Incă două decese cauzate de covid-19 în Sălaj

0
830

Potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică de miercuri, 16 septembrie, ora 13.00, în ultimele 24 de ore au fost raportate încă două decese în Sălaj, ale unor persoane confirmate cu coronavirus.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani, care suferea și de alte probleme medicale (Insuficiență venoasă cronică periferică, Obezitate), și de o femeie în vârstă de 73 de ani, confirmată pozitiv în data de 8 septembrie. Femeia avea și alte boli asociate: Hipertensiune arterială esențială, Fibrilație atrială și flutter, Boală pulmonară obstructivă cronică cu exacerbare acută.

Față de raportarea de marți, 15 septembrie, în Sălaj au fost confirmate alte 20 de cazuri noi de coronavirus.

Potrivit cifrelor oficiale, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: 529 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, 375 de pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei, 125 de cazuri pozitive în prezent, din care 92 de pacienți prezintă forme medii ale bolii, 32 forme ușoare, iar 1 bolnav este internat în secția ATI.

In carantină la domiciliu se află 509 persoane, iar numărul sălăjenilor decedați a ajuns la 29.

Potrivit datelor actualizate, în Zalău sunt 61 de cazuri de coronavirus, în Șimleu Silvaniei sunt în prezent 11 cazuri, iar în Jibou sunt 2 cazuri de coronavirus. In localitățile Benesat, Bocșa, Creaca, Crișeni, Ileanda, Ip, Nușfalău, Sâg, Sălățig și Vârșolț este câte un caz confirmat. La Bănișor, Bobota, Chieșd, Măieriște, Treznea sunt două cazuri confirmate, în Bălan, Crasna, Valcău de Jos sunt câte trei cazuri, patru cazuri sunt confirmate în Năpradea și Românași, în Boghiș sunt șase cazuri, iar în Mirșid sunt 7 cazuri. In celelalte unități-administrativ teritoriale nu s-au înregistrat până în prezent cazuri de coronavirus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here