Politica si un pic de chef la Zalau de Ziua Pensionarilor

8
1384

 

Politica si un pic de chef la Zalau de Ziua Pensionarilor
Pensionarii salajeni au fost sarbatoriti ieri, de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, cu mare fast de oficialitatile locale si judetene, in cadrul unei intalniri organizate la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, la care a participat si ministrul delegat pentru dialog social, maramureseanul Liviu Marian Pop. Maestrul de ceremonie a fost liderul Sindicatului Liber al Pensionarilor, Filiala Salaj, Ilie Gorgan, care a declarat pentru Graiul Salajului ca a transmis aproximativ 400 de invitatii pentru participarea la evenimentul dedicat „per-soanelor aflate la varsta intelepciunii”. Ca in fiecare an, de ziua lor, cei aproximativ 250 de pensionari prezenti la eveniment s-au bucurat de discursurile oficialitatilor si de promisiuni ca problemele lor vor fi rezolvate.

Ministrul Pop a tinut sa precizeze ca masurile luate de fosta guvernare de taiere a pensiilor si a salariilor au fost cele mai mari nedreptati la adresa pensionarilor si ca actualul Guvern va incerca sa majoreze punctul de pensie si sa restituie tot ce s-a luat pe nedrept de la pensionari si salariati. „Nu a fost usor sa gasim bani pentru a restitui diferenta la pensie retinuta abuziv de fosta guvernare. Dar cea mai mare nedreptate nu a fost taierea pensiilor si a salariilor, ci, pe langa acestea, cresterea TVA-ului. Dar, am gasit bani sa reparam nedreptatile si vom mai gasi. Am inceput sa taiem conductele baietilor destepti si am gasit bani. Se pot crea locuri de munca si vom reusi sa sustinem fondul de pensii numai daca suntem uniti”, a precizat Liviu Marian Pop. De un succes mai mare la public s-a bucurat prefectul judetului, Chis Filonas, care de aproape 20 de ani le-a fost alaturi pensionarilor salajeni, atat din calitatea de director al Casei Judetene de Pensii, cat si in calitate de deputat. Ropote de aplauze au curs in sala cand Ilie Gorgan i-a informat pe participanti ca initiativa introducerii prevederii in fosta lege a pensiilor a punctului de pensie in valoare de 45 la suta din salariul mediu brut pe economie i-a apartinut actua-lului prefect, pe vremea cand detinea functia de deputat. Profitand de ocazie, prefectul le-a cerut pensionarilor sa se implice cat mai mult in viata sociala a orasului si a judetului si sa-i sprijine pe tineri in activitatile lor. Dupa discursurile oficialitatilor, pensionarii adunati la Casa de Cultura s-au bucurat de un spectacol oferit de Fanfara Casei Municipale de Cultura si de Ansamblul „Columna”. La final, fiecare participant a primit sucuri, apa minerala si cozonaci.

COMENTARII

  1. Bai nea Pop.Ai de grije cum il injuri pe Boc.Nu de alta da-n scurt timp s-ar putea sa faci la fel ca si el s-atunci o sa trebuiasca sa te scoti.Voi credeti ca santeti pe cai mari dar eu cred ca si-n ziua de azi "importam"bani ca sa platim pensiile. Cat priveste baietii destepti,nu vreti altceva decat sa le luati locul.

  2. bai maramuresene, asazisul ministru: tu bine zici: ,,vom incerca''. dar pana a incerca si a reusi , este mult, bai nene. Si orbul a zis ca vede braila si n-a vazut-o niciodata/

  3. mai usl tule ar trebui sa va ginditi la pensionarii care au sub 800 de lei nu la cei care au peste 1000 de lei ca astea toata viata au treit ine ca aveau si salarii bune

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.