Alexandra Chira este in finala concursului Vedeta populara

Finala celui mai mare concurs de tinere talente din folclorul romanesc va fi difuzata de TVR 1 in seara de Revelion

rn

 In Ajun de Craciun, valoroasa interpreta de muzica populara Alexandra Chira, din Plopis, s-a calificat in finala celui mai mare concurs de tinere talente din folclorul românesc, "Vedeta populara", de la TVR 1, prezentat de Iuliana Tudor.

rn

In seara de 24 decembrie, intre orele 21.00 si 23.50, semifinala concursului s-a bucurat de mare succes in randul romanilor care si-au petrecut seara de Ajun de Craciun in fata televizoarelor, fiind al treilea cel mai urmarit program la nivel national, cu 752.000 de telespectatori pe minut.
In partea a doua a concursului, semifinalistii au prezentat publicului si juriului câte un colind din zona pe care o reprezinta. Dintre cei noua concurenti, sase s-au calificat in finala concursului de tinere talente folclorice: Alexandra Chira, Plopis, Salaj, Andrada Iordache, Bezdead, Dâmbovita; Ana Anutoiu, Deva, Hunedoara, Marian Buzila din Valea Vinului, Bistrita Nasaud; Mihai Moldovan, din Idicel Padure, judetul Mures si Constantin Gaciu, din Olt.
Juriul concursului "Vedeta populara" este format din mari maestri ai folclorului romanesc. Printre ei, Grigore Lese, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre traditionale, poetul Mircea Dinescu, interpretii de muzica populara Laura Lavric si Constantin Enceanu, precum si realizatoarea TVR Elise Stan.
Cei sase finalisti vor concura pentru titlul de "Vedeta populara" si marele premiu de 100.000 de lei. Finala competitiei va fi difuzata pe TVR 1, duminica, 31 decembrie, începând cu ora 20.00. Cu acest prilej iI tinem pumnii stransi Alexandrei Chira, un real talent in folclorul romanesc si o voce de exceptie care, de-a lungul timpului, a castigat numeroase trofee in competitii nationale si internationale de profil.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *