SondajRSS Feed

Partidele pregatesc candidatii la Parlament

28 August 2012
Numaratoarea inversa pentru alegerile parlamentare a inceput. Pentru ocuparea functiei de deputat sau senator, miza confruntarii va fi si mai acerba fata de acum patru ani, pentru ca, in acest an, pe 2 decembrie, USL trebuie sa obtina cel putin jumatate plus unu din mandatele de parlamentari. In plus, pe esicherul politic a aparut un nou partid - PP-DD, care a obtinut un scor foarte bun la alegerile locale si poate produce mari surprize in toamna. Electoratul din fiecare municipiu, oras sau sat stie foarte bine ce au facut si ce n-au facut acei politicieni carora le-au acordat votul in urma cu patru ani pentru a le reprezenta interesele in Parlamentaul Romaniei. Sa vedem insa cum se pregatesc principalele partide politice din Salaj pentru noile alegeri. Fiecare dintre cele patru partide importante de pe scena politica salajeana detine cate un mandat de deputat in cele patru colegii uninominale: pe colegiul Simleu - Lucian Bode (PDL), pe colegiul Cehu Silvaniei - Seres Denes (UDMR), pe colegiul Jibou - Iuliu Nosa (PSD) si pe colegiul Zalau - Mirel Talos (PNL). Pe cele doua colegii uninominale pentru Senat situatia este urmatoarea: colegiul Simleu Silvaniei - Cehu Silvaniei cu senator UDMR - Fekete Andras.

USL nu se grabeste cu stabilirea candidatilor

Potrivit protocolului incheiat de PNL si PSD odata cu infiintarea Uniunii Social Liberale, actualii parlamentari au prioritate pentru o noua candidatura. In momentul de fata, USL are trei parlamentari: senatorul PSD Gheorghe Pop ales in colegiul Zalau-Jibou, deputatul PNL de Zalau Mirel Talos si deputatul PSD de Jibou Iuliu Nosa. Astfel, USL-ului ii mai raman de stabilit candidatii in trei colegii. Avand in vedere ca la alegerile locale PNL a desemnat candidat in Simleu Silvaniei, iar PSD in Cehu Silvaniei, este posibil ca cele doua partide sa-si imparta la fel candidaturile si in toamna. Nimic nu este insa stabilit. „A fost aceasta pauza generata de referendum si concedii si, probabil, in septembrie vom stabili candidatii. Parlamentarii in functie au intaietate. Nu avem niciun termen pana la care sa stabilim candidatii”, afirma co-presedintele USL Salaj, Radu Capilnasiu.

Alin Demle, posibil candidat in colegiul Simleu

„Cel mai accesibil colegiu pentru noi este Simleu Silvaniei la Camera Deputatilor, dupa care Zalau-Jibou la Senat”, sustine liderul PP-DD, Alin Demle, care si-a anuntat candidatura la Camera Deputatilor. De regula, presedintele de partid isi alege colegiul eligibil pentru candidatura. Astfel, este posibila candidatura lui Demle in colegiul Simleu Silvaniei. In ce priveste restul candidatilor, PP-DD nu a stabilit nimic deocamdata. „Avem discutii cu cateva personae importante din Salaj, dar nu este nimic decis. Din 15 septembrie vom avea nominalizarile pe fiecare colegiu. Nici un colegiu nu este definitivat. Pe colegiul Cehu avem in vedere patru candidati care si-au exprimat aceasta dorinta”, a completat Alin Demle.

Onorica Abrudanu vrea colegiul Zalau

Fostul subprefect al Salajului, Onorica Abrudanu, va candida, cu orice pret, in colegiul Zalau pentru o functie de deputat. Aceasta a revenit la sentimente mai bune fata de PDL, dupa ce a fost invitata de catre presedin
Partidele pregatesc candidatii la Parlament
tele Lucian Bode la cateva intalniri ale partidului. „Urmeaza ca Biroul Permanent Judetean sa decida candidatii PDL la alegerile parlamentare. Eu pun in discutii un singur colegiu la Camera Deputatilor - Zalau. In cazul in care PDL nu va dori sa ma aiba pe mine candidat pe acest colegiu, voi incerca sa gasesc o alta varianta. Indiferent de ce conditii, voi candida pe colegiul Zalau pentru un loc de deputat. Ultima varianta este candidatura independenta”, a declarat pentru Graiul Salajului Onorica Abrudanu. Potrivit presedintelui PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, desemnarea candidatilor este strict legata de constituirea aliantei de centru-dreapta. „Exista o echipa la nivel central, formata din reprezentantii fiecarui partid, care va discuta inclusiv repartizarea pe colegii a candidatilor la alegerile parlamentare. Noi vom avea propuneri pentru fiecare colegiu uninominal din Salaj, iar acolo unde sunt doi colegi care opteaza pentru acelasi colegiu, nu avem alta solutie decat departajarea lor prin sondaje de opinie. Toate aceste lucruri se vor intampla in urmatoarele trei saptamani”, a precizat Bode. Mai mult ca sigur, liderul PDL Salaj va opta pentru inca un mandat de deputat al colegiului Simleu Silvaniei. Datorita primarului Septimiu Turcas, acest colegiu este fieful PDL, zona cu cel mai bun scor politic pentru democrat-liberali. Insa, la alegerile locale din 10 iunie, voturile obtinute de candidati sustinuti de partidele din USL au ajuns la 12.421, cu aproape 2.000 de voturi peste cele obtinute de candidatii de primar ai PDL-ului.

UDMR isi alege candidatii pe 28 septembrie

Mai pragmatica decat alte formatiuni politice, UDMR demareaza pregatirile pentru alegerile parlamentare. Potrivit liderilor UDMR Salaj, campania de depunere a dosarelor pentru candidaturi se va incheia pe 10 septembrie, urmand ca apoi sa se decida, prin vot, candidatii pentru posturile de parlamentari. „In perioda 25 august - 10 septembrie, membrii UDMR care vor sa candideze la alegerile parlamentare isi pot depune candidaturile. In 28 septembrie, Consiliului reprezentantilor judeteni, format din circa o suta de persoane din fiecare organizatie locala din judet, va stabili, prin vot, ordinea candidatilor pentru posturile de senatori si deputati. Repartizarea candidatilor pe cele sase colegii de deputati si doua de senatori va fi facuta in cadrul Biroului Permanent National al UDMR, avand in vedere pozitia pe lista a candidatilor, comunicata de noi”, a declarat presedintele executiv al UDMR Salaj, Szilagyi Robert, citat de Agentia Romana de Presa. Dupa scrutinul din 2008, presedintele UDMR Salaj, Seres Denes, a fost ales deputat in colegiul Cehu Silvaniei, iar liderul UDMR din Senat, Fekete Andras, senator in colegiul Simleu Silvaniei - Cehu Silvaniei.

Vizualizari 2264
Comentarii articol

>

in 28 August 2012 9:42

Aceleasi nume,aceleasi fete....chiar alti nu sunt sa ne reprezinte.

>

in 28 August 2012 9:44

trebuie o schimbare nu-i corect sa ramana tot cei care-sant sa se supuna la vot ,trebuie neaparat o competitie chiar in interiorul partidelor pentru a candida cei mai buni ...

>

in 28 August 2012 13:00

9;59 esti nebun ,alta solutie n-ai gasit?

>

in 28 August 2012 13:01

9;59 esti nebun ,alta solutie n-ai gasit?

>

in 28 August 2012 13:34

Bai fratilor, pe ambramburica n-au votat-o nici cei de la glod, de la ea din sat. ce dracului nu sta in banca ei? o s-o voteze zalaul? aiurea! cred ca este bonlava, si nu umai ea, ci toti astia care mai vor inca un mandat, dupa chiuleala pe banii statului.

>

in 28 August 2012 13:38

sa spuna Iuliu nosa, ghita politaiul, mirel pocaitul si puiul congelat (alias bode) ce-au facut ei pt. salaj? nesimtitii, si mai vor iar sa umble cu mana intinsa pe la bietii oameni sa-i minta cu 10 lei ca sa-i voteze. Alo, demle deputat? diaconescule, pe oricine, dar nu pe asta sa-l propui, ca nu stie lega 2 cuvinte fara sa citeasca testul. dar'mite sa vorbeasca liber cu oamenii.

>

in 28 August 2012 14:51

dintre demle si talos eu il aleg pe demle.

>

in 28 August 2012 16:13

Onorica dute la culcare ca e seara pentru tine !

>

in 28 August 2012 17:05

ce tot vb de demle,ca e cel mai bun in domeniu nu tot carcotiti ca nu il cunoasteti.face de 8 ani politica si omu stie bine ce face ,nu va mai dati voi cu parerea de el,si merita sa fie si deputat.

ceasul al 12-lea>

in 28 August 2012 18:39

Daca nu va-ti saturat de hotii din PDL si USL care au nenorocit salajul si distrugind aproape intreaga industrie din zalau,votatii tot pe ei!...O mina de mafioti usl-isti si pdl-isti in 22 de ani au acaparat intreg judetul iar 90% din zalauani nu au unloc de munca...beliti ochii ca altfel beliti punga!Daca nu ve-ti sti sa votati la parlamentare atunci va meritati soarta.Alin Demle si candidatii PP-DD dupa parerea mea ar fi o solutie ideala pentru a scapa salajul de aceste bande de mafioti usl-iste-pdl-iste.Depinde numai de votul nostru !

demle - un increzut>

in 28 August 2012 19:01

Oare stie d-l Diaconescu ce se intampla in PPDD la Zalau ? Dupa ce am alergat ca prostii sa facem campanie electorala pentru PPDD si am colindat toate cartierele Zalaului sa convingem oamenii sa ne voteze ,dupa ce au ajuns consilieri pe la primarie si la judet nu ne mai baga in seama . Rusine d-lui Demle si celorlalti [stiu ei care ] se apropie campania pentru parlament sa vedem cine mai umbla ca prostii sa va faca voua campanie , sa vedem cine va mai voteaza d-le Demle? De cand santeti consilier nu mai stiti nici macar sa salutati ? Bine ca ati stiut pana v-ati pus in fruntea listei .sa va fie rusine ,Daca vreti a castigati eva votur la urmatoarele alegeri schimbati conducerea partidului si lasati oamenii de valoare din partid chiar daca nu au studii superioare ,sunt mult peste d-voastra d-le Demle

>

in 28 August 2012 19:15

in colegiu cehu udmr-ul e la putere

>

in 28 August 2012 20:02

Da Ghita Stanciu si Mocan cind i-si anunta candidatura .

>

in 28 August 2012 20:28

deci sunt sanse reale sa scapam de Bode, cu conditia ca USL sa propuna un candidat valabil, nu gen Filonas Chis etc.

SE VINDE PIELEA URSULUI DIN PADURE>

in 28 August 2012 20:37

ce stim sigur e ca un colegiu de deputat va fi desfiintat.inca nu se stie cine va reimparti judetul....la peste 50 procente au sanse reale 2 deputati si un senator...la calculator nu se poate anticipa ce iese....cel mai probabil PPDD si UDMR deci locul 3 si locul 2....pentru ca inca cei 6 cucustiuci au pastrat legea veche....schimbari doar la "organizare" care se face prin hotarare de guvern....asa ca PDL...pa in SALAJ....DACA SE MAI ALIAZA CU MULTE FARTIDE DE BUZUNAR POT SA REALIZEZE PERFORMANTA PNTCD....inca e cu prag la nivel national pentru partide si coalitii...pana se revizuieste constitutia nu avem ce sa facem....cei in functie au prima sansa sa ramana inca un mandat.doar cei care nu si-au cunoscut interesul si au suparat poporul ramanand la remorca unui nene expirat vor plati ca la locale....pot sa injure.eu imi doresc sa nu poata pleca la cei pe val...nici acolo nu mai sunt multe locuri disponibile

Candidatii>

in 28 August 2012 21:02

Sa le fie rusine ca mam inbolnavit cind vad un PARLAMENTAR imediat trebuie sa ma duc la Weceu

>

in 28 August 2012 21:54

DACA NU NE VRETI VOI, NOI VA VREM, ZIC MUMIILE PARLAMENTARE CU CREIERELE PIETRIFICATE.

Ura>

in 30 August 2012 10:01

Sa dea Domnul sa nu mai intre in parlament nici un pedelist! Sa-i manance viermii cei neadormiti, pentru ca au nenorocit populatia acestei tari.Un partid de talhari si de curve!

Fonduri UE>

in 30 August 2012 12:30

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

>

in 30 August 2012 15:39

Noi suntem de vina, pentru ca alegem persoanele care investesc mult in publicitate! Hai sa facem o schimbare si sa votam partide mici.

>

in 31 August 2012 18:33

mai schimbati candidatii oare au picat examenul ??????

Candidatii Usl>

in 2 Septembrie 2012 8:17

Marc trebuie sa se debaraseze de Filonas si Pop , daca vrea succesul USL si implicit PSD! Daca Nu , sa traga ponoasele prietenie celor doi pe interesele lor de a ramane la Bucuresti . Era sa-l coste si la locale , dar valul anti-PDL l-au salvat. Acum e cu totul altceva ...

>

in 2 Septembrie 2012 23:11

EU O SA VOTEZ PE ABRUDANU ONORICA CA ESTE FRUMOASA INTELIGENTA SI DESTEAPTA SI IN CAMPANIE ELECTORALA O SA FIE IMBRACATA SEXI IN FUSTA MINI SI IN CIORAPI DE NAYLON SI CU PANTOFI CU TOCURI INALTE NU CA SI COTA DANA

>

in 9 Octombrie 2012 16:11

DEMLE AR TREBUI SATI DAI DEMISIA

>

in 9 Octombrie 2012 16:13

EST UN MINCINOS DE CLASA SUPRIOARA LAI CIORDIT PE BECALI 4 ANI VREI SA CIORDEST SI PP DD 4 ANI MA DATI DEMISIA CATE FALSURI AI FACUT ATITA RAK SA AI IN OCHI

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.