SondajRSS Feed

La Cristolt si Zalha, subventie de 250 de euro pe cap de vaca de lapte

29 August 2011
Solicitantii din cele doua comune trebuie sa depuna cererea pentru sprijin la Centrul Judetean APIA Salaj pana la data de 31 august.

In 2011 crescatorii de vaci de lapte din zonele defavorizate vor primi drept subventie 250 de euro pe cap de animal, in timp ce crescatorii din celelalte zone ale tarii vor beneficia doar de 100 de euro.

Peste 22 de milioane de euro sunt alocate anul acesta in cadrul „Schemei de plata a ajutorului specific pentru producatorii de lapte de vaca din zonele defavorizate”. De acest sprijin comunitar, care ajunge la 250 de euro pe cap de vaca, pot beneficia crescatorii de vaci de lapte, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale. In contextul de fata vaca de lapte se defineste ca fiind femela din categoria bovine care a fatat cel putin o data pana la data depunerii cererii, vitelul fiind identificat si inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor.

Pentru subventie trebuie sa detii minimum doua vaci

In judetul Salaj sunt declarate zone defavorizate comunele Zalha cu cele sapte sate ale sale si Cristoltul cu opt asezari. De la Victor Puscas, medicul veterinar din
La Cristolt si Zalha, subventie de 250 de euro pe cap de vaca de lapte
Zalha aflam ca la nivel de comuna exista 320 de vaci cu lapte. Bineinteles ca nu toti detinatorii acestui numar de vaci vor primi cei 240 de euro pe cap de animal, pentru ca una din conditiile de acordare a subventiei este ca potentialul be-neficiar sa detina un efectiv cuprins intre doua si cincispre-zece capete de vaci de lapte. „Avem multi detinatori care au doar o vaca, spune medicul Puscas si acestia sunt exclusi de la sprijinul comunitar.” Pe medicul veterinar din Cristolt, Mihai Ghiurutan l-am contactat telefonic. Imi spunea ca in comuna sunt in jur de 400 de vaci cu lapte, dar „sunt dezamagit pentru ca si anul trecut s-a promis sprijin de 250 de euro si in final oamenii s-au ales cu 400 de lei pe cap de animal”

Vizualizari 1052
Comentarii articol

SUBVENTIA PE 2010>

in 29 August 2011 18:42

PAI D-NILOR ZIARISTI,VOI VORBITI DESPRE SUBVENTIILE DE PE 2011 ,IAR D-NII DE LA APIA SALAJ NU AU ACHITAT SUBVENTIA PE SUPRATA PE ANUL 2010 LA TOATA LUMEA???????????DESPRE CE VORBIM???????????IA VEDETI DE CE????????

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.