SondajRSS Feed

Medicii vor scapa mai repede de scoala

13 Aprilie 2010
Ministerul Sanatatii vrea sa reduca in medie cu doi ani durata rezidentiatului pentru a respecta recomandarile comunitatii europene.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca intentioneaza sa propuna rectorilor universitatilor de medicina si farmacie reducerea duratei rezidentiatului, precizand ca in prezent durata acestor studii in Romania depaseste durata recomandata de comunitatea europeana. Ministrul a oferit, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, exemple concrete in acest sens, precum rezidentiatul in anestezie - terapie intensiva, dermatovenerologie sau ORL, care in Romania dureaza cinci ani, pe cand in UE doar trei. De asemenea, cel mai lung rezidentiat din tara noastra, cel in neurochirurgie, se face la noi pe parcursul a nu mai putin de sapte ani, in conditiile in care durata in alte tari ale uniunii este de numai cinci ani. Cseke sust
Medicii vor scapa mai repede de scoala
ine ca prin reducerea duratei rezidentiatului se diminueaza si costurile de scolarizare a viitorilor medici, dar se si creeaza conditiile ca acestia sa se poata angaja mai repede, iar spitalele sa nu mai duca o lipsa atat de acuta de medici. Numai in Salaj sunt neocupate in acest moment nu mai putin de 56 de posturi de medici, o parte dintre acestea urmand sa fie deblocate in perioada urmatoare - a anuntat Ministerul Sanatatii.

Vizualizari 739
Comentarii articol

distruga tot ce a mai ramas>

in 13 Aprilie 2010 19:04

Ministrul habar nu are despre sanatate , medici rezidenti sunt platiti foarte prost , iar dupa ce termina rezidentiatul , nu-si gasesc post , pt că sunt blocate sau sunt ocupate de medici care au uitat sa iasa la pensie .... si atunci sunt nevoiti sa plece in strainatate unde sunt platiti dupa munca prestata , Oare ministrul stie ce salar are un rezident in Romania !si că face gărzi neplătite in primii doi ani ? Oare el e in măsură să spună cati ani sa fie rezidentiatul !!! pe specializari , nu reduce si anii de facultate la jumatate din 6 să fie 3 ca să se facă economii ..... zăpăceasca si medicina cum au distrus toate celelale , nu vede ca la medicina se dă examen serios la intrare in facultate si apoi examenul de rezidentiat care tot pt economii a vrut sa-l dea in 6 centre universitare , dar s-au opus rectorii facultatilor de medicina si o sa se dea la Bucuresti , Ungurul asta nu prea are ce cauta in fruntea Ministerului Sanatatii , cel care a vrut si a reusit ceva , dar putin in sistem , a fost d-nul Diaconescu .Spitalele sunt vai de capul lor , medicamente nu sunt , medicii tineri pleacă si bine fac ..... tara asta e a nimanui , nu te mai poti bucura de nimic .....

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.