Ni se pregăteşte o diversiune la alegerile locale

27
1854

 

Ni se pregăteşte o diversiune la alegerile locale
Cu o lacrimă şi un referendum caştigi simpatia romanilor, iar PDL este pregătit să adopte aceeaşi tactică şi la alegerile din 2012.

Preşedintele Traian Băsescu pregăteşte o surpriză pentru USL, alianţa incheiată intre PSD, PNL şi PC. Şeful statului doreşte ca referendumul pentru aprobarea noii legi fundamentale să aibă loc odată cu alegerile locale de anul viitor şi a anunţat că după Sărbătorile de Paşti va trimite spre Parlament proiectul de revizuire a Constituţiei. "Vă pot spune că in proiectul de modificare a Constituţiei eu introduc ideea de regiuni, urmand ca prin lege să definim aceste regiuni. De ce optez pentru această organizare? Pentru că, in principiu, cred că diminuarea cheltuielilor aparatului de stat, fie că e vorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel de importantă. In momentul de faţă avem foarte multe consilii judeţene", a declarat Traian Băsescu la televiziunea publică. Pe langă introducerea regiunilor, in mare, principalele modificări se cunosc deja: un parlament unicameral şi scăderea numărului de parlamentari de la 476 la 300.

De ce Referendum şi alegeri locale in acelaşi timp? Este foarte clar pentru toţi că PDL nu stă deloc bine in sondaje şi mulţi dintre primarii democrat-liberali aşteaptă să vadă cum se va clarifica lupta dintre PDL şi USL, ca să ştie incotro o cotesc la alegeri. Uniunea dintre PNL, PSD şi PC a creat deranj, deşi oficial nu se recunoaşte asta din partea PDL. Astfel, pedeliştii speră să facă o diversiune cu acest referendum. Alegătorul va fi tentat foarte probabil să voteze pentru referendumul propus pentru că orice roman, in afara parlamentarilor, vrea un Parlament mai mic şi mai puţin cheltuitor. Iar la ce imagine are Parlamentul momentan este clar că oamenii ar vota in favoarea unui astfel de referendum pe care PDL işi va pune amprenta şi culoarea.

Şansa opoziţiei: blocarea in Parlament a Constituţiei

In privinţa alegerilor locale, cei de la USL doresc să işi maximizeze numărul de aleşi locali şi vor face tot ce depinde de ei să işi aducă oamenii la vot. Insă, cine va beneficia de prezenţa mare la urne şi de un vot pro-constituţie? Evident că PDL, care va face totul să se identifice cu "aceste măsuri de reformă". Opoziţia are in acest moment o singură variantă pentru a bloca iniţiativa preşedintelui. Mobilizarea in Parlament şi respingerea tentativei de modificare a Constituţiei. Ca să se ajungă la referendumul constituţional e nevoie ca două treimi din parlamentari să fie de acord cu proiectul. Dacă ne uităm la actuala arhitectură parlamentară e clar că Traian Băsescu şi PDL nu prea au şanse.

 

 

COMENTARII

 1. De ce nu se desfinteaza parlamentul daca toate legile importante sunt trecute prin asumarea raspunderii. Acest guvern are oameni atit de desteptii incit pot face si treaba parlamentului. De ce nu a fost modificata constitutia pina acum?

 2. Gorgane vad ca ai tot felul de titluri tendentioase la articolele tale. Unde-i diversiunea daca cineva vrea sa reduca numarul parlamentarilor, unde-i diversiunea daca se reduc consiliile judetene, aha nu o sa mai abia Tiberiu Marc pe ce pune mana? De unde este asa de clar pt tine ca PDL nu sta bine in sondaje? In care sondaje alea comandate de PSD???? Vezi ca in loc sa ajungi un mare jurnalist, te transformi intr-un mic manipulator, iti mai lipseste sa te balbii un pic si un post de directoras la o instituite unde sa invarti rotisorul pe banii politici/publici.

 3. da, intentia presedintelui este o divesiune, pt ca la ultimele alegeri parlamentare a mai lipit capusa referendumului. Atunci, romanii au votat pentru reducerea numarului de parlamentari, referendumul a fost validat, dar presedintele nu l-a pus in aplicare. Ar fi fost nevoit astfel, sa sape groapa si pt cativa pedelisti ceea ce nu si-a dorit. In aceste conditii, avand experienta un referendum facut degeaba, de ce sa mai capusam alegerile locale cu inca un referendum care, indiferent de rezultat nu va produce niciun efect??? Si inca ceva, sa nu uitati ca din banii vostri se suporta costurile pt diversiunile lui Basescu si ale PDL!

 4. ma intreb oare cu ce vor veni candidatii p.d.l la alegerile locale?,cred ca ar trebui sa mearga si sa se spovedeasca inainte de a candida,dar intrebarea este ca-i va spovedi vreun parinte?

 5. hai s-o spunem pe aia dreapta,ei si-au facut facutele,si-au umplut buzunarele cu bani nemunciti,sunt curios ce vor mai nascocii,stiut fiind faptul ca p.d.l-isti au dus minciuna la rang de rege,cine o sa-i mai creada?

 6. Dupa ce ca esti defazata cu orariul (cam 10 min), stai prost si cu memoria. Ai uitat cine a fost la guvernare dupa alegeri cu PDL a fost PSD-ul, iar PSD-ul a iesit de la guvernare exact cand sa se recunoasca oficial ca a sosit criza si in Romania. Insa, tu ca o proasta fixata pe bivolii si alte cele uiti sa spui de cate ori a capusat PSD atat local cat si intreaga tzara.

 7. il cauti pe "guru" in Italia? Il cauta si politia .... Poate si pe tine :)) Misa te-a debusolat, asa, usor, esti cam agresiv, un adevarat pericol public. Probabil de aceea te tot trimite lumea la bivoli!

 8. 1. Impartirea in 13-15 regiuni a tarii in locul celor 41 de judete este normala si binevenita din toate punctele de vedere.Asta nu inseamna ca nu vor fi reprezentate toate institutiile la nivelul oraselor ca si pana acum,doar ca nu vor mai fi atatia directori,comisari sefi etc.ci mai multi lucratori activi. 2.Problema e ca am mai facut un referndum cu reducerea nr.de parlamentari si...nimic nu s-a facut.Acum ori ne ia de prosti ori din disperare incearca orice cale. 3. Din pacate USL nu ne spune nimic ,iar cei doi "lideri"... ...nu spun nimic clar,doar ca vor la putere sa" mance si gura lor ceva".

 9. Ca sa vezi ca si Zalaul are "intelectuali de seama" culti,seriosi,educati si excelent comentator. Te-as intreba "Domnule Babiuc" ce Facultate ai terminat, parintii ti-au dat acesta educatie aleasa??? Mai bine ai conemta la "usa cortului" decat pe saitul unui ziar. Ce lipsa de bun simt.

 10. Scuza-mi limbajul, dar unii il inteleg doar pe acesta. Este foarte usor pt unii sa jigneasca anonim, fara sa-si asume identitatea. Am scris destule comentarii pe acest site, poate nu toate inspirate, dar mi-am asumat intodeauna ceea ce am scris. In schimb, sunt niste jigodii, (probabil niste fosti sau actuali "jurnalisti, sau niste catzei parcati in primarie), care mint cu nerusinare si in spatele anonimatului fac pe desteptii.

 11. am senzatia ca exista niste tampiti la USL care au angajat agramati sa le scrie comentariile pe forumul asta. cum dracu sa puteti conduce o tara daca nu stiti scrie corect ?

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.