SondajRSS Feed

Primaria vrea modernizarea platoului si a zonei centrale

19 Decembrie 2011
Un proiect de 54.000 de lei sta la baza modernizarii Pietei Iuliu Maniu, Pietei 1 Decembrie si a strazii Unirii

Primaria Municipiului Zalau demareaza proiectul de reamenajare si modernizare a zonei centrale prin luarea unor masuri de regene-rare urbana a Pietei Iuliu Maniu, Pietei 1 Decembrie 1918 si a strazii Unirii. Primul pas in acest proiect, la recomandarea Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice de la Cluj, este realizarea unui studiu privind reamenajarea intregului domeniu public al zonei centrale, iar in perioada urmatoare va fi organizat un concurs de solutii arhitecturale pentru modernizarea platoului de marmura din fata Prefecturii. Valorea proiectului „Punerea in valoare a patrimoniului cultural al municipiului Zalau - masuri de regenerare urbana a Pietei Iuliu Maniu, Pietei 1 Decembrie 1918 si strada Unirii” este de 54.000 de lei, din care suma de 49.000 de lei a fost solicitata ca finantare de la Administratia Fondului Cultural National si va fi recuperata prin program de
Primaria vrea modernizarea platoului si a zonei centrale
decontare. De asemenea, in bugetul pe 2011 a fost cuprins si un studiu de fezabilitate pentru ca strada Unirii sa devina pietonala pe termen mediu, luand astfel modelul marilor orase din tara. Multa lume se intreaba ce vor face institutiile care isi au sediul in zona centrala si singura cale de acces o reprezinta strada Unirii. Primarul Radu Capilnasiu spunea ca va fi permisa aprovizionarea magazinelor doar in anumite intervale orare si riveranii vor avea acces limitat, insa toate variantele vor fi studiate de experti pentru a se lua decizia cea mai buna.

Vizualizari 1113
Comentarii articol

>

in 19 Decembrie 2011 9:57

banii astia ajung la repararea toaletei din parcul de marmura!!

piata noastra>

in 19 Decembrie 2011 17:41

De ce nu intelegeti si voi ca banii sunt putini dupa ce sunt platiti expertii, autorizarea lucrarilor, etc. Asa am ajuns in zilele astea de dupa revolutie ca alocarea banilor pentru ceva constructiv sa coste mai mult decat lucrarea in sine. Probabil au ramas bani de la lucrarea pietei agroalimentare si de la reabilitarea unor alte situri.

>

in 19 Decembrie 2011 22:53

VIN ALEGERILE MAI REPEDE DECAT MODERNIZAREA NU VA TEMETI,APA DE PLOAIE SA-I VOTAM!

>

in 19 Decembrie 2011 22:55

VAI DE CAPUL MEU IN ALTE ORASE S-A FACUT DEMULT FARA NICI O CONDITIE S-AU ALUZIE LA ALEGERI,SA FI OM E LUCRU MARE!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.