Incep inscrierile la examenul de Titularizare

In Salaj sunt 37 posturi titularizabile pe perioada nedeterminata si 201 posturi pe perioada determinata

Ministerul Educatiei a publicat calendarul examenului de titularizare din acest an. Dosarele de inscriere ale candidatilor la concursul pentru ocuparea posturilor din invatamant se vor depune in intervalul 9 – 16 iulie la sediul inspectoratelor scolare, dar pot fi trimise si in format electronic.

Proba scrisa a examenului de titularizare va avea loc in data de 29 iulie. In datele de 4 si 5 august, candidatii care nu sunt multumiti de rezultatele obtinute vor putea depune contestatii, iar rezultatele finale vor fi afisate in data de 11 august.

În judetul Salaj, sunt 2.200 cadre didactice titulare. Numarul suplinitorilor cu studii corespunzatoare (calificati) este de 500, iar cel al suplinitorilor fara studii corespunzatoare (necalificati) este de 20. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Salaj precizeaza ca în categoria suplinitorilor fara studii corespunzatoare intra cadrele didactice care predau alta disciplina decât aceea de pe diploma de licenta.
Pentru examenul de Titularizare din data de 29 iulie, în judetul Salaj sunt 37 posturi titularizabile pe perioada nedeterminata si 201 posturi pe perioada determinata.
Cele mai multe posturi pe perioada nedeterminata sunt la educatoare-10, maistri instructori-5 si învatatori-4.

In 2019 a fost jale la examenul de Titularizare

Rezultatele de anul trecut de la examenul de titulairzare din Salaj au fost dezastruoase. Aproximativ 4 dascali din 10 au reusit să ia nota de trecere.
Potrivit datelor de la Inspectoratul Scolar Judetean, din totalul celor 276 de cadre didactice care au susţinut proba scrisă, doar 39,86 la suta au obtinut nota 7, necesară pentru a putea promova, inainte de contestatii. Dupa solutionarea acestora, procentul a urcat la 41,67 la sută.
Un sfert dintre cadrele didactice care au sustinut examenul in 2019 nu au reusit sa obtina nici macar nota 5, in timp ce peste 35 la suta dintre participanti au primit note între 5 şi 6,99.
In total, anul trecut s-au prezentat la examen pentru a obtine unul din cele 38 de posturi titularizabile 352 de candidaţi, doar ca unul a fost eliminat după ce a fost prins ca incerca sa copieze, având căşti în urechi, iar 75 de candidati au abandonat după ce au văzut subiectele.
De mentionat ca a fost chiar si o nota de 1, candidatul respectiv incercandu-si norocul pentru un post de profesor de educaţie fizică şi sport. Note de 10 au fost doar doua, la disciplinele Economic, administrativ, poştă, şi Religie penticostală.
In 2018, profesorii salajeni s-au descurcat ceva mai bine la Titularizare, rata de promovare fiind atunci de 46,89 la suta.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *