SondajRSS Feed

Cum se recupereaza taxa de poluare

23 Ianuarie 2013
Avand in vedere ca unii platitori de taxa de poluare au reusit sa castige procese in instanta, acestia au nevoie de o adeverinta pentru a recupera sumele platite. Astfel ca Finantele publice vin in sprijinul contribuabililor cu precizari asupra procedurii in cazul obtinerii acestei adeverinte.

Potrivit Finantelor Publice, adeverinta prin care se atesta restituirea sau nerestituirea taxei de poluare pentru autovehicule sau a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule sau a valorii reziduale a taxei se elibereaza numai pentru autovehiculele inmatriculate dupa 1 ianuarie 2007, cu conditia ca acestea sa nu faca parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite la plata acestor taxe potrivit prevederilor legale in vigoare la momentul inmatricularii si/sau din categoria autovehiculelor pentru care la momentul inmatricularii, taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule sau taxa de poluare pentru autovehicule era zero. Documentele necesare eliberarii adeverintei sunt: cerere tip, copia cartii de identitate a vehiculului si copia certificatului de inmatriculare.

Potrivit prevederilor Legii nr.9/2012, obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru auto-turisme si autovehicule sau taxa de poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria auto-vehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementaril
Cum se recupereaza taxa de poluare
or legale in vigoare la momentul inmatricularii. Legea arata ca in cazul in care se solicita prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania pentru un autovehicul inmatriculat dupa 1 ianuarie 2007 si pana la intrarea in vigoare a legii, iar pro-prietarului platitor al taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule sau a taxei de poluare pentru autovehicule nu i s-a restituit cuantumul acesteia sau valoarea reziduala prevazuta in lege, organul fiscal competent elibereaza un document care evidentiaza aceasta situatie, respectiv adeverinta de plata sau neplata necesara. Adeverinta nu se elibereaza in cazul autovehiculelor care la momentul inmatricularii faceau parte din categoria autovehi-culelor exceptate sau scutite la plata acestor taxe. De asemenea, adeverinta nu se elibereaza in cazul autovehi-culelor inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007- 31 decembrie 2010 carora le corespunde norma de poluare Euro 5, pentru care, la momentul inmatricularii, taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule sau taxa pe poluare pentru autovehicule era zero.

Vizualizari 1590
Comentarii articol

>

in 23 Ianuarie 2013 12:12

Mai mai lasati-o dracului cu taxele astea..... daca continuati sa ne jupuiti de vii cu taxe peste taxe...mergem un UE sa inmatriculam masinile !!! Ungaria si Bulgaria ne asteapta !!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.