In plina criza…morala

0
8


Dimensiunile de-a dreptul ingrijoratoare pe care le capata criza economica mondiala, exacerbate in paginile ziarelor si in cadrul emisiunilor televizate, sunt dublate de o criza morala, poate mai acuta decat cea financiara.
Lipsa banilor si saracia pandemica a dus nu numai la falimentul firmelor, dar si la disparitia moralitatii in societatea romaneasca. Valorile autentice au fost inlocuite cu triste maimutareli ale unor saltimbanci deveniti, peste noapte, vedete ale show-bizului. Batausi microcefalici, femei usoare si tot felul de saraci cu duhul ne inunda in fiecare seara ecranele televizoarelor.
Presa din Romania ridica pe false piedestaluri o multime de indivizi al caror loc ar trebui sa fie la gradina zoologica printre primate si hiene. Nimic din ceea ce ar trebui sa ne reprezinte nu prezinta interes pentru televiziunile care vaneaza rating-ul cu orice pret. Si este stiut faptul ca romanii au incetat de mult sa isi faca educatia prin intemediul cartilor, preferand televizorul.
Intre timp, mai marii tarii se ocupa de eliminarea din programa scolara a manualelor de istorie, trunchiate oricum de inventivele manuale alternative. Cum isi poate crea, in aceste conditii, un tanar, repere morale? Urmarind programele televiziunilor care promoveaza personaje de-a dreptul hilare sau poate ascultand discursurile unor politicieni care nu au inteles inca misterul legaturii dintre subiect si predicat?
Aceste aspecte, ce tin de educarea cetatenilor, ar trebui sa capete o importanta mai mare pe agenda conducatorilor tarii, altfel, procesul de cretinizare al romanilor va continua. Si daca economia isi poate reveni in urma unei crize financiare, urmarile crizei morale vor lasa cicatrici adanci in matricea spirituala a poporului roman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here