SondajRSS Feed

In loc sa plateasca impozit la stat, angajatorii le pot oferi salariatilor abonamente medicale

12 Ianuarie 2017

Servicii medicale in valoare de patru sute de euro pe an pot fi deduse 

pentru fiecare angajat in parte din impozitul datorat de patron

 

Ordonanta de Urgenta nr. 3 din 6 ianuarie 2017 modifica Legea 95/2006 privind reforma in sistemul sanatatii si aduce noi beneficii pentru angajatI sI salariati.
Potrivit noilor prevederi, fiecare angajat poate beneficia de un asa numit abonament medical, care sa includa mai multe servicii de specialitate, in limita a patru sute de euro pe an, pentru fiecare angajat in parte. Sumele astfel cheltuite vor fi deduse din impozitul pe care angajatorul il datoreaza. Cu alte cuvinte, angajatorul poate alege sa ofere aceste beneficii angajatilor sai sau sa dea banii la stat.
Aceasta facilitate nu are absolut nicio legatura cu asigurarea de sanatate din sistemul public de asigurari, contributia pentru aceasta fiind separata, si nici cu controalele periodice din domeniul medicinei muncii.
Este un serviciu complementar pe care angajatorul il poate oferi, daca doreste, angajatilor.
Potrivit informatiilor furnizate de directorul executiv al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj, dr.Cristian Tautu, angajatorul poate oferi aceasta facilitate, abonamentul medical, prin intermediul unui asigurator care are in portofoliu asigurari de sanatate si se afla in relatii contractuale cu un furnizor de servicii medicale. E vorba doar de furnizorii de servicii medicale privati, pentru ca furnizorii din sistemul public nu furnizeaza si astfel de servicii. Practic, asiguratorul va functiona ca un intermediar intre angajator si furnizorul de servicii.

Intr-un cadru legislativ bine pus la pun

In loc sa plateasca impozit la stat, angajatorii  le pot oferi salariatilor abonamente medicale
ct,
masura ar putea fi mai mult dec‘t binevenita


Specialistii spun ca masura este buna, iar daca actualul cadru legislativ ar fi modificat pe alocuri, acest abonament medical ar putea juca un rol deosebit de important in preventia unor boli grave, care fac anual numeroase victime.
Nu e un secret faptul ca rom‘nul se duce la medic de cele mai multe ori doar c‘nd ceva incepe sa-l doara, de vina fiind adesea ori faptul ca nu are bani, ori faptul ca nu are timp si nervi sa stea la cozi, sa umble dupa bilete de trimitere si numere de ordine in policlinici si spitale.
Daca angajatorul i-ar oferi insa posibilitatea de a face unele teste la o clinica privata, in limita celor patru sute de euro pe an, probabil ca numarul celor care ar trece pragul cabinetelor medicale ar fi mai mare. Ar putea fi contractate, in acest abonament medical, servicii care nu sunt incluse in pachetul de baza oferit de asigurarile de sanatate.
Specialistii spun, de exemplu, ca intr-o companie unde majoritatea angajatilor sunt femei, ar fi binevenite testele de screening pentru cancerul mamar. Daca majoritatea angajatilor sunt barbati, ar putea fi facute teste pentru cancerul de prostata.

Vizualizari 2969
Comentarii articol

>

in 12 Ianuarie 2017 20:23

SA FIM SERIOSI ,PREA MULTI CAINI CU COLACI IN COADA ,NU CREDETI ? BUGETARII DE UNE VOR FI PLATITI ? DAR ASISTATII SOCIALI ?

>

in 12 Ianuarie 2017 20:24

SA FIM SERIOSI ,PREA MULTI CAINI CU COLACI IN COADA ,NU CREDETI ? BUGETARII DE UNE VOR FI PLATITI ? DAR ASISTATII SOCIALI ?

>

in 12 Ianuarie 2017 20:24

SA FIM SERIOSI ,PREA MULTI CAINI CU COLACI IN COADA ,NU CREDETI ? BUGETARII DE UNE VOR FI PLATITI ? DAR ASISTATII SOCIALI ?

>

in 12 Ianuarie 2017 20:25

SA NU MAI PLECE NIMENI DIN TARA PE MOTIV CA SE SUPRATAXEAZA TOT.

abonament sanatate>

in 14 Ianuarie 2017 12:24

Ca de obicei, scrieti prostii! Cititi din nou OUG 3/2017 si o sa vedeti ca ABONAMENTUL ESTE SUPORTAT DE ANGAJATI doar ca suma este deductibila din venitul inainte de impozitare, deci salariatul beneficiaza practic de 16% din suma de 400 euro. La fel era si in Legea 227, deci nu este ceva de senzatie Reveniti cu o rectificare pt ca ati innebunit lumea!!!!!!!!!!!!!!!!

>

in 17 Ianuarie 2017 18:22

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email:glacier_el@yahoo.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.