SondajRSS Feed

O ancheta care s-a intins pe 30 de ani

Incepe judecata in dosarul Revolutiei, in care Ion Iliescu este inculpat pentru infractiuni contra umanitatii

9 Aprilie 2019

Procurorii Parchetului General au inaintat ieri instantei rechizitoriul in dosarul Revolutiei, care a fost inchis de mai multe ori si redeschis ultima data in 2016, la presiunea Curtii Europene pentru Drepturile Omului. 

Procurorul general Augustin Lazar a anuntat ieri ca dosarul Revolutiei cuprinde peste 3.000 de volume, iar pentru intocmirea rechizitoriului au fost administrate, in principal, probele obtinute dupa 13 iunie 2016, data la care dosarul a fost redeschis.
in 21 decembrie 2018, procurorii Sectiei militare din Parchetul Generel anuntau ca Ion Iliescu - presedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN), Gelu Voican Voiculescu - membru CFSN si fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus - fost comandant al Aviatiei Militare, si Emil (Cico) Dumitrescu - fost membru CFSN, sunt acuzati in dosarul Revolutiei de infractiuni contra umanitatii.

Procurorii descriu cum liderii FSN au pus mana
pe putere cu pretul a sute de vieti ale unor nevinovati

Probatoriul administrat de procurori a relevat ca intreaga forta militara a României, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne - Departamentul Securitatii Statului, precum si Garzile Patriotice, incepând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispozitia Consiliului Frontului Salvarii Nationale si conducerii acestuia.
Din acelasi moment, grupul de decizie politico-militara al CFSN a luat deciziile importante cu caracter politic si militar, urmarind accederea la puterea politica a unui grup preconstituit si legitimarea politica in fata poporului român.
Cercetarile vizeaza faptul ca prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situatii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.
in acest context, in intervalul 22 - 30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuse.
Psihoza terorista ar fi fost indusa cu intentie prin diversiuni si dezinformari si a provocat, dupa 22.12.1989, 862 de decese, 2.150 raniri, lipsirea grava de libertate a sute de persoane, vatamari psihice.
Aceste consecinte tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate in intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00), arata procurorii.
Totodata, aceste diversiuni

Incepe judecata in dosarul Revolutiei,  in care Ion Iliescu este inculpat pentru  infractiuni contra umanitatii
si dezinformari ar fi creat conditiile condamnarii si executiei cuplului prezidential Ceausescu printr-un proces penal simulat.

Iliescu si Voican Voiculescu au instaurat psihoza
terorismului ca sa obtina legitimitate in fata publicului

Probatoriul administrat releva ca Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat in mod direct prin aparitiile televizate si emiterea de comunicate de presa, contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului, si ar fi participat la dezinformarea si diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceausescu si ar fi acceptat si asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu functii de conducere din M.Ap.N., fara a interveni pentru stoparea lor, spun procurorii.
Totodata, Iosif Rus, in calitate de comandant al Aviatiei Militare, ar fi intervenit in noaptea de 22/23.12.1989, fara drept si in deplina cunostinta de cauza, asupra planului de aparare a Aeroportului International Otopeni si ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari si 8 civili), precum si la ranirea grava a altor 15 persoane. La 23.12.1989 a emis ordinul diversionist de schimbare a cocardelor tricolore ale elicopterelor apartinând Regimentului 61 Boteni, fapt ce ar fi dus la deschiderea focului fratricid, implicit la ranirea unor persoane. A emis si alte ordine militare, conduite care in afara rezultatelor concrete enuntate ar fi contribuit la agravarea psihozei teroriste.
De asemenea, Emil (Cico) Dumitrescu, prin aparitiile sale televizate din 22 decembrie 1989 precum si prin activitatea de conducere si coordonare in cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române incepând cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit in mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent in intervalul 22 - 30 decembrie 1989.

Vizualizari 1377
Comentarii articol

>

in 9 Aprilie 2019 0:19

O ancheta între vechi tovarăși comuniști. Chiar nimeni nu mai crede în faptul ca cineva cauta aflarea adevărului. Comunismul nu s-a terminat în Dec 89. Pentru ca nu s-a aplicat art 8 din PROCLAMAȚIA DE LA TIMIȘOARA. Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist.Spiritul Timișoara din 89 sa fie cu voi

>

in 9 Aprilie 2019 2:32

Graiul ,ziar nazist ! Arture ,niciun cuvant de procurorul ciumei rosii Lazar? De el nu scrii niciun cuvintel ? Dracu va mai intelege,pe de o parte i-i injurati pe comunisti,tot odata tacand aprobati metodele tortionale si de teroare a securitatii si a aparatului de partid comunist . Hotarati-va pe cine injurati, pe tortionari sau pe proprii parinti !\r\n

>

in 9 Aprilie 2019 3:49

Moarte criminalilor din DEC 89, sprijinim PG, are o lupta grea?

>

in 9 Aprilie 2019 3:51

Nu trebuie scapati ja..ii newlander si brates!

Alaturi de PG !>

in 9 Aprilie 2019 3:56

Dupa terminarea anchetei, imediat PG este atacat de cei care vor sa fie scapati criminalii din DEC 89!

>

in 9 Aprilie 2019 6:59

PE ZIMBARETUL DIRIJORUL HOTILOR , IL ASTEAPTA RACOAREA ????

>

in 9 Aprilie 2019 7:32

Târziu,foarte târziu și cu alte înțelesuri.

Mai bine si mai tatziu>

in 9 Aprilie 2019 7:40

Decat niciodata.

In sfarsit, justitia la datorie !>

in 9 Aprilie 2019 7:53

La 30 de ani de la lovitura militara de stat, in sfarsit, justitia isi face datoria. Criminalii din dec. 89 au fost deferiti justitiei. Felicitari PG Lazar, suntem alaturi de el, multi sar sa-l muste de cur

>

in 9 Aprilie 2019 8:54

@2:32.Criminal Iliescu - marș la pușcărie! M..e Dragnea!

>

in 9 Aprilie 2019 9:10

Marea vina a tovarasului Iliescu este ca a impiedicat dezvoltarea Romaniei. Dupa 1990 a pus tara pe un drum gresit, pentru ca nu si-a dorit niciodata capitalism si economie de piata adevarata. Din cauza lui si a clicii fesenisto-pesediste, Romania a pierdut 30 de ani de dezvoltare. Daca in 1990 veneau la putere niste democrati adevarati sau chiar regele Mihai, astazi eram mult mai avansati.

>

in 9 Aprilie 2019 9:10

Marea vina a tovarasului Iliescu este ca a impiedicat dezvoltarea Romaniei. Dupa 1990 a pus tara pe un drum gresit, pentru ca nu si-a dorit niciodata capitalism si economie de piata adevarata. Din cauza lui si a clicii fesenisto-pesediste, Romania a pierdut 30 de ani de dezvoltare. Daca in 1990 veneau la putere niste democrati adevarati sau chiar regele Mihai, astazi eram mult mai avansati.

>

in 9 Aprilie 2019 9:17

Ciuma portocalie sa nu exulte.Este un mare fasss , ca sa mai iasa si Lazar cu ceva pe piata.Chiar el care...Daca tot s-a vrut sa se faca ancheta corecta, ma intreb cum de lipseste Caramitru din dosar.El a fost cel mai aprig propagandist atunci.Eu am o explicatie , dar nu o spun.

ptr: 9:10>

in 9 Aprilie 2019 9:18

Va amintiti cum, dupa Revolutie, l-au impiedicat pe rege sa vina in tara? Va amintiti cum i-au tratat pe liderii partidelor istorice? Corneliu Coposu a fost injurat si scuipat, fiindca oamenii au crezut in manipularile jigodiilor feseniste. Aceleasi manipulari le utilizeaza azi PSD-ul, pentru ca atat pot niste maimute care nu au evoluat deloc. La ce altceva te poti astepta de la un partid cu origini bolsevice?

Incompetenta ,rautatea si prostia domneste peste Romania >

in 9 Aprilie 2019 11:23

Aia a fost revolutie mai cascatilor?\r\nA fost o miscare a esalonului 2 de preluare a puterii si putorii....\r\nAia 4,5 milioane de comunisti,membri de partid,n-au disparut in noaptea de 21/22 dec.1989....\r\nEi s-au trensformat in PNL,PNTCD,PDL,PMP,UDMR,PRM,mai nou USR,ALDE,PSD,PLUS si alte alcatuieli care au una si aceiasi directie si acelasi scop:anume de a-si lati bucile,de a-si aranja neamurile,de a face avere pe spatele si votul prostimii analfabete si botaniste!Pentru starea asta de lucruri pe care o traim de vina nu este Iliescu ci lentoarea si putoarea,lipsa de valori si vocatia de sluga tembela a acestui neam pe care actualii lideri indiferent de culoare politica ,l-au indus de 3 decenii acestui popor!Nu ciuma rosie ,cufureala galbena si oreionul albastru sunt tarele acestui neam ci lipsa de coloana vertebrala in acarei loc ca natiune nu avem decat muci!Cel mai nenorocit activist de partid comunist era mai competent si mai moral,onest si credibil decat cel mai bine cotat politician de azi din Romania.Am avut talentul nenorocit de a compromite si socialismul si comunismul si capitalismul,facandu-le praf si pulbere dupa chipul nostru had,prost si schimonosit de ura ,prostie si interese meschine!

>

in 9 Aprilie 2019 11:42

PG Lazar va ramane in istorie, este primul care a avut curajul sa trimita in judecata criminalii in dec. 89. S-au dus vremuril gunoiului de voinea !

>

in 9 Aprilie 2019 11:51

pana acuma tovarasii procurori au fost ocupati cu protocoale, fabrici de dosare ... si greve

vine si randul astora de acuma>

in 9 Aprilie 2019 13:08

Nu scapa.Teodorovici ca orice aventurier care joaca totul pe o carte si-a jucat viata si cariera la ruleta lui Dragnea. A pierdut. Dupa alegerile din 2020 Teororovici asemenea altor complici a lui Dragnea vor trebui sa dea socoteala pentru toate ticalosiile savarsite. O sa se ajunga la cine a semnat. Dragnea, viclean ,nu a semnat nimic. A pus pe altii, nerabdatori sa faca avere, sa semneze.Aia o sa mearga in puscarie iar Dragnea nu ii va cunoaste.Cum a patit comisarul de politie Manolachi de la Constanta detasat la DNA Bucuresti care a spionat pentru Dragnea in cazul TelDrum. Manolachi a luat ieri 8 ani si Dragnea nu l-a aparat cu nimic.Nici nu a fost la proces sau in sala sa il incurajeze moral. La fel si secrtarul de stat in ministerul Transporturilor,Valentin Preda , complicele lui Mazare.A luat 4 ani pentru complicitatea cu Manolachi in furnizarea catre Dragnea a documentelor sustrase din DNA referitor TelDrum. Nici pe el nu l-a ajutat Dragnea. Dragnea foloseste complici lacomi de avere gata sa riste puscaria pentru indeplinirea politicii PSD in domeniul infratiunilor cu fonduri publice.Dupa ce ajung in puscarie se plang ca conditiile sunt grele. Se stie public ca conditiile sunt grele dar cei lacomi de bani furati,hotii isi asuma riscurile hotiei si fac scandal dupa ce sunt prinsi si dusi la puscaria insalubra ca nu e frumos acolo.Pai nu e dar maine iar fura si iar intra la puscarie si iar se plang de conditii.

>

in 9 Aprilie 2019 13:25

Din păcate toți au furat țara asta.Acum ne trezim că au trecut 30 de ani si ne dăm seama că am fs furați.

>

in 9 Aprilie 2019 16:09

Unde e Iliescu si Voiculescu sau Petre Roman Fata de gunoaile care conduc astazi Romania ? privind averile agonisite prin minciuni, abuz de putere, etc. Nu mai stiu ce sa faca cu bani furati de la popor ! zic furati fiindca nu au facut nimic pentru popor decit pentru ei ! parerea celor oropsiti si umiliti persecutati ! Se vede ce averi au fara munca.

>

in 9 Aprilie 2019 16:12

Singura vina pe care o are Iliescu si Voiculesc ca a realizat Revolutia si au beneficiat de ea atitea gunoaie si ramasite comuniste! Unde erau acesti bogatasi daca Iliescu nu ar fi facut Revolutia ? La ingrijit de OI !!

Adio jubilee !>

in 9 Aprilie 2019 17:59

Urat le-a mai facut figura PG astora cu revolutia lor. No, amu ce revolutie mai sarbatoresc la 30 de ani ? La A3 matracuca cu memorialul muierii face Croze in direct. Felicitari PG Lazar!

>

in 9 Aprilie 2019 22:11

Să-i de-a d-zeu sănătate PG Lazar care în sfirsit a finalizat dosarul revolutiei. Felicitări pt.curaj.

La mai multe TEPE>

in 9 Aprilie 2019 22:25

Cu exeture la toti neobolsevicii.Teapa lui Tepes Voda sa va intre in cur pana in laringe .Amin !

>

in 9 Aprilie 2019 22:47

PEDEAPSA CU MOARTEA PENTRU ACESTI CRIMINALI , care au facut o LOVITURA DE STAT MURDARA si MINCINOASA, SI ANCHETAREA MAGISTRATILOR CARE I-AU FAVORIZAT ILEGAL PANA ACUM PE ACESTI COMUNISTI

>

in 9 Aprilie 2019 22:50

pt22;11 DEPINDE SI CUM L-A FINALIZAT , CORUPTIA ESTE MARE , AU FINALIZAT SI DOSARUL BEKHTEL , SI NU AU GASIT CONTRACTUL , SI AICI O SA FIE CORUPTIE si PROTECTIE TOTALA PT CRIMINALI

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.