SondajRSS Feed

Primarul din Creaca s-a razgandit tocmai dupa ce instanta i-a dat dreptul sa evacueze colonia de romi

In loc sa-i izgoneasca pe romii din Lupoaia, Eugen Terec le-a construit un centru social de peste 150.000 de lei

12 Aprilie 2018

De peste cinci ani, primarul comunei Creaca, Eugen Terec, se lupta prin instantele de judecata sa scape de colonia de romi care s-a instalat ilegal in Lupoaia. Primarul de Creaca a depus în instanta solicitarea de a demola locuintele romilor. Asta în anul 2012. Dupa multe amânari, instanta a dat câstig de cauza Primariei din Creaca. Romii au atacat cu apel hotarârea Tribunalului Salaj. Primarul Eugen Terec ne informa la inceputul lui 2016 ca Curtea de Apel Cluj a respins apelul lor, mentinând decizia de evacuare data de Tribunalul Salaj. Prim-edilul spunea atunci ca va începe actiunea de evacuare, odata cu venirea primaverii.

Au trecut doua primaveri de atunci si romii stau bine mersi la Lupoaia. S-a razgandit si primarul intre timp. Ba s-a gandit sa le si puna la dispozitie un centru social.
Cum vechea scoala din Lupoaia a fost distrusa de o furtuna in vara anului trecut, primaria a decis sa o demoleze si a construit o alta cladire. Costurile au fost suportate de Guvernul Romaniei si de bugetul local, ajungand la suma de peste 150.000 de lei, conform celor declarate de Eugen Terec.
"Utilitatea noii cladiri construite? Va fi un centru social pentru romi, ca sa ii educam. Vom realiza o colaborare cu ceva fundatie, cu profesori pensionari din sat si le vom oferi educatie romilor", spune

In loc sa-i izgoneasca pe romii din Lupoaia,  Eugen Terec le-a construit un centru social  de peste 150.000 de lei
primarul Terec, care crede acum ca-i poate integra pe romi in comunitatea in care pana acum au facut multe rautati.
Satenii sunt sceptici dupa atatia ani de teroare ca din clipa in clipa romii dau atacul in vreo gospodarie. Unii au ales de altfel sa se mute in alta parte, vazand ca primarul nu-i poate muta pe romi.
Familile de romi s-au asezat demult pe pasunea satului Lupoaia, construindu-si aici un fel de case din chirpici, fara nici o autorizatie. “ntre timp li s-au adaugat alte si alte familii, pana cand colonia a luat proporti.
Locuitorii satelor Lupoaia, Creaca, Prodanesti, Borza se plâng primarului an de an, dar mai ales toamna de toamna, ca le sunt praduite recoltele din câmp, ca li se fura gainile din cotet, ca le-au fost sparte casele.
Acuma, cine stie, poate ca daca fac putina carte ciorditorii s-or lasa de ciordit si lupul isi va schimba naravul la Lupoaia.

Vizualizari 3956
Comentarii articol

.>

in 12 Aprilie 2018 0:14

"Va fi un centru social pentru romi, ca sa ii educam. Vom realiza o colaborare cu ceva fundatie, cu profesori pensionari din sat si le vom oferi educatie romilor " sau cum ar veni - o sa platesc din banii contribuabililor din comuna Creaca vreo asociatie care pe hartie ii va educa pe romi si lucrurile vor ramane tot asa...

>

in 12 Aprilie 2018 0:22

nu va faceti griji, isi rotunjeste veniturile primaru cu aceasta metoda l-au desteptat ceilalti, va fi o masa de manevra pt alegeri un litru de ulei, o franzela, ceva de beut si vine un nou mandat, romanii sa-si suga pula

>

in 12 Aprilie 2018 8:06

Va fi o investitie sigura pentru viitorul primarului va avea voturi suficiente din partea tiganilor pe cheltuiala romanilor.

>

in 12 Aprilie 2018 8:42

il voteaza pentru ajutorul social. cum sa le demoleze baracile? nu-i prost primaru. unde mai gaseste fraieri?

>

in 12 Aprilie 2018 8:51

Lasa i acolo si fa un gard mare, maaaaare. Daca vrei lasa le niste pamant sa l lucreze :)))))

>

in 12 Aprilie 2018 9:40

Mai bine cumpara bomne de banii aia si le punea intre ei. De ce nu a folosit banii in alte scopuri, cum ar fi acordarea de burse pt. elevii si studentii cu rezultate bune, sau sa ajute cativa batrani cu situatie precara, nu sa bage banii, fara nici un rost, in curul tiganilor.\r\n

>

in 12 Aprilie 2018 9:58

Pierdea voturi

>

in 12 Aprilie 2018 10:40

Cand o să fie plin să pună o bombă,să nu apuce să voteze.

>

in 12 Aprilie 2018 11:43

Perfect, asta ne lipsea ca doar apa curenta "are" și lupoaia și creaca. BRAVO!!!!

>

in 12 Aprilie 2018 11:57

De aceea este printre codasele judetului.In comuna nu este apa, gaz, canalizare dar avem centru pt romi. Bravo primare!

>

in 12 Aprilie 2018 11:58

Comuna Creaca fără apa ,gaz ,ulițe cu molul de nu poti umbla...plătim impozite ...daca nu plăteam ca si rromi poate făcea cv ,sa i integreze pe rromi,:ce l mai tare primar, in 5ani Nimic!!!

>

in 12 Aprilie 2018 12:05

Satul Lupoaia ținutul hoților. Nu este locuință fără sa fie sparta de țigani\r\nÎn loc de masuri în favoarea protejării bunurilor cetățenilor primarul le construiește case țiganilor .terenurile sunt nelucrate tinerii pleacă din sat paza nu este noaptea țiganii pun stăpânire pe sat.ție frica sa ieși din casa.se fura orice pensiile oamenilor nu sunt în siguranta. Votați psd_ul protectorii hoților!

>

in 12 Aprilie 2018 13:09

Daca nu ati observat romii sunt o specie protejata de legea discriminarii si excluziunii sociale.

>

in 12 Aprilie 2018 13:38

Duceți acasa la voi!

>

in 12 Aprilie 2018 15:54

Să îi izgoneasca unde?? Ziarist d 2 bani? Pe capul altora??

>

in 12 Aprilie 2018 15:54

Propun că tu ziarist d 2 bani sa ne spui din vasta ta inteligenta...unde sa îi izgoneasca??

>

in 12 Aprilie 2018 17:41

Cum sa I evacueze?Si cu voturile ciorilor pt psd cum ramine?

>

in 12 Aprilie 2018 18:07

domnule terec sa le maninci pula la toti cioroii din lupoaia,si sa iti fie rusine pentru ca noi platim impozite si taxe nu cioroii tai\r\n

>

in 13 Aprilie 2018 13:50

Doamne....deci nu.mi vine să cred că pentru scopul asta au făcut clădirea....Îmi este rușine....adică oamenii din sat au mers de.a lungul anilor să depună plângeri la politie si la primărie...si ei ce fac?...le creează condiții....RUSINE

>

in 13 Aprilie 2018 18:21

Pt familie nevoiase pt batrai.copi cu handicap nu sunt bani da pt hoti sunt of in ce tara traim.rusine\r\n\r\n

>

in 14 Aprilie 2018 12:27

Primar de 2 lei !!! Atata poate ,sa adune cati mai multi tigani ! Demisia omule !

>

in 14 Aprilie 2018 21:46

Educați sa cerșească/fure zilnic.Nu este primarul de vină ci Uniunea Europeană.

>

in 16 Aprilie 2018 1:41

Oferta de succes: castiguri part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:cita_ct69@yahoo.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.