SondajRSS Feed

Ingrijirea capsunilor in timpul si dupa inflorire

21 Mai 2010
Cel mai periculos daunator al culturilor de capsuni in aceasta perioada este Putregaiul Cenusiu.

La momentul aparitiei acestui numar al suplimentului nostru, capsunile sunt inflorite in tot judetul. Vorbesc de culturile in aer liber din gradinile gospodarilor, din mediul rural ori urban. Intrucat in aceasta perioada ataca numeroase boli care pot compromite total recolta, de tratamentele care se efectueaza acum depind formarea si dezvoltarea fructelor. Boala care ataca masiv in timpul infloritului este Putregaiul Cenusiu, produsa de ciuperca Botrytis cinerea. Primele semne de atac apar sub forma unor pete brune care se dezvolta destul de rapid in conditii umede. Putregaiul ataca in special florile si fructele si poate distruge pana la 80 la suta din recolta. Boala produce pagube insemnate si fructelor care odata atacate se brunifica, putrezesc si, ca urmare, nu mai sunt comestibile. Metodele chimice de combatere a acestei boli cuprind o pa
Ingrijirea capsunilor in timpul si dupa inflorire
leta larga de fungicide pe baza de feranimol, procimidon, iprodiom, clorotalonil, care se aplica prin doua-trei tratamente sau chiar patru in anii ploiosi. Producatorii cu suprafete mai mici, cultivate cu capsuni destinate comercializarii prefera un tratament cu Rovral, Score 250 EC sau Topsin. In functie de vreme si precipitatii se mai stropesc cu Teldor 500SC, dar cu precizarea ca e necesar sa se aiba mare grija la perioada de pauza care trebuie sa fie de minimum doua zile inainte de recoltare.

Vizualizari 7678
Comentarii articol

>

in 19 Februarie 2011 21:24

iauzi

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.