SondajRSS Feed

Premii surpriza pentru elevii-fotografi la concursul „Descoperim Salajul”

24 Octombrie 2012
Mai bine de jumatate din cei 29 de elevi care s-au implicat in proiectul „Descoperim Salajul si patrimoniul mondial UNESCO” - initiat de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalau in colaborare cu Grupul Scolar „Octavian Goga” Jibou, Scoala Gimnaziala „Gheorghe Lazar” Zalau si Grupul Scolar „Cserey-Goga” Crasna - si care au realizat cele mai frumoase fotografii in cadrul unei excursii organizate in perioada 4-6 septembrie la 10 obiective turistice din judet au fost premiati luni, in cadrul unei expozitii organizate in sala festiva a Colegiului „API”. Premiile au fost oferite pe mai multe sectiuni si au venit atat din partea echipei National Geographic Romania, cat si din partea conducerii Gradinii Botanice din Jibou, a staretului Manastirii Stramba si a Consiliului Judetean Salaj. Astfel, 16 elevi „s-au imbogatit” cu carti, reviste National Geographic, DVD-uri, cupe, medalii, iar doi dintre elevi au plecat acasa cu premii consistente. De expemplu, elevul Marian Tripon a primit drept premiu pentru o fotografie realizata la Manastirea Stramba o excursie, la alegere, in Israel, Egipt sau Grecia. Excursia va fi organizata anul viitor, in primavara sau in toamna, in functie de destinatia turistica pe care o alege. Iar Consiliul Judetean Salaj a oferit elevului Ionut Poptelecan suma de 2
Premii surpriza pentru elevii-fotografi la concursul „Descoperim Salajul”
.000 de lei drept premiu pentru fotografia „Gemenii”, in care elevul a surprins poarta „Praetoria” a Castrului Roman de la Porolissum - Moigrad. Tiberiu Marc, presedintele Consi-liului Judetean, a propus elevilor-fotografi o colaborare cu institutia pe care o conduce pentru realizarea unui calendar pe 2013. Elevii trebuie sa aduca fotografiile, iar administratia judeteana va suporta cheltuielile cu tiparul calendarului.

Mirel Matyas, coordona-torul proiectului „Descoperim Salajul” a declarat ca are in vederea organizarea unor excursii si la alte obiective turistice din judet si, ulterior, promovarea lor pe plan national. Acesta le-a multumit elevilor, profesorilor si institutiilor publice pentru sprijinul acordat in realizarea proiectului, proiect din care toti salajenii au de castigat, pentru ca valorile Salajului sunt promovate la nivel national.

Vizualizari 1232
Comentarii articol

>

in 24 Octombrie 2012 11:03

SECURIST VOPSIT.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.