Sondaj



RSS Feed

 

Cresterea curcanilor - o afacere migaloasa dar profitabila

17 Februarie 2012
Daca ai grija de curcani si le acorzi atentie si castigurile sunt pe masura, mai ales ca spre deosebire de alte pasari asimileaza mai rapid hrana iar carnea este mai frageda.

Romanii nu au fost niciodata mari amatori de carne de curcan, cum sunt americanii de pilda. Cu toate acestea in ultima vreme se remarca o crestere a consumului. Daca in prezent vorbim de o cantitate de pana la un kilogram de carne pe cap de locuitor, pe an, adica o piata locala de circa 18.000 de tone pe an, in urmatorii 5-6 ani este de asteptat ca aceasta sa creasca pana la circa sapte kilograme, sustin specialistii din domeniu.

Carnea de curcan este una dintre cele mai bogate surse de aminoacizi, din cate exista in carnuri, are un continut scazut de grasimi si este bogata in fier zinc si magneziu. Cea mai slaba carne este pieptul de curcan fara piele, contine doar 0,5 grame de grasimi. Carnea mai este bogata si in proteine - o suta de grame de curcan contin 25 de grame de proteina.

Ce trebuie stiut

Inainte de a se apuca de treaba, cei dornici sa creasca curcani trebuie sa stie ca aceasta nu este deloc o munca usoara si ca pasarile sunt destul de pretentioase. Astfel, adapostul trebuie sa fie curat, dezinfectat si incalzit inainte de sosirea puilor. De asemenea asternutul se pregateste prin asezarea uniforma a paielor sau talasului din lemn intr-un strat de minim 5-7 centimetri. Pe asternut se amlaseaza hranitorile si adapatorile care se vor ridica pe masura ce puii cresc, astfel incat
Cresterea curcanilor - o afacere migaloasa dar profitabila
ei sa poata consuma apa usor.

In ceea ce priveste lumina, aceasta se asigura cu ajutorul unor becuri sau natural, cand puii sunt mai mari. Durata luminii va fi de 23 de ore pe zi in primele trei saptamani, iar hranitorile se vor amplasa sub sursa de lumina in special in aceasta perioada pentru a favoriza gasirea lor si consumul hranei. Dupa trei saptamani durata luminii se poate reduce la 14 ore pe zi. Trebuie stiut faptul ca furajarea puilor in primele sase saptamani se va face cu nutret granulat pentru curcani, dupa care se poate trece treptat la concentrate in amestec cu cereale macinate. Nu in ultimul rand se asigura apa proaspata in permanenta. Regula de baza este ca puii sa aiba mereu aer curat, temperatura optima, nutret si apa la discretie.

In sase luni puii ajung la maturitate, adica la o greutate de 25 de kilograme curcanii si 16-18 kilograme curcile. In genere pretul este de 15 lei pe kilogramul viu, respectiv 20 de lei pe kilogramul de pasare taiata. Faceti calculele si vedeti daca merita sau nu sa cresti curcani in gospodarie.

Vizualizari 13209
Comentarii articol

Cresterea curcanilor>

in 15 Aprilie 2013 12:40

D-ule Viorel doresc sa incep o afacere in cresterea curcanilor si a-si dori sa ma initiati (cat de cat ) in aceasta treaba Daca doriti va rog sa-mi dati un numar de telefon sa va contactez eu Aceasta microferma o sa o fac in jud Ialomita Nr.meu este 0723686839 Nicu Multumesc

sXYGnOqRdezoxIO>

in 18 Octombrie 2015 0:54

lIbgHf Thank you ever so for you article post.Really thank you! Fantastic.

GDKgLjOZeRhN>

in 1 Ianuarie 2016 7:47

uXMFNt

BXBlymGyaginF>

in 1 Martie 2016 11:31

aJimSC I'а†ve recently started a site, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

aYhMTZsMtxpOkcQpQgH>

in 31 Martie 2016 19:03

hfrGVw Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Fantastic. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

LOcLTguzOpo>

in 6 Aprilie 2016 14:41

sKTelR information. The article has truly peaked my interest.

LRSEhaIljtNycvxBI>

in 16 Mai 2016 15:34

jC5mDD they all are tired from white teeth thats why they put gold or silver teeth!!!!

kgdXNiLDuyc>

in 6 Iulie 2016 1:58

tIFbN1 wonderful points altogether, you simply received a logo new reader. What could you recommend in regards to your submit that you simply made some days ago? Any positive?

 (nu este publicat)    captcha image
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.