Incă un deces cauzat de coronavirus

1
1378

Potrivit INSP, la nivelul județului Sălaj a fost înregistrat decesul cu numărul 38 (deces național 5.526). Este vorba de o femeie de 85 ani, care avea și alte probleme medicale (Hidrinefroză, Limfom folicular nehodkinian). Infecția cu covid-19 a fost confirmată în data de 8 octombrie, iar decesul a survenit în 12 octombrie, anunță autoritățile.

Marți, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în Sălaj la 1.171. 58 de persoane au fost confirmate în 24 de ore de la ultima raportare. 517 cazuri sunt pozitive în prezent, din care 136 de persoane sunt spitalizate, iar 381 persoane cu test pozitiv sunt la domiciliu, după ce au consimțit să se izoleze, monitorizate de medicul de familie. 841 de persoane sunt în carantină la domiciliu. 38 de persoane au decedat de la începutul pandemiei.

Având în vedere evoluția cazurilor de coronavirus, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, puteți sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Carantina se impune, în condiţiile pandemiei de covid-19, pentru cei care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări sau zone stabilite de către INSP.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here