SondajRSS Feed

Parohia ortodoxă din Şimleu, in pelerinaj la mănăstiri

16 Septembrie 2010
Parohia ortodoxă numărul 1 din Şimleu Silvaniei a inceput in această săptămană un pelerinaj. La eveniment participă un număr de 59 de persoane, respectiv corul parohiei şi un grup de credincioşi al cărui traseu cuprinde mănăstiri din Maramureş şi Moldova de nord. Pelerinajul a inceput de la mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" din Satu Mare. S-a continuat cu Cimitirul vesel de la Săpanţa, apoi s-a mers la Sighet la muzeul Holocaustului. Itinerarul spiritual continuă cu mănăstirile Barsana şi Moisei, localitate martir a victimelor horthyste. Pelerinii işi vor indrepta apoi paşii spre mănăstirile sucevene Voroneţ, Sihăstria, Secu, Agapia şi Văratec.

Iniţiatorul acestui pelerinaj este părintele Ioan Pădurean, venit la parohia din Şimleu după ce a slujit la biserica din comuna Bobota. "Pelerinajul este pentru suflet. Am evadat din
Parohia ortodoxă din Şimleu, in pelerinaj la mănăstiri
cotidian şi ne-am impăcat cu noi inşine". "Ideea de la care am pornit este aceea de a ne intări credinţa noastră, de a ne păstra tradiţiile, de a consolida legătura dintre parohie şi Biserică. Noi, ardelenii, am fost văduviţi de bisericile ortodoxe, fiind distruse 300 de mănăstiri pe vremea generalului Bucov". Părintele Ioan Pădurean a mai spus că "prin acest pelerinaj am dorit ca noi, ardelenii, să facem legătura cu moldovenii, pentru că suntem romani cu toţii".

Vizualizari 429
Comentarii articol

HOTUL SI BALBAITUL>

in 16 Septembrie 2010 11:56

Oare de ce l-au dat afara pe acest popa puungas cei din Bobota? Bine ca s-a intalnit cu seful pungasilor, popa balbait, BOOBOsca. acum fac un tandem ca tusea cu junghiul Batu-var Dumnezeu, hoti si talhari in sutana !

>

in 17 Septembrie 2010 0:43

va rog domnilor ortodocsi sa invatati un pic de istorie. Vad ca va place la nebunie subiectul cu generalul austriac. Inainte de a deschide gura invatati macar numele corect al lui. La ortodocsi e nevoi mare de scoala...

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.