Începe cursa de Formula 1 de la A.P.I.

0
350

O metodă ingenioasă de prezentare a regulilor ce trebuie respectate, de luni încolo, în incinta liceului

Parcă orice regulă e mai ușor de respectat atunci când îți este adusă la cunoștință într-o manieră plăcută, originală și haioasă. Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a apelat la o astfel de abordare pentru a atrage atenția asupra unui lucru cât se poate de serios: cum să ne ferim de coronavirus, odată cu reîntoarcerea la școală.

Începe cursa de Formula 1 de la API de anul acesta. În auspicii neclare, cu multe semne de întrebare și necunoscute, dar animați de dorința de a o duce la capăt cu succes, echipele se aliniază la start luni, 14 septembrie 2020. Pentru a nu aglomera standurile, echipele vor veni pe clase diferite, la ore diferite, iar startul se va da decalat: IX – între 8,30 și 9,30 (intrarea în stand la 8,30, plecarea la 9,30); X – între 9,00 și 10,00; XI – între 10,30 și 11,30; XII – între 11,00 și 12,00.

Locurile de start s-ar putea să difere puțin anul acesta, astfel că echipele cu motoare economice și cele informatizate vor ocupa corpul A, iar cele cu motoare tradiționale, tehnice, vor merge în corpul B. Intrările vor fi separate, în corpurile A și B prin căile de acces clasice, iar ieșirile astfel: din corpul A se va ieși pe unde intrau/ieșeau comisarii de cursă (alias profesorii), iar din corpul B ieșirea va fi înspre intrarea pe poarta mare (știm că sună ciudat, dar anul acesta e ciudat).

Pe tot parcursul cursei, regulile vor fi atent respectate, apropierea între mașini fiind interzisă. Se circulă pe o singură parte, urmând săgețile trasate pe carosabil (gresie), cu viteză redusă. Toate mașinile vor purta spoilere de protecție pe partea frontală, iar în cazul în care o mașină începe să meargă în 3 pistoane, va trebui izolată. În decursul anului, alimentarea cu combustibil va fi făcută separat de restul mașinilor, iar ieșirile la standuri pentru schimbarea anvelopelor se vor face după un orar special. Va fi o cursă grea și lungă și va trebui să îi facem față, deși mai sunt oameni care cred că nu există Formula 1 (pentru că nu au văzut-o niciodată) sau care cred că e ca o cursă simplă cu mașinuța până la Lidl. Nu e așa, e pe bune, motoarele pot ceda în orice clipă, indiferent cât de noi sunt, așa că trebuie să le protejăm cât putem. Succes, suntem toți implicați și dornici să iasă bine totul!”

Așa sună mesajul postat pe pagina de Facebook a liceului zălăuan, mesaj care a atras imediat atenția dar și aprecierea a sute de persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here