SondajRSS Feed

SIMEX - emblema pentru mobila romaneasca

23 Martie 2010
Simex se situeaza intre primii trei producatori din tara, dupa gradul de complexitate al mobilei realizate, care s-a impus, cu autoritare, atat pe piata romaneasca, cat si pe cele din Vestul si Estul Europei. "Suntem, cu adevarat, foarte tari in Romania in fabricarea mobilei, a dorit sa precizeze dl. ing. CRISTIAN BILT, directorul general al S.C. Simex S.A. si presedintele Grupului de firme Simex. O confirma si trofeul "Topul industriasilor", care ne-a fost acordat pentru activitatea si rezultatele din 2009, trofeu pe care ni l-a inmanat insusi ministrul economiei, dl. Adriean Videanu."

De la PAL la mobila stil

"SIMEX si-a inceput activitatea ca societate comerciala in 1990, iar in acele vremuri produceam doar mobila din Pal furniruit care ajungea, in exclu-sivitate, pe piata fostei U.R.S.S., ne spune dl. Vasile Negru, director general adjunct. Intre timp, prin 92-94, din dorinta de a diversifica productia si a cuceri si alte piete, am inceput derularea actiunilor pentru retehno-logizare cu utilaje noi, din Vest, cu care sa producem mobila tocmai pentru piata Europei de Vest. Dupa finalizarea retehnologizarii si identificarea viitorilor beneficiari, prin 1994- 1996, la Simex se fabrica mobila stil, din stejar masiv, care se exporta cu succes in Occident.

Piata estica, si in special cea din spatiul fostei U.R.S.S., una imensa, de altfel, se arata tot mai... flamanda. Am trecut, hotarati, la prospectarea, la fata locului, a acestei foarte mari piete si dupa ce am recastigat-o am inceput sa exportam masiv. S-a ajuns, astfel ca din intreaga productie de mobila realizata -acum, toata mobila stil -75 la suta sa mearga pe piata fostei U.R.S.S. si numai 25 la suta pe piata Vestului".

Rusii nu se mai saturau de mobila stil marca "Simex Simleu Silvaniei". Pe agenda conducerii firmei simleuane a aparut ca prioritate stringenta marirea capacitatilor de productie.

"Am adoptat solutia gasirii de capacitati de productie noi, in alte localitati si chiar in alte judete pentru a putea sa facem si o productie specializata, pe diferite piese si componente ale unei garnituri de mobila", ne-a spus dl. Vasile Negru. Achizitiile de astfel de capacitati noi au demarat in anul 2000, prima capacitate intrata in patrimoniul Simex fiind fosta fabrica de mobila din Cehu Silvaniei a I.P.L. Stejarul Zalau, devenita, Cesimex Cehu Silvaniei - director ing. Sever Ardelean.

Tot in 2000 s-a realizat si achizitia capacitatilor de productie al actualei fabrici din Zalau - Eurosimex, al carui director este dl. ec. Nicolae Onaca. Cele 5 hale ale fostei I.S.C.I.P. Zalau au fost amenajate ca spatii de productie si echipate, apoi, cu utilaje specifice fabricatiei mobilei.

In 2002 Simex Simleu Silvaniei si-a extins activitatea si in afara granitelor Salajului, mai precis la Satu Mare. Aici, activitatea de productie a inceput intr-o hala, aceasta fiind prima capacitate a viitoarei fabrici de mobila Nord Simex - director ing. Ionel Niste.

"Zestrea capacitatilor de productie s-a imbogatit, in 2003, cu inca o fabrica.Este vorba de Simex Plus - director, ing Vasile Bughe, pe amplasamentul fostei sectii I.A.I.F.O. din Simleu Silvaniei, fabrica specializata pe productia de scaune.

Grupul de firme Simex mai are in componenta si fabrica Micro, specializata pe productia de mic mobilier, necesar garniturilor realizate in celelalte unitati din grup. Fabrica Micro il are ca director pe dl. Dumitru Blaga si isi desfasoara activitatea in doua sectii, una in Simleu Silvaniei si cealalta la Nusfalau.

Productie in timp record

Intreaga procedura de preluare a fabricii Cesimex s-a facut ca la carte, iar productia a inceput in timp record, dupa numai o luna de zile. Nu ca as dori sa-l laud, ne spune d-nul Negru, dar trebuie mentionat ca meritele pentru aceasta... performanta le-a avut directorul nostru genera
SIMEX - emblema pentru mobila romaneasca
l, dl. Bilt care s-a mutat, atunci la preluare, in Cehu Silvaniei, ducand cu dansul o noptiera de la dormitorul Valentina. Ei bine, dupa numai o luna, la Cesimex Cehu Silvaniei se fabricau deja aceste noptiere.

Grupul de firme Simex are in compo-nenta 6 fabrici, cu statut de societati comerciale. Prima, Simex Simleu Silvaniei este societate pe actiuni (S.A.), iar celelalte 5 - Cesimex Cehu Silvaniei, Eurosimex Zalau, Nord Simex Satu Mare, Simex Plus Simleu Silvaniei si Micro - sunt societati cu raspundere limitata (S.R.L.).

Prioritatile investitiilor - retehnologizarea si piata

Pentru a creste din mers competitivitatea mobilei produse, atat in ceea ce priveste calitatea, cat si diversitatea modelelor - conditii de capatai pentru castigarea si mentinerea unei piete de desfacere sigure - dupa 2003, a fost declansata, in cadrul grupului, o adevarata campanie de retehnolo-gizare avand drept tinta inlocuirea utilajelor vechi, uzate fizic si moral, cu altele noi si performante. Investitiile in asfel de utilaje n-au fost deloc putine, dar pe parcursul anilor si-au dovedit eficienta.

"In cadrul acestui im-portant program de retehnologizare au fost achizitionate utilaje din import pentru infiintarea, la nivelul grupului, a nu mai putin de 21 de centre de prelucrare cu comanda program, dintre care 5 functioneaza la Simex S.A. din Simleu. De retinut faptul ca un astfel de utilaj, multioperational si deosebit de performant, care inlocuieste munca a 4-5 tamplari, asigura o calitate la nivelul ultimelor standarde a tuturor operatiilor executate. Preturile de achizitie sunt intre 150.000 - 260.000 euro.

Dupa 2000 s-au facut investitii notabile si in sectorul pietei, pe doua componente. Prima este cea legata de participarea permanenta la targurile de mobila organizate atat in tara -cel mai mare este Targul BIFE din Bucuresti-, cat si in strainatate. Printre manifestarile de acest gen la care am fost prezenti, in ultima perioada, cu produsele noastre cu standuri proprii au fost cele de la Budapesta, Moscova, Kiev si Viena. De altfel, Simex isi face si reclama la produsele sale, aproape in exclusivitate, prin expozitiile si targurile de profil la care participa.

A doua zona in care s-au facut si se fac si azi investitii este cea de achizitionare a noi spatii de desfacere. Astfel, in marile orase ale tarii au fost identificate, apoi inchiriate si amenajate magazine proprii ale Simex pentru vanzarea mobilei. In prezent, avem deschise in tara un numar de 15 magazine proprii la Bucuresti, Sibiu, Craiova, Brasov, Baia Mare, Satu Mare si in alte orase. Peste granita avem un magazin la Budapesta si vom mai avea, in curand, unul la Viena, acesta aflandu-se acum in curs de amenajare. Aceste investitii si achizitii, facute cu scopul de a dezvolta si piata interna, au avut influente palpabile asupra vanzarilor. Asa se face ca, in momentul de fata, proportia vanzarilor este urmatoarea: 75 - 80 la suta la export si 20 - 25 la suta la intern.

La inceputul lunii martie, cu ocazia prezentei sale in judetul Salaj, primul ministru al Guvernului Romaniei, dl. Emil Boc a facut o vizita si la Simex Simleu Silvaniei. "Ne-am bucurat de vizita domnului prim ministru si de cuvintele de apreciere pe care le-a avut fata activitatea noastra si fata de mobila care se produce la Simex," ne-a marturisit dl. ing. Cristian Bilt, presedintele C.A al Grupului de firme Simex Simleu Silvaniei.

Vizualizari 6879
Comentarii articol

>

in 23 Martie 2010 13:14

pupator in cur ce esti

Cinste lor!!!>

in 23 Martie 2010 17:21

Am citit cu multa bucurie si satisfactie aceste inregistrari si am fost foarte mindru de realizarile facute de Simex si in special de angajati din Simex, aflinduma in America la baiat neam bucurat amindoi sitoata familia fiindca si noi am facut parte cindva din acest colectiv. Succes in continuare domnilor de la Simex. . e

>

in 24 Martie 2010 0:19

s-ontors marele raus

>

in 25 Martie 2010 10:32

calitate,cantitate,rezultate,faima,renume........si salarii de mizerie!

>

in 8 Aprilie 2010 13:57

salarii de coldus

>

in 22 Mai 2010 21:28

AVEM PONEI AVEM VALOARE TOT CE AU FACUT AU FACUT PE SPATELE OAMENILOR PE CAREI TIN CU SALARII DE MIZERIE

>

in 25 August 2011 16:35

da bravo lor!mobila frumoasa si scumpa,inaccesibila omului de rind!, si salarii de RAHAT intre 400ron si 800ron ! strigator la cer nivelu de salarizare domnule Bilt!!!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.