SondajRSS Feed

Paradoxul invatamantului gratuit

In scolile din Zalau a inceput marea colecta de bani de la parintii elevilor pentru lucrari, dotari si consumabile

7 Septembrie 2018

Primarul abia a anuntat zilele trecute ca scolile sunt dotate corespunzator si ca sunt bani destui pentru finantarea nevoilor invatamantului din Zalau, dar si ca directorii sunt avertizati sa nu permita adunatul banilor de la parinti

Mai multi parinti din Zalau au sunat la redactia noastra si ne-au semnalat ca in mai multe unitati de invatamant din Zalau se strang bani pentru diferite lucrari - de la zugravit, schimbat parchet, la achizitionat mobilier sau materiale consumabile. Mai ales ca in urma cu numai cateva zile au citit in Graiul Salajului declaratia Priamrului Ionel Ciunt ca administratia Zalaului a pus la punct totul in scol si a anuntat ca va avertiza printr-o circulara toti directorii uitatilor de invatamant sa nu permita colecte de bani de la parintii elevilor. Primarul a dat asigurari ca toate unitatile de invatamant vor primi banii necesari pentru a-si achizitiona toate materialele necesare si pentru a face lucrari de intretinere.
Spre exemplu, o mamica care are copilul la Scoala Generala Mihai Eminescu ne-a semnalat ca la sedinta cu parintii care a avut loc in aceasta saptamana parintii au fost pusi in situatia de a strange bani sa cumpere dulapioare, sa rascheteze parchetul sau pernite pentru sezut.
O alta situatie de acest fel a fost semnalata si la Scoala Gheorghe Lazar, unde parintii au fost pusi in situatia de a aduna bani pentru a zugravi clasa, pentru a cumpara perdele si dulapioare noi.
In alte institutii de invatamant se aduna bani pentru hartie igienica, sapun de spalat pe maini, servetele si

In scolile din Zalau a inceput marea  colecta de bani de la parintii elevilor  pentru lucrari, dotari si consumabile
alte consumabile.

Primaria nu intelege de ce se mai aduna bani

Primarul Ionel Ciunt insista ca sunt bani suficienti alocati de municipalitate. Referitor la situatiile semnalate, ne-a declarat ieri ca toate scolile si gradinitele din Zalau vor avea banii necesari pentru a putea functiona in parametri normali.
"Am aflat si eu despre aceste situatii si o sa facem verificari sa vedem de ce s-a actionat asa. Am transmis circulara directorilor si va asiguram ca toate unitatile de învatamânt vor avea fonduri necesare sa functioneze in parametri normali. Nu cred ca Primaria Zalau este asa de saraca incat sa nu-si permita sa cumpere hartie igienica sau sapun pentru scoli si gradinite", ne-a declarat primarul Zalaului, Ionel Ciunt.
Viceprimarul UDMR, Nicolae Fazakas sustine ca exista rezolvare la orice problema, daca ea este semnalata Primariei Zalau
"Daca sunt asemenea situatii, acestea trebuie sa fie semnalate conducerii Primariei, va fi analizata fiecare situatie in parte si se vor gasi solutii pentru remedierea lor", ne-a declarat vicele Fazakas.

Vizualizari 3000
Comentarii articol (21)

Probleme>

in 7 Septembrie 2018 0:05

Semnalăm domnu viceprimar ca de 8 luni nu ati terminat o stradă.....\r\nSă vedem se rezolvă

>

in 7 Septembrie 2018 8:10

Vina o au parintii.Intotdeauna se gasesc printre ei ,,cu initiativa" sa para ca de la ei porneste colecta.Ling in cur profesorii pentru notele odraslelor.Si de obicei sunt mamici cu slugi in casa, parvenite etc.

>

in 7 Septembrie 2018 8:17

Fondul clasei, fondul scolii, bani pentru una, bani pentru alta....nu parcã invãțãmântul in România era gratuit???!? Și profesorii nu mai vãd decât bani!!!

Daca Primaria si-ar face treaba>

in 7 Septembrie 2018 9:54

si, in loc sa pompeze bani cu nemiluita in biserici, ar dirija fonduri si pentru reabilitarea scolilor din subordine, atunci nu s-ar pune problema ca parintii sa sustina investitiile din scoli.

Nu tot vorbiti prostii!>

in 7 Septembrie 2018 9:59

Daca este vreun dascal care cere bani pentru el sa duca acasa, acela trebuie pedepsit. In marea majoritate a cazurilor insa, lucrurile stau cu totul altfel. Prinsi intre indiferenta autoritatilor locale (adica chiar Primaria care-i tare-n trambita) si cerintele legale (norme Sanatate Publica, ISU, etc), conducerile scolilor incearca tot felul de solutii de compromis.

>

in 7 Septembrie 2018 10:39

Vina principala este a directorilor de scoli fiindca permit sa se efectueze astfel de lucrari .Cum intra o echipa de muncitori în scoala si incep sa lucreze prin clase (zugrăvit ...parchet)?Sa nu fiu inteles gresit stiu ca sunt nevoie de astfel de lucrari dar rolul conducerii scolii inspectoratului ministerului este sa găsească soluții.Părinții achita orice ...dar stiti foarte bine ca sunt si părinți ptr care o suma de 30 50 de lei este importanta .Daca chiar se vrea oprirea solicitării de bani de la părinți se poate ...important este sa se vrea.

>

in 7 Septembrie 2018 10:50

Am avut copil la Sc.Mihai Eminescu Zalau si in fiecare an au trebuit dati bani,ba pt lampadare,ba pt banci,ba ptjaluzele,cand au terminat clasa a 8 sa pus in vedere ca daca clasa nu va fi zugravita copii nu vor primi actele necesare pt inscrierea la liceu,asta a fost cu ceva ani in urma dar vad ca aceste practici au ramas in continuare.\r\n\r\n\r\n

>

in 7 Septembrie 2018 12:23

Dacă primaru nu crede, eu cred că primăria nu are bani pentru săpun, colin xerox, hârtie igienică. Trebuie să fii tâmpit să crezi că directorii sunt buieci !

>

in 7 Septembrie 2018 13:39

Dacă școala a putut asigura doar un scaun/o bancă cu șezut de lemn, am preferat întotdeauna să dau câțiva lei pe o perniță decât să mi se chinuie copilul un an. De asemenea,am considerat util să aibă un dulăpior unde să își pună lucrurile. Nu m-a obligat nimeni și nu a fost vorba de vreun fond al clasei. Nu sunt puține țările CIVILIZATE din lume unde există inițiative ale părinților pentru a îmbunătăți condițiile de studiu ale propriilor copii.

>

in 7 Septembrie 2018 13:51

baiii nu vedeti ce criza este in invatamant? uitati-va si voi cum li s-a scurtat fustitele la toate femeile din scoli contabile secretare invatatoare profesoare si chiar directorite \r\n.. noo nu e criza toate fac economiii

>

in 7 Septembrie 2018 17:27

Mai taci. Uita-la fiica ta cat de scurta are fusta. Si schimba-i bluza ca i se vad toate alea.

>

in 7 Septembrie 2018 17:40

EU CRED CA NU DEGEABA SE CER BANI. DACA AR FI ALOCATE FONDURI SUFICIENTE NU S-AR AJUNGE AICI.SUNT VORBE IN VANT CU ALOCAREA FONDURILOR.

>

in 8 Septembrie 2018 18:51

S a enervat o asa zisa personal didactic sa ma uit la fata mea... baaii zdreant o toate sannteti divortate disperate cu fuste pana in cur umblati dupa barbati unde e moralitate de personal didactic? Ce exemplu da ti voi elevelor ? Bine ca v au narit salariile

>

in 8 Septembrie 2018 19:44

Unde ai vazut tu profesoare cu fusta pana-n cur? Nerusinatule.

18:51>

in 8 Septembrie 2018 20:57

Scumpi, pe tine te-a amagit vreo profesoara si acu dai pe dinafara. Nu te mai uita dupa fuste. Nataflet mic si zglobiu.

>

in 8 Septembrie 2018 21:01

Doar tre sa pusti din degete si zilnic cade cate una

>

in 8 Septembrie 2018 21:27

Tu nu prea stii sa pusti din degete.

>

in 8 Septembrie 2018 21:33

S o crezi tu

>

in 8 Septembrie 2018 21:36

Ai dreptate nu am puscat numai de vro 5-6 ori

>

in 9 Septembrie 2018 7:03

Mai, tu esti cam nepuscat. :)))

>

in 9 Septembrie 2018 14:03

Ciunt minte. Nu are grija de scoli Elevii n-au manuale gratuite cum este legea. Elevii isi cumpara hartie de xerox. N-au hartie igienica, sapun, prosoape la toaleta. Sunt aceleasi table cu creta ca pe vremuri in majoritatea scolilor. Ciunt, cand a fost prefect, a pus-o pe Pop Maria inspector scolar, uitand ca se afla in conflict de interes. A lasat-o pe senatoreasa sa-si aleaga "echipa", cu oameni incompetenti, dar membri psd, lingusitori si necinstiti!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.