SondajRSS Feed

Brantner, noul operator de salubritate, nu face fata

In Zalau cresc mormanele de gunoi; noua firma de colectare a deseurilor si-a inceput activitatea... cu stangul

10 Martie 2017

De miercuri, adica din 8 martie, Zalaul are un nou operator de colectare a deseurilor, care a luat locul firmei AVE. Firmei Brantner ii revine sa colecteze gunoiul din trei orase si 14 comune din judet. Numai ca, la Zalau cel putin, inceputul a fost cu stangul.

Gunoiul din platformele hidraulice subterane nu a putut fi colectat deoarece masinile de la Brantner nu au sistemul hidraulic montat care sa le permita colectarea gunoiului. Fostul operator AVE le-a venit ieri in ajutor, la insistentele locatarilor, si a scapat zona de gunoi.
La punctul de colectare a gunoiului din spatele Galeriilor Meses, unde se afla o platforma hridraulica moderna subterana, rampa hidraulica era blocata din cauza ca era prea mult gunoi. Saci plini cu gunoi erau aruncati de locatari peste tot. O mizerie de neimaginat. Am fost la fata locului si am stat de vorba cu locatarii din blocurile din apropierea punctului de colectare. Acestia erau foarte suparati si deranjati de faptul ca noul operator Brantner nu a ridicat gunoiul, desi era ora amiezii. Nici in prima zi, 8 martie, gunoiul nu a fost coletctat de Brantner. Locatarii sunt nedumerti de ce a fost schimabt AVE. O alta suparare o au privind pretul. Spun ca daca s-a marit, macar sa se vada in calitatea serviciului, spun acestia.
“n spatele blocului "Mobila", de pe strada Tudor Vladimirescu, unde se afla peste 300 de apartamente, am intalnit aceeasi situatie. Locatarii din bloc erau la fel de nemultumiti ca cei din centru. Desi au facut sesizari la firma Brantner, gunoiul nu a fost ridicat nici in 8 martie, nici ieri. Locul unde este amplasat punctul de colectare a gunoiului se afla la doar cativa metri de locul de joaca pentru copii, de un Dispensar Medical si foarte aproape este si placintaria de la Uz Casnic. Zona din preajma punctului de colectare era plina cu gunoaie, un focar de infectie. Mirosul intepator de gunoi razbatea la distanta mare ieri. Tomberoanele sunt foarte aprope de altfel de o zona intens circulata de la Uz Casnic. Locatarii spun ca au vorbit cu un reprezentat de la Brantner si au primit promisiuni ca situatia se va rezolva si ca, daca va fi nevoie, Brantner va colecta gunoiul din zona si de doua ori pe zi. Deocamdata, gunoiul nu a fost ridicat de doua zile.
Si in zona Astralis, la punctul de colectare din spatele

postei, aceeasi poveste. Gunoiul zacea morman, neridicat. Un alt loc supraincarcat si cu gunoiul bine inprastiat in jurul punctului de colactare este in spatele Scolii Gimnaziale "Simion Barnutiu". Tomberoanele dadeau pe dinafara.

Daca tot e mai scumpa colectarea,
macar sa fie un serviciu de calitate


Orasele Zalau, Cehu Silvaniei si Jibou si comunele Agrij, Benesat, Buciumi, Coseiu, Creaca, Criseni, Dobrin, Hereclean, Mirsid, Napradea, Românasi, Salatig, Somes Odorhei, Treznea fac parte din "lotul unu" din Schema de Operare a Proiectului "Sistem de management integrat al deseurilor în judetul Salaj". Societatea de salubritate AVE Zalau a pierdut anul trecut licitatia si apoi contestatia pentru colectarea gunoiului din Zalau. Viceprimarul Teodor Balajel dadea insa asigurari zalauanilor ca pretul platit pentru salubrizare nu va creste. Recent, primarul Ionel Ciunt anunta insa ca va avea grija ca pretul sa nu creasca semnificativ, in contradictie cu ce spunea viceprimarul Balajel.

Viceprimarul Balajel spune ca primaria monitorizeaza colectarea gunoiului

"Monitorizam indeaproape colectarea deseurilor. Noi am discutat cu cei de la Directia Corp Control, care au in sarcina sa monitorizeze aceasta tranzitie de la AVE la Brantner. Sustinem sesizarile cetatenilor, iar daca sunt constatate nereguli vom transmite mai departe la Ecodes si la conducerea firmei Brantner. Noi ne dorim un serviciu mai bun fata de cel oferit de AVE. Legat de echipamentul hidraulic cu care se poate ridica gunoiul din PGU-uri, noi am solicitat in urma cu o luna de zile ca masinile sa fie dotate corespunzator. Ni s-a transmis ca nu exista nici o problema, dar daca se constata ca sunt probleme vom sesiza Ecodes cu privire la aceste aspecte", ne-a declarat viceprimarul Teodor Balajel.

Vizualizari 3021
Comentarii articol

>

in 10 Martie 2017 6:26

Balajel si Ciunt dorm in papucii statului

>

in 10 Martie 2017 6:50

super

>

in 10 Martie 2017 7:19

Brantner trebuia sa fie pregatit. Se stie de anul trecut ca vor prelu in martie..De ce nu sunt pregatiti cu tot ce e nevoie???Asa suntem noi,mai bine zis voi,cei care hotarati in numele nostru,daca si in decembrie va prinde iarna nepregatiti..salajeni cred ca erau multumiti de Ave..toata ziule vedeai masinile in oras...dar de 2 zile nu am vazut niciun Brantner..

>

in 10 Martie 2017 7:39

Penibil domnilor de la Brantner, dupa ce i-ati executat pe AVE miseleste in stil caracteristic apoi va rugati de ei sa va scoata din mocirla.Unde e ECODES sa ia masuri.In Bradet ieri colecta masina de COMFRIG.Ce facem acum iesim toti cetatenii sa ne facem curat la ghene sa-i ajutam pe bietii gunoieri?Domnule CIUNT poti sa dormi in fotoliu acum linistit dupa cum i-ti arata orasul???

>

in 10 Martie 2017 7:56

Dle Panie, sef la ecodes, pe strada matale s-a colectat gunoiul saptamana asta? Dar la Consiliul Judetean, dle Marc? Pt Brantner, noi suntem doar provincia, un floc un calea sulii. Doar n-o sa-i invatam noi cum se colecteaza gunoiul.

>

in 10 Martie 2017 7:57

Dle Balajel, ai pierdut o buna ocazie sa iti tii gura.

>

in 10 Martie 2017 8:06

Cint si Balajel dorm in cizmele de cauciuc.

>

in 10 Martie 2017 8:09

Multumiri Domnului Marc si Doamnei Crihan. Asa sa va ajute Dumnezeu dupa cum ati procedat!

>

in 10 Martie 2017 8:09

Nimeni nu mai distribuie sacii pentru selectarea deseurilor. Le punem deavalma in pubele. Halal organizare.

>

in 10 Martie 2017 8:13

Balaje mai bine taci. Informeaza-l,pe Marc mai bine. Zmaul de Ciunt are mainile legate. Sunteti penibili.Mai bine ai vorbi despre tarif ca vom avea o mare surpriza.

>

in 10 Martie 2017 8:14

is curios ce spaga s-a dat sa intre astia pe piata din Salaj

>

in 10 Martie 2017 8:41

La Jibou ce facem,a-ti uitat ca existam si noi?????Dupa ce ne-ati bagat pe gat pe Braner?era mai buna Primaria, nu am crezut asta vreodata, dar asta e!!Ne sufocam in gunoaie.Crihanca ce mai zici acum ca tare bateai din gura la sedinte

>

in 10 Martie 2017 9:11

Mai oameni buni!nu Ciunt ii primar in Zalau!l ati votat indirect pe Marc fratilor:))).asa va trebuie ca am avut un primar demn si gospodar.da l-ati alungat prin campanii mizerabile.asa va trebuie daca ati pus botu la tot ce zic ziarele.Capilnasiu nu te vom uita niciodata

>

in 10 Martie 2017 9:12

Ciunt-hai sa fim seriosi:)))) forza tibi marc!power psd

>

in 10 Martie 2017 9:20

Capilnasiu nu te vom uitaniciodata! AMIN.

>

in 10 Martie 2017 9:23

Ăsta e,

>

in 10 Martie 2017 9:43

Deseurile vegetale , ce facem cu ele ? Ce de la AVE le luau , astia de la Branther le lasa langa pubela .

>

in 10 Martie 2017 9:52

Branther il asteapta pe Ghita. Ca doar este firma lui.

>

in 10 Martie 2017 9:56

Cu noul operator poate ne vom invata si noi sa colectam separat la fel ca si in tarile dezvoltate.

>

in 10 Martie 2017 10:25

Pret dublu, servicii de gunoi :)

>

in 10 Martie 2017 10:44

pt 10 Martie 2017 9:56 - pt colectarea selectiva ar fi necesare niste reduceri, ca ei mai departe vand ce aruncam noi, pana atunci tot la gramada

>

in 10 Martie 2017 10:46

Psd ciuma rosie..asta ati votat asta aveti...asa ca gura.

>

in 10 Martie 2017 11:07

dar modernizarea spatiilor de colectare a gunoiului menajer cand se va face,ca sunt oribile si mizerabile ?

>

in 10 Martie 2017 11:09

Balajel,iarasi spui prostii.

pt. toti si pt. COCO>

in 10 Martie 2017 11:19

fraierilor ,de vina e vremea calda...daca se schimba firma pe gerul de - 15 grade era stas...nu mirosea , nu erau muste,nu erau resturi vegetale...zapada o topea cine o pus ,asa ca votati psdeaua pe viitor sa nu faca aceeasi greseala cu schimbarea gunoierilor...!!!!ce zici COCO ,buna , nu???

>

in 10 Martie 2017 12:59

Bratneru face selectare?Ei bag totul la grămadă. AVE le selecta!

>

in 10 Martie 2017 14:00

Brantneru are statie de sortare la Dobrin...Avele unde le sorta?

>

in 10 Martie 2017 14:58

azi, pe la ora 9:00 au sosit si la fost SERVIREA, peste drum de APELE Romane, si se invarteau roata cu masina si nu stiau saracii de unde sa incarce , dar aveau chitantierul la mana sa incaseze bani ! Tot atunci au aparut si cei de la Garda de Mediu, si s-au oprit la spalatoria auto, dar s-au facut ca nu vad ca cei noi de la colectarea gunoiului erau "varza"

>

in 10 Martie 2017 15:29

Era bine sa ne anunțe cineva și pe noi la timp nu sa stam cu deșeurile

>

in 10 Martie 2017 15:50

Plata nu se face pe loc.mie mi-au ridicat deseu de la firma si ce aveau in mana era dovada ca se ridica deseu nici vorba de chitantier

>

in 10 Martie 2017 15:53

Balajel de ce nu mai e asa de vehement si cu el insusi? El care e in opozitie tot timpul.

>

in 10 Martie 2017 15:55

Bravo Caraba . Ai reusit.

>

in 10 Martie 2017 15:56

Punetiva de acord domnilor edili sunteti PENIBILI. Nu uitati de programul de prosperitate promis.

>

in 10 Martie 2017 15:56

Pe strada PARULUI cand ajunge masiana. Da apa?

ahahahah>

in 10 Martie 2017 17:14

Ieri i-am surprins pe cei de la brantner in zona barajului incercau sa ridice o pubela insa aceasta i-a batut . brantner - gunoi e 1-0 .

PSD_istul inflocat ha ha ha>

in 10 Martie 2017 17:34

PSD, PSD aceeasi mizerie!

>

in 10 Martie 2017 18:01

a mers bine ceva in orasul acesta si anume colectarea gunoiului , dar.. CIMA ROSIE a reusit sa strice si asta ...sa va fie rusine !

ghici cine e persoana din spatele primarului?>

in 10 Martie 2017 18:49

nu doar cei din PSD sunt de vine, o mare parte a acestui "merit" ii este atribuita si consilierului personal al primarului, cel de la UDMR ! el cica a fost omul care a stat in umbra lui Tibi Marc si a "manipulat" pe toata lumea cum a vrut el. Sa nu uitam ca acest individ, a fost vicepresedinte de consiliu judetean cateva mandate si toata negocierea cu aceasta firma s-a facut cand el era pe functie

ghici cine e persoana din spatele primarului?>

in 10 Martie 2017 18:49

nu doar cei din PSD sunt de vine, o mare parte a acestui "merit" ii este atribuita si consilierului personal al primarului, cel de la UDMR ! el cica a fost omul care a stat in umbra lui Tibi Marc si a "manipulat" pe toata lumea cum a vrut el. Sa nu uitam ca acest individ, a fost vicepresedinte de consiliu judetean cateva mandate si toata negocierea cu aceasta firma s-a facut cand el era pe functie

>

in 10 Martie 2017 19:36

Vai de capul lor, bine ca "doamnele" stau cu țigară toată ziua la povesti...

>

in 10 Martie 2017 21:13

Bine punctat, mare dive si umbla cu smarturi,...pișu lumi!!!

>

in 10 Martie 2017 21:36

Sa nu mai plătim salubrizarea daca nu isi fac treaba.

>

in 11 Martie 2017 18:42

...puneti-va CV-ul si treceți de la comment la munca si apoi vedem...... Mintea nu se tine nici in Smart nici in Mercedes😉

>

in 11 Martie 2017 20:54

Ptr 18:42: bravo ! Sa ii vedem pe toti desteptii astia care comenteaza aici cum sunt capabili sa munceasca si apoi mai vorbim !!!

@ 9:11>

in 11 Martie 2017 20:59

"Capalnasiu nu te vom uita niciodata",dormi in pace, fie-ti tarana usoara!!! Amin

Pai>

in 11 Martie 2017 22:36

atunci c

>

in 12 Martie 2017 10:27

nu pe ei ii platesti, ci pe primarie ! deci daca nu platesti te f-ute primaria de te indoaie ! si aici este ca la Bucuresti, cu parlamentul ! ai votat PROST, deci suporti toata prostia pe care ai votat-o ! Ei au dreptulconsfintit de votul tau sa faca ce vor ei, si tu doar sa plateti ca si pana acuma si sa inchiti in sec, caci asta functioneaza la noi sistemul ! Voteaza prosti alti prosti si corupti, deci nuami bine nu ai ce sa astepti de la ei !

>

in 12 Martie 2017 12:46

Sa va fie rusine dn. Ciunt ati promis oras european inainte de alegeri,halal oras!

DNA sa va ia >

in 20 Martie 2017 23:03

Gasca psd care ne-a bagat bratneru pe git ar trebui anchetata un pic...ciunt ne ciunteste la bani iar orasul arata precum caracterul lui ai al acolitilor lui din psd adica mizerabil...ar trebui sa treaca salubrizarea si pe la primarie sa ia gunoiul politic care ne sufoca de 27 de ani incoace indiferent de culoarea lui (ca ii psd sau pnl,etc dracu sa ii ia pe toti) ..a si inca ceva...stati asa ca vine vara ...daca treaba merge tot asa sa vedeti atunci puttoare de la mormanele de gunoi....atunci vom merge la primar si il vom lua pe sus si il vom arunca pe gramada de gunoi, care e mai puturoasa ..acolo e locul lui si al partidului infect pe care il reprezinta...

>

in 22 Martie 2017 7:15

Cunoasteti ceva spatiu de inchiriat ? 8 euro / mp exact cat in Bucuresti

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.