In România va fi înființată Poliția Animalelor

4
319

Potrivit ministrului Marcel Vela, după ședința de Guvern care va avea loc în cursul acestei săptămâni, va fi înființată Poliția Animalelor. Astfel, animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor putea să intre pe o proprietate privată fără mandat dacă se constată că animalul se află în pericol.

”Unul dintre testele pe care îl dă fiecare societate vizează, fără doar și poate, și comportamentul față de necuvântătoare. La acest test, noi ca națiune, am picat în ultimii ani de prea multe ori, în tot ceea ce privește eforturile pe care ar fi trebuit să le facem pentru ocrotirea animalelor”, a precizat Marcel Vela. 

Prin situația de pericol pentru animale se înțelege rănirea sau schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea.

Conform spuselor ministrului Marcel Vela, proiectul de act normativ are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol prin stabilirea unui mecanism care va permite polițiștilor să emită un ordin de plasare a animalului agresat, rănit sau maltratat într-un adăpost.

Poliția Animalelor va putea să-și intre în drepturi după publicarea Ordonanței de urgență în Monitorul Oficial.

4 COMMENTS

  1. Alta sinecura,de data asta marca PNL! De ani buni,prin lege,este interzisa tinerea cainilor in lant.As vrea sa vad cati proprietari de caini vor fi amendati.Ca sa nu mai vorbim ca Politia nu este in stare sa ne apere de tigani.Astalalta in schimb le va apara caii impotriva abuzurilor Hai sictir!.

  2. eu am vazut multi proprietari de animale care pleaca de acasa si le lasa fara mancare si apa iar daca se imbolnavesc le lasa sa moara si nu cheama veterinarul. pentru acest gen de oameni este facuta legea

    • Si vrei sa zici ca va avea competenta politia animalelor sa sparga usi sa ia animalele? de dus unde o sa le duca? Ce se va intampla cu acele animale? Noi nu avem unde duce cainii maidanezi de pe strazi, ce sa mai vb de alte animale…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here