SondajRSS Feed

In Zalau fanfara canta in Centru fara spectatori; tinerii dau din fund pe facebook pe muzica lui Guta

16 Februarie 2018

In sedinta Consiliului Local Zalau de ieri, consilierul local de Otto Haller a ridicat problema manifestarilor culturale din oras. A spus ca nu i se pare normal ca din bugetul de la cultura cea mai mare parte din bani merg doar pentru plata personalului din institutii. Un exemplu este Casa Municipala de Cultura, care are un buget pe 2018 de 2,4 milioane de lei, din care 2 milioane se duc doar pentru cheltuielile de personal. 

"Din pacate, observ ca la activitatile culturale din oras, in jumatate din sala sunt numai invitati, iar cealalta jumatate sunt batrani. Chiar zilele acestea am vazut o fata, de la un liceu unde sunt in Consiliul de Administratie, care a postat un video in care dadea din fund pe muzica lui Guta. Totusi, haideti sa cautam solutii pentru a educa din punct de vedere cultural acesti tineri, sa nu le oferim doar folclor. Sa nu mai zic ca tinerii, in loc sa vina la evenimente culturale organizate care sa

In Zalau fanfara canta in Centru fara spectatori;  tinerii dau din fund pe facebook pe muzica lui Guta
le placa, merg in timpul orelor la tigara si la cafeneaua de peste drum de liceu, unde nu le are nimeni treaba", a spus Otto Haller in sedinta.
Amintim ca din lista de peste 50 de evenimente culturale care vor avea loc in Zalaul anului 2018, doar doua sunt destinate publicului "comercial" - Zilele Zalaului si Festivalul Folk. Celelalte manifestari mai mari sunt spectacole folclorice, iar la sarbatorile nationale va canta fanfara. Fara auditoriu, cum bine stim de atatia ani.

Vizualizari 2178
Comentarii articol

LUCRU LA DOMICILIU>

in 16 Februarie 2018 0:06

Oferim urgent munca online fara risc: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 16 Februarie 2018 8:05

Degradarea societatii romanesti a ajuns la un nivel alarmant. Daca vom continua sa mergem pe aceasta cale Romania va disparea ca natiune.

>

in 16 Februarie 2018 9:09

Nicolae Guta este cel mai mare muzician din romania si manele e muzica populara orijinala romineasca.

>

in 16 Februarie 2018 10:35

Ptr.9:09\r\nAcesta este nivelul dumitale de cultura.Adevarul este ca\r\ndegradarea invatamantului,mediocritatea,lipsa de educatie din familie si scoala duce la degradarea natiunii.

>

in 16 Februarie 2018 12:44

Manelele sunt laturi iar cei care asculta asa ceva au un IQ foarte redus.

>

in 16 Februarie 2018 14:45

Manelele=muzica retardatilor!!!\r\n

>

in 16 Februarie 2018 20:15

Manele e muzica adevarata,cantata din suflet si nu pulematuri de house ba muistilor.

>

in 17 Februarie 2018 0:11

Prostalai tatuati si prostaloie tatuate care de-abia stiu scrie corect o propozitie,asta e lumea manelistilor. Tarancute si taranoi stabiliti la oras care fug la tara pe unde e vreun party manelistic. Stati bai draq acolo pe ulita unde v-ati nascut in balega, nu mai veniti in oras cu comportamentul vostru de grajd.

>

in 17 Februarie 2018 13:55

ROMANIA-TIGANIA

>

in 17 Februarie 2018 16:29

Cum am putea obliga un manelist să citească o carte?!..... (nu știu, ...haideți să ne gândim!!!)\r\n

>

in 17 Februarie 2018 22:34

Da, guita=GUTA.

>

in 17 Februarie 2018 22:39

Din pacate acesta este nivelul de cultura al acestor culti si educati indivizi, ascultatori ai manelelor, mizerii umanoide.

>

in 18 Februarie 2018 21:02

Ptr.0:11\r\nNu mai asocia cuvantul taran cu persoane inculte.Dupa cum scrii nu faci parte din lumea civilizata.Multe dintre persoanele nascute si crescute la tara au o educatie mai buna decat d-ta,si poate au mai multa scoala chiar daca provin de la tara.

Manele si lautari>

in 21 Februarie 2018 16:04

De la manele ne simtem bine si avem pofta de viata, de munca si dixtractie. E muzica traditionala pentru fiecare om si femeie. Se poate asculta si la sat si la orase, cu mesaj dedicat frumos si la suflet. Ce treaba avet-i voii ca fetele da din fundulet ?!! Sa ne bucuram cu toti!

>

in 23 Februarie 2018 11:54

...si ce ai vrea, sa stam drepti ca acum 100 de ani in fata fanfarei? Parerea mea ca ar trebui un upgrade si pentru fanfara , acum avem orga electronica , holograme (vezi deschiderea de la jocuirile Olimpice din Corea) sau vreti sa ne intoarcem la iobagi si mosieri? Iar gusturile nu se discuta. Eu nu pricep o iota din Picaso, dar ata nu il face mai putin valoros pentru altii... si nici eu nu ma consider tocmai incult.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.