai la ortodocsi se calca in piciore si sunt atatea lucruri murdare cu cimitirele cu inmormantarile cu spagile atatea dogme pagane!nu va suparati dar eu din afara asa vad sunteti constransi,pur si simplu nu aveti libertate de exprimare nu aveti simplitate ,modestie, caldura sufleteasca preoti barbosi si in vesminte aurite, coroane pe cap, prapori ,icoane,prescuri si atatea prostii inutile!!

>

in 6 Februarie 2013 23:30

Milogii naibii stau la masa? Ce dracu asteapta? Sa le pice niste bani....precis.

>

in 6 Februarie 2013 23:33

Din interior esti si tu mai!!scrii dar te citesc de la distanta ca tot preot esti,dar unul ratacit

>

in 6 Februarie 2013 23:33

Saracul Coste ,,cu ochii in lacrimi" hahaha.Ia fost frica ca i se ia cascavalul de la gura. Imi vine sa lacrimez de mila lui, cu ochii in lacrimi.Enoriasii prosti (nu stiu numai sa faca manifestatii) Pentru ce? Asa le place la romani.Saracutul Coste...oare a avut batista la el? Sau ia dat ,,enoriasii"????

>

in 6 Februarie 2013 23:36

Baga-ti 10 popi in biseriaca Sf Stefan.Poate se satura enoriasii de manifestatii.Asta le place intradevar manifestatii.Ii doare pe ei in cot de religie.Ce gura mare aveau.Zici ca se certau de la uleiul si faina gratuita.

>

in 7 Februarie 2013 2:48

nu pot sa nu observ ca si Coste e ca atacatorii lui. Cica e bolnav si e in spital Ii baga la inaintare pe credinciosi, apoi, minune fara margini, iese din spital taman cand se perfecteaza acordul pe sub masa, el ramane la parohia cu cascaval (desi de-acum trebuie sa imparta cu unul in plus), renuntand la toate functiile. Or, io daca eram si titlurile alea aveau o valoare pentru meritele mele, eu renuntam la cascaval, nu renuntam chiar daca eram alungat. Daca ai valoare, o ai si la Brebi si oriunde. Asa, mi se pare mai degraba un pact intre mafioti, un clan contra altul. Mi se face lehamite.

>

in 7 Februarie 2013 7:27

Pr. Iulian S scrii frumos!!!

>

in 7 Februarie 2013 8:12

tottul e foarte simplu.Si multi stiti asta. Cand se ridica un preot din Zalau si oamenii il iubesc pt ceea ce face trebuie EXECUTAT.De cine??????? De barba sura ca doar e mai iubit decat el.Asa a fost executat si parintele Margin si Vasile si altii.Margin a tebuit sa plece la Brasov departe de casa parinteasca si de nenorocitul de aici sa-si gaseasca linistea. VORBITI DE CONSILIERII LUI PETRONIU???????? PAI SINGURUL CONSILIER E CUAFEZA LUI CARE II BAGA IN CAP TOT FELUL DE ABERATII PANA II FACE FREZAAAAAAAAA!!!!! ASTA NE FACE DE RUSINE SALAJUL SI AUTORITATILE AR TREBUII SA IA MASURI URGENTE PANA NU TRECEM CU TOTII LA "POCAITI"

>

in 7 Februarie 2013 8:14

Stimati credinciosi iata cine sunt cei care au decis soarta parintelui Coste: Permanenta Consiliului Parohial 1. PS. Dr. Petroniu Florea, Episcopul Sălajului 2. PC Pr. Vasile Rus, Vicar administrativ 3. PC Pr. Ioan Ardelean, Consilier administrativ-bisericesc 4. PC Pr. dr. Gabriel-Viorel G

>

in 7 Februarie 2013 8:20

Cei care comentati de pe margine..... nu credeti ca ar fi mai bine sa cotizati si voi cu cateva zeci de milioane lei vechi ....si dupa aceia sa va dati cu parerea.....

>

in 7 Februarie 2013 8:26

Parca e Ali Baba si cei 40 de hoti.

rusu>

in 7 Februarie 2013 8:39

Oare cine l-a pus vicar pe acest popa RUSU? acesta la discutii particulare din trei cuvinte care le scoate din gura sunt prostii si sfinti(in sensul rau). Ar trebui ca cineva din administratia publica, sa verifice banii care s-au dat pentru executarea acestei EPISCOPII, cred ca cei care i-au gospodarit si-au batut joc de noi!

>

in 7 Februarie 2013 8:57

unde se tine mitingul?

>

in 7 Februarie 2013 9:11

Cine sa verifice cati bani se fura in acest domeniu......? Cei care fac parte din Adunarea Eparhiala sunt tocmai cei care ar trebui sa verifice......Accesati lista si o sa va dati singuri raspunsul ....Nu va mai amagiti....Politicul a facut pact cu religiosul...De unde vin voturile...? de la enoriasii care trebuie sa fie cat mai prosti si cat mai smeriti ca de restul se ocupa BAIETII DESTEPTI....

>

in 7 Februarie 2013 12:22

concluzii 1. petroniu nu e iubit in sj, nici macar cat sa fie tolerat, si salajenii tolereaza maghiarii, tiganii si cersetorii 2. coste e iubit ca oamenii apreciaza devotamentul si seriozitatea 3. minciuna - la rang de principiu in episcopizma noastra. de ce au scandat oamenii? pentru crucea luata ? pentru ca a ramas sa slujeasca la noi? cand am fost in audienta, ai zis ca nu schimbi hotararea, ci eventual il caterisesti, iar in conferinta de presa ai trimis sa minta ca nu era gata ancheta. de ce nu ai avut demnitate sa vii la conferuinta? nu merita oamenii prezenta ta in biserica? de ce ne privezi de o asa binecuvantare, cand zici ca e o binecuvantare sa fie un episcop in salaj? nu trebuia concurs pentru gudea? dar la jibou a trebuit? cel de acolo nu lucra la episcopie ca si gudea? argumentul invocat aici nu era valabil si acolo?

>

in 7 Februarie 2013 12:29

solutii transferul in alta episcopie. eventul infiintarea uneia noi, ca nu ar prima data, dar in ibiza, tailanda, africa de sud, ca iti place acolo numirea altcuiva, cum ar fi parintele grigenti de la stramba azi 50 de studenti zalauani din oradea si cluj se vor alatura protestului, iar duminica ii vor face o primire calda la catedrala din centru de ce are barba vopsita? ca sa nu se vada ca e fata palida (dar se vede oricum)

>

in 7 Februarie 2013 18:40

"Domnule" Petroniu, apostolul Pavel si altii nu au umblat dintr-o cetate in alta? din Spania in Italia din Italia in Grecia, scopul a fost vestirea Evangheliei.Poate ca au fost si la inmormantari, in mod sigur. A-ti auzit ca au primit acestia (cei la care au venit apostoli) vreo pedeapsa ?? Cred ca v-ati folosit de aceasta numai pentru a-l aduce pe Septimiu Gudea de la sat la oras. Sa va fie rusine pentru cea ce a-ti vrut sa faceti !!! Cat de rau a ajuns lumea...pana si in biserica se merge pe nepotism si lucruri marsave.

O PACATOASA>

in 7 Februarie 2013 19:41

Pr Coste a recunoscut ca a grsit fata de organizarea randuelilor bisericesti,si-a asumat vina si a acceptat pedeapsa.DAR MIZA A FOST SA NU PLECE DE LA BISERICA SF STEFAN,SI S-AU FOLOSAIT EL SI FAMILIA DE ORICE MIJLOACE,SA SE FACA VICTIME,PENTRU A IMPRESIONA O PARTE DIN ASA ZISII CREDINCIOSI,care au mers pana la fapte josnice,(incat au huiduit in Sf Biserica)de a FI OM,sa nu spun bun crestin.Doamna preuteasa Coste a folosit inocenta copiilor de la scoala,folosindu-i,in manifestarile josnice si scandaloase,laudandu-se ca mitingul a reusit.AUTORITATILE SCOLARE SI PARINTII ACESTOR COPII UNDE SUNTETI?? Dece nu va autosesizati?? RUSINE,RUSINE ACESTUI MARE DUHOVNIC SI FAMILIEI LUI,sunt mahnita ca sunt enoriasa acestui MIZERIE DE OM,merg la biserica dar nu ma pot uita in ochii lui,de durerea care o am in suflet.el o sa poata sa ne priveasca in ochii cand o sa predice,MERGETI PARINTE COSTE CAT MAI REPEDE LA MANASTIRE SI VA PUNETI CENUSA IN CAP,SI VA RUGATI LUI DUMNEZEU SA VA IERTE,CA DOAMNE MULTA SMINTEALA A-TI FACUT,acestui judet binecuvantat de Dumnezeu cu asa buni crestini pe care a-ti reusit sa-i invrajbiti.Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa ne gasim pacea si linistea de altadata.

>

in 7 Februarie 2013 20:55

pt cei de la 16:16 si 19:41 nu va este rusine dupa cita neliniste sufleteasca ati facut credinciosilor de cind este infiintata episcopia, sfintiti preoti slujitori,lingaii episcopului nu va ascundeti in spatele credinciosilor scriind asa ceva, oricum voi nu sinteti capabili ,,sa mobilizati'' atita lume ca parintele COSTE, la catedrala tot parintele COSTE a fost cauza scandalurilor cind a fost instalat secundul episcopului.

O SALAJANCA>

in 7 Februarie 2013 21:27

Dintr-o manifestare prin care va-ti sustinut duhovnicul,a-ti ajuns la instigare la ura, si chear amenintare la adresa PS PETRONIU, CE VA DETERMINAT? sau CINE VA INSUFLAT ATATA URA acel mare duhovnic coste.PS Petroniu de cand a venit in Salaj a cautat sa infloreasca viata duhovniceasca, participand la slujbe, si la alte activitati cultural-religioasa si sociale,si din punct de vedere administrativ a facut un sediu de toata frumusetea.Care-i este vina? ca a mers in fiecare zi in cisme de cauciuc pe santierul sediului pentru a coordona lucrarile, cladirea nu este propietate personala a lui PS PETRONIU, este a noastra si a urmasilor nostri, daca pleaca nu o ia cu dinsul, si nici nu o da mostenite la nimeni.Ce vina are ca a muncit sa aiba biserica un sediu, si sa nu stea cu chirie, este o institutie a judetului nostru cu care ne putem mandri.Ar fi mai bine (dupa uni) daca, Primaria, Consiliul Judetean, Episcopia ar avea sediul intr-o coliba, sigur si atunci a-ti avea de comentat, ca nu face nimic. Daca face, dece face? si uite asa tot nemultumiti sunt uni.Daca PS PERTONIU este ales in fruntea biserici si trebuie sa-i certe si sa-i pedepseasca pe cei care gresesc, dupa randuelile bisericesti si legile bisericesti de ce este acuzat.CINE ESTE DE VINA JUDECATORUL CA APLICA LEGEA,SAU CEL CE INCALCA LEGEA, SI AJUNGE IN FATA JUDECATORULUI? Ma tot gandesc cum ati putut ajunge la niste fapte atat de josnice incat sa strigati in Sf Biserica. Nu ma mandresc ca sunt salajanca

Indignare>

in 7 Februarie 2013 22:09

A-ti mers in prag de noapte la sediul episcopiei, cu un miting neautorizat,si a-ti scandat cuvinte jignitoare,uni dintre dumneavoastra sprijinindu-va de bota, pe mazganul acela de drum,inainte a-ti huiduit si in Sf Biserica,oare cine va insufla atata ura,acel mare duhovnic coste cu familia.A-ti fost 100 de oamena care a-ti facut atat de mult rau bisericii ortodoxe,judetului si numelui de crestin.Dar nu va-ti pus intrebarea ceilalti crestini dece nu vin cu voi,pt ca nu va impatrasesc convingerile bolnavicioase, si daunatoare societatii, si omului crestin.Daca pr coste a gresi dece nu-l lasati sa se curete de acel pacat in lume aceasta, daca Dumnezeu a ingaduit sa fie pedepsit, sau vreti sa mergrti cu toti la iad,poate pr coste are ceva pacate mai vechi de platit si voi va impotriviti,vedeti ca si-a recunoscut o parte din vina, si vrea sa mearga la manastire sa se roage, sa se curete de pacate, nu asa il ajutati la mantuire, prin mitinguri razbunatoare.Doamne iartane pe toti.

O ENORIASA>

in 7 Februarie 2013 22:56

La ce sa ne asteptam, -ASA DUHOVNIC PRECUM COSTE- care intriga la ura impotriva autoritatilor bisericesti,-ASA CREDINCIOSII- care in timpul Sf Liturghii,au baricadat toate intrarile in biserica, sa nu intre credincisii cuminti si intelepti la slujba, sa se roage, daca se mai puteau ruga in vacarmul de nedescres pe care l-au facut afara in fata Sf Biserici.Dimineata inainte de Sf Liturghie MIROSEAU A BAUTURI ALCOOLICE. Cine a avut interes sa veniti la manifestare bauti?Si parca nu ar fi fost de ajunsca,ca a-ti manifestat in fata Sf Bisericiin timpul Sf Liturghii,dar ati intrat in Sf Biserica huiduind parca erati pe stadionm. Nu aveti nici rusine de oameni, nici frica de Dumnezeu. I-mi este rusine ca sunt o credincioasa la aceeasi biserica cu voi.Dumnezeu sa va lumineze si sa ne gasim linistea de care avem atat de mare nevoie cu totii.

referitor la numirea intr-o parohie CITITI>

in 8 Februarie 2013 12:47

H. Notarea administrativă a personalului clerical: Permanenţa Consiliului eparhial definitivează notarea anuală a preoţilor, la propunerea protopopului,

Nu Parintele Gudea este vinovat>

in 8 Februarie 2013 16:41

Voi chiar credeti ca parintele Gudea, ar fi plecat din Brebi, dupa 21 de ani, in care a slujit acolo? Daca parintele Gudea ar fi vrut sa plece, pleca de mult si cu mare usurinta, nu ar fi varsat lacrimi cand si-a luat ramas bun de la credinciosii lui, atat miercuri cat si vineri. Inainte sa aratati cu degetul, ar trebuii sa va informati. Parintele Septimiu, nu este numai "contabilul, fiul, finu..." este si un preot exceptional, dupa care oamenii din Brebi, au plans atat in timpul Slujbei cat si dupa, insa nu au facut atata scandal. Ar trebuii sa va fie rusine ca va numiti "credinciosi", cand judecati oameni dupa aparente, asa v-a invatat parintele vostru? De ce nu ii dati macar preotului dreptul la aparare? Credeti ca nu merita? Merita! Chiar merita parintele Gudea, pentru tot ce a facut, merita macar atat! Este adevarat ca Parintele Gudea este contabilul Episcopiei, fiul preotului din Ortelec si finul parintelui Rus(care si el a pornit din Brebi)... Insa ma indoiesc ca parintele Septimiu si-a dorit sa slujeasca inZalau, pentru ca se simtea bine in Brebi, unde cunostea pe toata lumea si totodata, toata lumea il iubea! Cine ar pleca de la Biserica pe care a cladit-o alaturi de credinciosi, intr-un locas strain? Ganditi inainte sa vorbiti!

Sunt dezamagita!>

in 14 Februarie 2013 16:43

Nu-mi vine sa cred ca la Episcopia Salajului se pot intampla atatea matrapazlacuri! Mai ales ca e vorba de slujitorii bisericii. Credinta noastra in Dumnezeu nu se datoreaza episcopului. Sunt ortodoxa practicanta si respect toate confesiunile. De ce oare altii pot sa isi spele rufele intre ei, fara sa izbucneasca astfel de scandaluri? Cata vreme a fost sediul episcopiei la Oradea, era mai multa liniste intre preoti si intre credinciosi. Oare ce ne mai rezerva episcopul? Asa se roaga el pentru cei care au facut donatii (din putinii bani) pentru episcopie? Oricum e rusinos ceea ce se intampla. Nu episcopul ne va mantui pe noi, ci faptele noastre.

>

in 19 Februarie 2013 8:55

dupa toata tevatura s a mai adus un preot la sf stefan... nu era destul parintele care a facut biserica? cine a castigat din aceasta lupta? costea nu are frica lui Dumnezeu ca altfel nu l punea pe fiul sau sa l bruscheze pe parintele care a facut biserica si care i a aparat fundul ticalos de atatea ori!

>

in 26 Februarie 2013 13:51

Episcopul cu ceata lui ne-au considerat ca pe niste iobagi de cand s-au asezat pe tron.Cred ca ar fi cinstit,moral si crestineste sa mai si dati, nu numai sa luati de toate de la toti.

Choosing The Right Pair Of Basketball Shoes - How To Do This Effectively>

in 1 Martie 2013 15:40

Wonderful Post.thanks for share..more wait .. red sole shoes

preotul ioan coste ramane la biserica sfa>

in 22 Septembrie 2013 11:28

vreti sa controlati hotia? nu dati nica si o controlati

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.