Încă o autostradă pentru sălăjeni! PMP a reușit să treacă proiectul privind Autostrada Nordului  

2
255

„Am reușit!!! Sălăjenii vor avea o a doua autostradă, după Autostrada Transilvania și anume Autostrada Nordului!” a anunțat senatorul Vasile-Cristian Lungu, președintele PMP Sălaj după aprobarea proiectului privind investițiile pentru Autostrada Nordului. Senatorul Lungu a fost unul dintre inițiatorii proiectului de lege care din 2019 așteaptă aprobarea Parlamentului.

„Autostrada Nordului va tranzita județele: Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Suceava și le va lega pe acestea de Europa. Autostrada are o lungime totală de 335 km și este cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din nord-vestul României. Proiectul autostrăzii intră în ianuarie 2021 în procedura licitațiilor. Le mulțumesc colegilor din PMP și din celelalte partide politice ce și-au exprimat votul în favoarea realizării acestei investiții pentru care Partidul Mișcarea Populară și-a adus un aport decisiv. Este un vis pe care îl am de doi ani de zile ca Sălajul să aibă o a doua autostradă, după autostrada Transilvania, și anume Autostrada Nordului,” a declarat senatorul Cristian Lungu pe pagina sa oficială de Facebook.

Următorul pas este ca legea să fie promulgată de către președintele Klaus Iohannis și apoi să intre în procedura de licitații. Termenul de execuție este 1 ianuarie 2025, iar construcțiile trebuie să înceapă în ianuarie 2021. Conform proiectului de lege aprobat de Camera Deputaților: „Acest obiectiv se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene. Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021″. (p)


Comandat de Partidul Miscarea Populara Filiala Sălaj Cod AEP 11200012

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.