A inceput razboiul pentru functiile care asigura conducerea politica in Salaj

42
3306

 

A inceput razboiul pentru functiile care asigura conducerea politica in Salaj
Incepand de astazi, am intrat oficial in campania electorala pentru alegerile locale programate pentru 10 iunie. Toti cei care aspira la o functie administrativa in cele 57 de comune salajene, dar si pentru administratiile celor patru orase din judet au la dispozitie 30 de zile pentru a-i convinge pe salajeni sa iasa la vot si sa-i aleaga. Campania electorala pentru locale se incheie sambata, 9 iunie, la ora 7,00, cu 24 de ore inainte de deschiderea sectiilor de votare.

Reguli de campanie pentru candidati

Insa, pe toata perioada desfasurarii campaniei, can-didatii si partidele politice trebuie sa respecte prevederile legale cu privire la acest proces. In timpul campaniei, candidatii, partidele politice, aliantele politice si electorale, precum si cetatenii, au dreptul sa-si exprime opiniile in mod liber si fara nicio discriminare, prin mitinguri, adunari, utilizarea televiziunii, radioului, presei si a celorlalte mijloace de informare in masa. In timpul campaniei electorale se asigura candidatilor, fara nicio discriminare, spatii cores-punzatoare pentru a se intalni cu alegatorii. Spatiile pot fi amplasate la sediul primariei, in scoli, universitati, case de cultura, camine culturale si cinematografe si se asigura pe baza de intelegere cu privire la cheltuielile de intretinere. Cu toate acestea, este interzisa organizarea actiunilor de campanie electorala in unitati militare, in scoli si universitati, in perioada de desfasurare a cursurilor.

S-a stabilit ordinea candidatilor pe buletinele de vot

Biroul Electoral Judetean (BEJ) a procedat ieri la tragerea la sorti pentru stabilirii ordinii in care candidatii vor fi pusi pe buletinele de vot. In conformitate cu normele prevazute de lege, BEJ a procedat, intr-o prima etapa, la tragerea la sorti pentru stabilirea ordinii partidelor parlamentare sau a aliantelor electorale care au in componenta cel putin un partid parlamentar. Sortii au decis ca primii inscrisi pe buletinele de vot sa fie cei de la UDMR, urmati de candidatii USL, PDL, PSD, UNPR, PC si PNL. A doua etapa de stabilire a pozitiei pe buletinele de vot a privit partidele neparlamentare care participa la alegerea consilierilor judeteni si a presedintelui de consiliu judetean, urmand ca fiecare birou electoral din comunele si orasele salajene sa procedeze la stabilirea pe plan local a ordinii partidelor neparlamentare care au inscris candidati pentru alegerile din 10 iunie. Ordinea candidati-lor la functiile de consilier judetean si presedinte de consiliu judetean din partea partidelor neparlamentare a fost stabilita astfel: ACDR, PNTCD, PCM, PRM, PP-DD, UPSC, PV, PFC si PPMT. Ultimii pe buletinele de vot sunt inscrisi candidatii in-dependenti, iar stabilirea ordinii lor se face tot prin tragere la sorti.

In urma tragerii la sorti pentru stabilirea candidatilor pentru presedintia Consiliului Judetean Salaj, primul pe buletinul de vot va fi trecut Tiberiu Csoka de la UDMR, fiind urmat de actualul presedinte - Tiberiu Marc, reprezentantul USL. Al treilea pe buletin il regasim pe can- didatul PDL - Dinu Iancu Salajanu, urmat de candidatul UNPR - Liviu Balint. Urmeaza pe buletinul de vot repre-zentantii partidelor neparlamentare, respectiv Gheorghe Stanciu - PNT-CD, Papp Lajos - PCM, Viorel Stanca - PRM, Marius Sandru - PP-DD, Ioan Duscas - PFC si Sandor Joszef - PPMT.

La Zalau, lucrurile stau similar in privinta candidatilor sustinuti de partidele parlamentare. Primul pe lista este Lakatos Alexandru, candidatul UDMR, urmat de Radu Capilnasiu - candidat USL, apoi Ioan Abrudan din partea PDL si Ecaterina Handolescu - UNPR. In urma tragerii la sorti a partidelor neparlamentare inscrise in cursa pentru Primaria din Zalau, de data aceasta facuta de Biroul Electoral Local, pe buletinele de vot ale zalauanilor urmeaza candidatii: Tunyogy Timea - PPMT, Zamfir Bran-duse - PRM, Otto Haller - PP-DD, Fekete Carol - PCM, Szentkiraly Boda Laszlo - Partidul Verde si Adrian Buda - PNT-CD.

Partidul Poporului a depus cele mai multe candidaturi

Biroul Electoral Judetean a centralizat candidaturile depuse la nivel de judet. Cele mai multe candidaturi le-a depus Partidul Poporului - Dan Diaconescu, nu mai putin de 900. PDL, care anuntase in urma cu o saptamana ca ei sunt cei care depun cele mai multe candidaturi, se plaseaza pe locul doi, cu un numar de 783. Sunt urmati de USL - 588, UDMR - 508, PRM - 499, PSD - 369, UNPR - 358, PNL - 316. Alte 12 partide au mai inscris candidati in Salaj, numarul acestora variind intre 272 - PPMT si un singur candidat - UPSC. Singurul candidat al UPSC-ului in Salaj este Petru Buboi, care incearca sa obtina un mandat de consilier judetean.

 

 

COMENTARII

 1. IOAN ABRUDAN SI DINU IANCU SALAJANU VOR RECASTIGA SALAJUL SI IL VOR DUCE ACOLO UNDE II ESTE LOCUL PE SCARA SOCIALA, ECONOMICA SI POLITICA A TARII. NE-AM SATURAT SA FIM CODASII TARI PRIN CEI CARE AZI REPREZINTA DOAR INTERESELE LOR PERSONALE SI NU INTERESELE SALAJENILOR.

 2. ori cum votul nostru acesti luptatori nu o merita 22 de ani au demonstrat ce mentalitate au noi dorim luptatori cu fapte europene si numai atunci vom vedea scimbari in fata noastra si-au pierdut garantia noi dorim un inceput solid cu omeni care judeca sanatos vom vota un nou partid.

 3. DESHI SUNT DESCENDENTUL UNUI FOST MARE PROPRIETAR NU AM PRIMIT NICI MACAR UN METRU PATRAT DEOARECE BANDITZII DE LA CONDUCERA ZALAULUI , A SALAJULUI SHI A TZARII SUNT NESATUI, BA MAI MULT DESHI SUNT OM CINSTIT PANA IN MADUVA OASELOR ASEIASHI INFRACTORI NENOROCITZI DE SHASE ANI DE ZILE M-AU FACUT "SUSPECT DE TERORISM , DE SPIONAJ , DE CRIMA ORGANIZATA , DE TRAFIC DE PERSOANE , ETC FARA SA EXISTE NICI UN INDICIU IN ACEST SENS !! ACEIASHI INFRACTORI NENOROCITZI PRIN METODE SPECIFICE MI-AU PRESAT FAMILIA PENTRU CA TOTZI SA DEVINA COLABORATORI ! MI-AU TRANSFORMAT TOTZI VECINII DE LA BLOC IN COLABORATORI AI LOR SENS IN CARE ACESTE GUNOAIE UMANE DE CATE ORI TREC PE LANGA EI SE APUCA SA SPUNA DESPRE O ANUMITA PERSOANA "L-AM CHEMAT SA MANANCE ' SAU ORICE ALTA CHESTIUNE DIN CARE SA REZULTE CA ASH FI BANDIT SAU CERSHETOR SAU ORICE ALTCEVA RAU ! ACESHTI INFRACTORI NENOROCITZI PLATITZI DE LA BUGET AU DAT VECINILOR MEI POSIBILITATEA DE A MA PRIVII IN DIRECT INCLUSIV CAND STAU PE TOALETA ! IN NUMELE A CE SE FAC ASEMENEA CHESTII UNUI OM CINSTIT !DUMNEZEU SA VA BATA SHI PE TOT NEAMUL VOSTRU ! AMIN

 4. DE SHASE ANI DE ZILE DE CAND AM SOLICITAT O MICA PARTE DIN CEA CE A DETZINUT BUNICUL MAMEI MELE INFRACTORII CARE LE FURARA MI-AU PUS ETICHETA DE BANDIT ! DECI NU SUNT EI BANDITZI ! NENOROCITZI CARE IMI FURARA PROPRIETATZILE SE PUSERA SA MA TERMINE ! DECI UN OM CINSTIT SHI CAPABIL ESTE RIDICULIZAT ZI DE ZI DE CATRE BANDITZII CARE IN PREALABIL IL FURARA ! ESTE POSIBIL CA DE LA BUGET SA FIE PLATITZI BANDITZI NENOROCITZI ?! DESHI SUNT OM CAPABIL SUNT RIDICULIZAT ,DE NISHTE NENOROCITZI DE DOI BANI ,ORICE ASH VREA SA FAC EU TREBUIE VAZUT CA FIIND RIDICOL ! NU ESTE RIDICOL CA TOT FELUL DE GUNOAIE DE DOI BANI OCYUPA TOT FELUL DE FUNCTZII DAR ESTE RIDICOL CA EU VREAU SA OCUP O FUNCTZIE PUBLICA !! IN ACEST SENS INFRACTORII PLATITZI DE LA BUGET INCEARCA SA MA IZOLEZE CONTACTAND PE ORICE PERSOANA CU CARE ASH FI AVUT MACAR O SIMPLA DISCUTZIE PENTRU A LE PUNE IN VEDERE CA SUNT ELEMENT PERICULOS ! ESTE TOLERABIL CA UN OM CINSTIT SA FUIE TRATAT IN ASEMENEA HAL DE BANDITZI PLATITZI DE LA BUGET ?! DE ASEMENEA ACESTE GUNOAIE UMANE INTERCEPTEAZA TOT CE SE VORBESHTE IN JURUL MEU ASHA CA INDIFERENT CINE AR SPUNE O TAMPENIE ACEASTA IMI ESTE ATRIBUITA MIE ! SHI ACESTE GUNOAIE UMANE ITZI CER SA IL VOTEZI PE CAPUSHA , PE SECURISTUL MARC , PE SECURISTUL STANCA ! SINGURA SOLUTZIE PENTRU A SE AJUNGE LA O IDEE DE NORMALITATEW AR FI INLATURAREA SECURISHTILOR ! IN ACEST SENS CRED CA CEL MAI NIMERIT AR FI VOTAREA NANASHULUI LOR ! ADICA IOANTZEPESH ! ADICA IOAN DUSCAS ! ADICA IOAN DUSCAS PRESEDINTE !

 5. IN ANII '90 IN PIATA VICTORIEI ERA UN CANTECEL: ....MAI BINE MORT DECAT COMUNIST..... DAR LIBERALII DE ATUNCI NU MAI SUNT. ACUMA MERG BRAT LA BRAT CU TORTIONARII.

 6. INCHIPUETSHTE-TZO CA ESHTI OM CINSTIT , CAPABIL SHI DORNIC DE A MISHCA LUCRURILE IN DIRECTZIA NECESARA DAR ... O SERIE DE BANDITZI PLATITZI DE LA BUGET DESFASHOARA ACTZIUNI MAFIOTE IMPOTRIVA TA PENTRU A TE ETICHETA CA HOMOSEXUAL , TZIGAN , ANTICHRIST , DRACU IN PERSOANA , HOTZ , BANDIT , CRIMINAL , SPION , TERORSIT !!! CUM ESTE POSIBIL CA SCURSURI UMANE PLATITE DE LA BUGET SA DERULEZE ACTZIUNI MAFIOTE !! SHI ASTA PE BANI PUBLICI !! CUM ESTE POSIBIL CA INFRACTORI PLATITZI DE LA BUGET SA CHELTUIE SUME IMENSE PENTRU A DISTRUGE UN OM CINSTIT ?? ORICE OM DE RAND CARRE FACE O PAGUBA CAT DE MICA LA BUGET TREBUIE SA RASPUNDA IN FDATZA LEGII PENTRU ACEST LUCRU !! DAR IN CAZUL IN CARE INFRACTORI PLATITZI DE LA BUGET FAC GAURI IMENSE INCALCAND LEGEA "IN NUMELE LEGII " SHI PREJUDICIAZA BUGETUL DE STAT CU PESTE 100 MILIOANE DE EURO TOTUSHI ACESHTI BANDITZI NU SUNT TRASHI LA RASPUNDERE PENTRU ASEMENEA PREJUDICII !! CUM ESTE POSIBIL CA UNII SA DISPUNA DE SUME IMENSE PE BAZA DE BUN PLAC IN TIMP CE PENTRU ALTZII NU SE GASESC BANI DE MEDICAMENTE !!!

 7. SPUNEAM CA UN OM DE RAND ,ORICARE AR FI EL,DACA PRODUCE O PAGUBA CAT DE MICA BUGETULUI DE STAT ESTE TRAS LA RASPUNDERE ! SITUATZIE CARE NU SE APLICA INFRACTORILOR PLATITZI DE LA BUGET ! DECI CA SA MERGETZI PE DRUMUL TRAGERII LA RASPUNDERE A INFRACTORILOR PLATITZI DE LA BUGET CEA MAI SCURTA CALE AR FI SA VOTATZI IOAN DUSCAS PRESEDINTE ! TOTUSHI NU REUSHESC SA INTZELEG CUM SE FACE CA ACESHTI BANDITZI PREFERA SA AFIRME CEVA FARA SA LAMUREASCA CITITORUL CINE ESTE CEL CARE AFIRMA ! FII RESPONSABIL PRETENE CUVANTATOR DE LA 11 MAI 2012 SHI AFISHEAZA-TZI NUMELE !

 8. Domnu'!!! Fa on rezumat si gata!! Daca ai probleme...te intaleg, da' nu aici le rezolvi! Si sa stii ca scrisu cu majuscule ii samn de nervozitate, ca sa nu zac altfel! Plus de aia, folosirea repetata a unor cuvinte, mania persecutiei... tat semne de alea is! Da daca dumneata candidezi undeva io te votez!!! Spune numa unde si ....nu mai scrie pa forumuri ca pana la urma cineva a rade de tine!!!

 9. MULTZUMESC PRETENE DAR ZAU CA AR FI O DOVADA DE RESPONSABILITATE SA APARA SHI NUMELE CELUI CARE ISHI DA CU PAREREA ! PENTRU CA ALTFEL O SA CRED CA ESHTI SECURIS ORI MILITZIAN SHI CU ACESTE CATEGORII ESTE UN NON SENS SA DISCUTZI !

 10. Pentru ciumetii de portocalii, alegerile care urmeaza vor aduce la vot milioanele de romani cu salari taiate si pensii impozitate. Atunci sa vezi tu "lustratie", ca tot au avut ei tupeul si neobrazarea sa adopte legea lustratiei. O lustratie ce n-a vazut Parisul. Una cu litere majuscule, care ii va trimite acolo unde le este locul, la lada de gunoi a istoriei, alaturi de taranisti!

 11. ce nume pompoase avem pe pereti, pe stalpi!da de romania cui ii pasa, sau de romani?de zalauani?abrudan asta, de ce nu isi vede lungul nasului, era bun la isj, da la primari , mai ales cu fotografia lipita p un portocaliu, nu il vad bine!ungurii ce tupeu au sa cndideze in tara mea, sa intre cu japca in casa mea? atunci, deecat astia, mai bine un securit1 HAI STANCA SA VEDEM CE POTI!EU TE VOTEZ, CA DINTRE TOATA LISTA, TU MA REPREZINTI!HAI D-LE GENERAL STANCA!ESTI POTRIVIT PT A FI OM DE CONDUCERE!

 12. Nu-mi vine sa cred ca ne credem un popor latin, dar politica romaneasca e una de gen estic. Nu-mi vine sa cred ca dupa 22 de ani (dupa ce ne-am impuscat conducatorul comunist) suntem reprezentati tot de comunisti. Oare ne mai trebuie inca 20 de ani sa ne dam seama de ce s-au jertfit atatia oameni pentru noi, in '89?

 13. pedeleul pe langa masurile luate impotriva oamenilor de rand, asamanatoare cu cele luate de ceausescu, a si furat, unde a putut. Nu au luat nici o masura pentru relansarea economiei. Nu mai avem nevoie de hoti si incompetenti.

 14. om trai si vom vedea dar ce i ce sunt actuali nu si mai au ROSTUL desi AFACEREA dv POATE prospera mai basadim ca amu ling o inghetata ca vreme de deastea succes tuturor dar nu uitati de colegi de la PERLA gen PORCOVITA

 15. Noi, PDL, cu multe pisici si maimute puse in post de ministri. De-aia ne arata lumea cu degetul, ca n-am fost in stare ca partid sa ducem mesajul sanatos si serios. Nimeni nu crede un mesaj sanatos decat daca e dat de un om sanatos, nu de un om care nu a muncit niciodata. Am vazut oameni pusi pe ministere care habar n-au sa conduca un om, dar sa te duci intre oameni si sa le explici ca trebuie sa facem asta. Nu faci asta incaltat cum vrei tu, ci te duci in cizme in mijlocul oamenilor", a declarat Cezar Preda in fata a circa 600 de membri PDL care au asistat la evenimentul desfasurat la Buzau.

 16. VOTATI DRAGI SALAJENI PE MARC TIBERIU LA CJS CA ORICE S-AR ZICE DE EL SUNT VORBE GOALE,CA TOT EL ESTE MAI CAPABIL SI CAPILNASIU,DECIT TOTI,NU VA UITATI DUPA DINU IANCU SI ABRUDAN CA EI NU STIU ALTCEVA DECIT UNUL SA CINTE SI CELALALT SA JOACE DUPA CE SE IMBATA CRITA.

 17. salajul a ramas sarac datorita proastei administrari.ce investiti noi s-au facut(silcotub,michelin erau aici)salajeni nu au locuri de munca iar daca sint ii tine la minim pe economie.atunci cind cei alesi vor pune interesul public ca prioritate va fi putin mai bine,pin aatunci muncim aproape pe degeaba si ne-au luat si ultima farima de demnitate.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.