SondajRSS Feed

Anul acesta s-au inmatriculat cu 70 la suta mai multe masini decat in 2016

In Salaj se cumpara doar o masina noua la 52 de masini vechi

16 August 2017

De la inceputul anului pana in prezent, la nivel national s-au inmatriculat 350.780 de masini, cu 69,21 la suta mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor de la Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor. 

Marea majoritate o reprezinta masinile la mana a doua, aduse din strainatate. Faptul ca nu se mai plateste timbrul de mediu a crescut spectaculos numarul de rable care intra in tara. Numarul masinilor de ocazie care se inmatriculeaza in Romania este de sapte ori mai mare decat cel al masinilor noi.
A crescut insa, comparativ cu anul trecut, si numarul de masini noi achizitionate. “n perioada ianuarie — iulie 2017 s-a înregistrat o crestere de 22 de procente, comparativ cu aceeasi perioada din 2016, ajungandu-se la 56.343 vehicule noi inmatriculate.
In baza datelor de la DRPCIV, numai in luna iulie, la nivel national, s-au inmatriculat 11.355 de vehicule noi, 41.131 de vehicule la mana a doua, aduse de afara, si 36.071 au fost reinmatriculari de vehicule de ocazie, adica masini rulate, cumparate din tara.

Aproape 600 de "second-uri" si doar 17 masini noi
au fost inmatriculate luna trecuta in judetul Salaj

In judetul Salaj, in luna iulie s-au inmatriculat 17 vehicule noi, 596 de vehicule second hand, aflate la prima inmatriculare in Romania, si 291 vehicule la mana a doua reinmatriculate.
La un calcul simplu, constatam ca salajenii cumpara o masina noua cam la 52 de masini second hand.
Constatam si ca, doar intr-o luna, parcul auto salajean creste cu peste 600 de vehicule. Mu

In Salaj se cumpara  doar o masina noua  la 52 de masini vechi
lte dintre acestea sunt cumparate in Zalau, unde problema locurilor de parcare se acutizeaza de la o zi la alta.
Municipiul are amenajate putin peste 4.500 de locuri de parcare, din care 2.618 sunt parcari de resedinta si restul, sub 2.000, sunt parcari publice. Mai avem in Zalau aproximativ 3.500 de copertine si garaje, doar ca nu in toate se tin masini.
Numarul de autovehicule existente trecea, la inceputul anului, de 20.000, dar pana la finalul anului numarul acestora are toate sansele sa ajunga la 30.000.

Ne plac in continuare masinile nemtesti

Germania ramane tara preferata pentru cumpararea masinilor second hand. Se mai aduc si din Franta, Austria, Olanda sau Marea Britanie, insa nu la fel de multe ca si de la nemti. De altfel, masinile de productie nemteasca sunt in topul preferintelor romanilor. Cele mai multe autoturisme la mana a doua înmatriculate anul acesta au fost Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Renault, Skoda si Peugeot.
Sunt si romani mai cu dare de mana care si-au adus de afara bolizi de lux second hand. S-au inmatriculat anul acesta in tara 4 Lamborghini, 6 Quattro, 2 Buick, cate un Proton, GMC si Geely.

Vizualizari 1995
Comentarii articol

>

in 16 August 2017 8:08

mori de ras ,dupa ce tara asta va oferi salarii de masini noi atunci mai vorbim,pana atunci traiasca masinile second hand,asta cu parcarile alta poveste ,ca si cu drumurile ,autostrazile,scolile , ,etc etc.in veci nu o sa avem standarde europene in aceste domenii,numai gura e de noi

>

in 16 August 2017 10:09

cei care cumpara masini noi sint bugetari?

>

in 16 August 2017 14:14

Piata second-hand este 100% nefiscalizata, in schimb, statul asta t

>

in 16 August 2017 15:52

Piata secondhand e greu de fiscalizat in mai toata tarile din Europa e putin fiscalizata,da o solutie daca poti ,imi interzici mie ca persoana fizica ca lunar sa zicem sa aduc o masina din Germania si apoi sa vand,prin ce lege?

>

in 16 August 2017 16:32

Masini second hand =rahat pt oameni second hand=fraiereala proştilor nefiscalizată de anaf! Si cei din anaf au tot maşini second acasă nu e aşa? Cum să fiscalizeze atunc

>

in 16 August 2017 18:16

Cum vrei sa fiscalizezi,majoritatea pe care numesti tu samsar aduc unu doua masini pe luna ,aici evaziunea este mica practic e contraventie,samsarii mari care vand multe masini sunt foarte putini,apoi sunt mii de tranzactii zilnic in tara cum urmaresti de unde personal pentru asta?,e greu de realizat asta,trebuie urmarit pretul de intrare si cel de vanzare ,pe hartiile din germania proprietarul masinii si cel care aduce masina pot fi persoane diferite deci alta problema de identificare,crede ma e foarte greu sa fiscalizezi acest domeniu mai degraba poti face ceva sa nu fie dat inapoi kilometrajul si masinile care au fost reparate sa nu poate fi vandute ca masini fara accidente

LUCRU LA DOMICILIU>

in 16 August 2017 21:32

Recomandare munca pe internet acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 16 August 2017 23:29

Flonta,chirila, și alți 100... unii mari funcționari ai statului traficanți de jeguri ..TRAFICANȚII DE FIARE VECHI ..mașini km dați

>

in 16 August 2017 23:33

Ce vorbești varu de mai sus numai doi interlopi sau traficanți? Pai ăștia

>

in 16 August 2017 23:40

Ce flonta ?o făcut hala

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.