SondajRSS Feed

In dosarul de coruptie de la Napradea este judecat si fratele prefectului Salajului

12 Ianuarie 2018

In dosarul penal nr. 5/1752/2018, instrumentat de procurorii salajeni, trimis spre judecare si inregistrat pe 3 ianuarie la Judecatoria Jibou, alaturi de primarul comunei Napradea, Vasile Fodor, au mai fost trimisi in judecata doi angajati din primarie, un consilier local, dar si dirigintele de santier Cristian Florian, fratele prefectului judetului Salaj, Florin Florian. 

Fratele prefectului, Cristian Florian este acuzat de procurori si a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu asimilat infractiulor de coruptie.
Cristian Florian a fost dirigintele de santier la obiectivele de investitii "Reparatii curente la Caminul Cultural Napradea" si "Amenajare spatiu verde adiacent", lucrari executate de firma SC E.U. SRL din Simleu Silvaniei. Prin acest contract semnat de Primaria Napreadea cu firma din Simleu, primarul Vasile Fodor este acuzat ca a decontat lucrari neexecutate, al caror pret unitar era mai mic decât cel din situatia de lucrari, dar au fost decontate la pretul din oferta, modalitate prin care s-a cauzat un prejudiciu în cuantum de 10.300 lei, la care au fost calculate penalitati de întârziere în suma de 618 lei.
Procurorii spun ca Cristian Florian, in calitate de diriginte la obiectivele de investitii "Reparatii curente la Caminul Cultural Napradea" si "Amenajare spatiu verde adiacent", a aprobat folosirea unor materiale de constructii la pret mai mic decat cele din devizul oferta, apoi a confirmat efectuarea lucrarilor conform devizelor pe de o parte, iar pe de alta parte a confirmat existenta unor lucrari care nu au fost executate in realitate, contribuind astfel la creearea prejudiciului de 10.300 de lei, spun procurorii.

Prefectul este afectat de situatie si spun

In dosarul de coruptie  de la Napradea este judecat  si fratele prefectului Salajului
e ca fiecare
om raspunde pentru greselile pe care le face

Prefectul judetului Salaj, Florin Florian, ne-a declarat ieri ca nu era la curent cu informatiile despre dosarul penal si ca este o situatie nefericita pentru familia lui, avand in vedere ca fratele sau este cercetat intr-un dosar penal. Prefectul a admis ca fratele sau, Cristian Mihai Florian, care este diriginte de santier, are o meserie la care a fost expus la orice greseala. A tinut sa precizeze insa ca fiecare om raspunde pentru greselile facute si va face un comentariu legat de aceasta situatie doar dupa finalizarea anchetei, cand va exista o sentinta definitiva. Pana atunci, Cristian Florian beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

Viceprimarul Eugenia Pop nu este inclupat

Viceprimarul comunei Napradea, Eugenia Pop, despre care am amintit in editia de ieri ziarului (11 ianuarie), in contextul in care pe portalul Judecatoriei Jibou apare alaturi de ceilalti inculpati, in calitate de invinuit, ne-a trimis pe emailul redactiei documente care dovedesc faptul ca, in ce o priveste, cauza ei a fost clasata prin adresa din 27 decembrie 2017 a Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj. Prin aceeasi adresa, viceprimarul Eugenia Pop a primit o amenda administrativa de 200 de lei si a fost obligata la plata cheltuielilor judiciare de 50 de lei.

Vizualizari 4766
Comentarii articol

>

in 12 Ianuarie 2018 0:28

Prefectul trebuia sa-si ia procentul ....deci...

>

in 12 Ianuarie 2018 5:40

Fratii si rudele nu tii alegi...deci.

>

in 12 Ianuarie 2018 7:01

asa se intampla cand este diriginte de santier la aproape tot ce misca in judet.... dec oare????

>

in 12 Ianuarie 2018 7:03

Pentru orice lucrare mai de doamne ajuta trebuia sa il angajezi diriginte de santier pe Florian Cristian, deoarece fratele lui, acum prefect, a fost sef la Inspectia in constructii. Daca nu il angajai, aveai parte doar de controale de la ISC

>

in 12 Ianuarie 2018 8:04

FRATELE LUI FLORIAN ... ACUM CE RAHAT VA MAI MANCA RALUCA GIREADA CARE TOT ZICE DE FRATELE LUI BODE

>

in 12 Ianuarie 2018 9:01

Fratel lui Bode a fost achitat de procurori. Adică nu a greșit cu nimic. Este curat

>

in 12 Ianuarie 2018 9:10

Asta e lucratura lui Staitocu

>

in 12 Ianuarie 2018 9:20

Ceva e putred aici: sau ziaristul sau porocurarii vorbesc prostii. S-au decontat lucrari neexecutate cu pretul din oferta, dar care r fi avut valori mai mici. Daca nu s-au executat, de unde stiu ce valoare au? Dirigintele deconteaza dupa valorile din oferta, conform legii, constructorul nu trebuie sa prezinte copii dupa facturi. La licitatie se considera valoarea totala. Unele art au valori mai mici sau mai mari decat valoarea de achizitie, depide de furnizor si fluctuatia preturilor

>

in 12 Ianuarie 2018 10:01

tot ce s-a facut si-i amintit aici este frumos cu gust si placut trecatorilor care-si dau cu parerea!

>

in 12 Ianuarie 2018 10:42

pai cam asa se face,din aceste lucrari neexecutate sau umflate se imbogatesc cei care sunt in constructii,ele sunt decontate la preturi mari,chiar daca nici nu s au facut,uitati va cate averi sunt din aceste hotii numai in Zalau

>

in 12 Ianuarie 2018 11:47

Da termopanele doamnei consilier de unde s-au platit?

>

in 12 Ianuarie 2018 11:51

Dar masina? Dar renovarea casei? Si altele care poate nu se vad încă?

>

in 12 Ianuarie 2018 12:32

DACA NU ERA FRATELE PREFECTULUI NU AJUNGEA DIRIGINTE DE SANTIER LA O GRAMADA DE COMUNE DIN JUDET. SI-A IMPARTIT JUDETUL CU VULTUR DE LA CONSILIUL JUDETEAN. DOI VULTURI LA UN JUDET E CAM MULT. AR TREBUI SA RAMANA DOAR UNUL.

>

in 12 Ianuarie 2018 15:36

VULTUR ARE SI SALAR DE BUGETAR, SI CE SALAR!?, PE LANGA ASTA ARE SI UN NUMAR FOARTE MARE DE CONTRACTE CU PRIMARIILE SI IN MOD SPECIAL CU CELE PSD-iste! MA INTREB CUM SI CAND URMARESTE LUCRARILE DAR TREABA LA CONSILIUL JUDETEAN CAND SI-O FACE!? SAU POATE ACOLO NU ARE TREABA!ALO DNA?????

>

in 12 Ianuarie 2018 18:38

Încet încet se sparge buba. De aceea PSD lupta contra justitiei

Rusine>

in 12 Ianuarie 2018 21:07

Să vă fie rușine! Doamna viceprimar este o femeie deosebită harnică deșteaptă. Toată viața a muncit alături de soțul dumneaei care este bibliotecar nu cioban!A avut bani să își facă casa nu a trebuit să fure.

Rusine>

in 12 Ianuarie 2018 21:07

Să vă fie rușine! Doamna viceprimar este o femeie deosebită harnică deșteaptă. Toată viața a muncit alături de soțul dumneaei care este bibliotecar nu cioban!A avut bani să își facă casa nu a trebuit să fure.

Rusine>

in 12 Ianuarie 2018 21:07

Să vă fie rușine! Doamna viceprimar este o femeie deosebită harnică deșteaptă. Toată viața a muncit alături de soțul dumneaei care este bibliotecar nu cioban!A avut bani să își facă casa nu a trebuit să fure.

Rusine>

in 12 Ianuarie 2018 21:07

Să vă fie rușine! Doamna viceprimar este o femeie deosebită harnică deșteaptă. Toată viața a muncit alături de soțul dumneaei care este bibliotecar nu cioban!A avut bani să își facă casa nu a trebuit să fure.

>

in 12 Ianuarie 2018 22:07

Doamna vicepimar este harnica si desteapta intadevar isi tinr barbatul in serviciul de ani de zile cu toti primari\r\n in functia de bibliotcar pe terasa de la bar.

Opinie>

in 12 Ianuarie 2018 22:20

Mă bucur! Să li se înfunde si să plătească fiecare după faptă!\r\nPrea ne mai țin de proști! Ce cred...că noi înghițim gălușca cu munca cinstită și hărnicia? De ce nu au existat mașini,case renovate,pensiuni,haine scumpe si fițe și înainte de a fi primar, viceprimar sau consilier? Oare nu le-au ajuns banii din munca cinstită?sau au devenit harnici și deștepți doar după ce au ocupat un post în primărie? Tare am vrea să lucrăm și noi ca ei,măcar un an,să apucăm să ne schimbăm mașina!\r\nRușine vouă...celor care continuați să amăgiți poporul!!!

>

in 12 Ianuarie 2018 22:39

Să vedeți rampa pentru handicapati de la căminul din Cheud care cred că a costat ceva. Merită văzută!

>

in 12 Ianuarie 2018 22:41

Firma care a făcut biblioteca este a fratelui doamnei vice!

>

in 12 Ianuarie 2018 22:41

Firma care a făcut biblioteca este a fratelui doamnei vice!

>

in 12 Ianuarie 2018 23:07

Sa inteleg ca Pop Eugenia nu a facut parte dinn comisia de receptie? este evident ca a dat-o la pace cu procurorii, pt cunoscatori stiu ce zic, atentie Fodor, daca ai avut impresia ca este ieftina te-ai inselat, se vinde scump "doamna" vice, iar cei care o spala in fund cu ..... au fost tradati la randul lor, dar sunt prea prosti sa vada\r\n

>

in 12 Ianuarie 2018 23:39

Şi de lucrările de la cheud nu zice nimeni nimic? Pereții cad zugrăveala interioară se ia pe haine acoperișul scolii lasă de dorit . Şi acolo doamna pop a fost deja comisiilor

>

in 12 Ianuarie 2018 23:40

Dragostea învinge orice!

>

in 13 Ianuarie 2018 8:46

Eu si acum ma intreb si acum de ce atunci cand s-a bagat apa in toata comuna satul Vadurele nu a fost inclus sau banii pentru asta au fost folositi in alta parte\r\n

>

in 13 Ianuarie 2018 11:41

Păi aveți jeni şi în vadurele rugațio să vă ajute că la cheud sa făcut scoala de trei ori în mandatele lui fodor poate reușește Jeni din vadurele să vă ajute dacă o pune doi ani şi pe ea consiliera personală

>

in 13 Ianuarie 2018 15:25

Poate ca doamna Pop a platit in natura!\r\n

>

in 13 Ianuarie 2018 15:44

Jenicuta o trage la cine poate. Stie ea cum a scăpat. Turnătoria Napradea nu duce lipsă de personal. Soțul lui Jenica trage și el la măsea ca nu mai are la cine. Ăștia sunt și cu ei defilam.

>

in 13 Ianuarie 2018 16:28

Da printesa Mirela cum o ajuns in primarie? Ce merite are, sau vrea sa ajunga viceprimarita?\r\n

>

in 14 Ianuarie 2018 8:35

Răilor Jeni este o doamnă şi bine face că le-o trage. Lor le place! Cât despre Mirela este cea mai frumoasă femeie din comună. Când vine cineva în primărie este întâmpinat de femeia de serviciu Mirela, care este toată numai un zâmbet.Celelalte doamne nu au ce căuta în primărie că sunt puțin depășite. Sau şterse puțin.

>

in 14 Ianuarie 2018 8:37

IN URMĂTORI ZECE ANI JENI VA CONDUCE NAPRADEA!!! OBISNUITIVA CU IDEEA

>

in 14 Ianuarie 2018 8:39

corect satele din comună nu au avut niciodată un vot decisiv cheudul a hotărât de fiecare dată!

>

in 14 Ianuarie 2018 11:04

Statul cheltuieste cel putin 150.000 lei sa dovedeasca coruptul asta de 10.300 lei + 618 lei.

>

in 14 Ianuarie 2018 11:39

Şi ce sa vezi tribunalul va dovedi că este nevinovat şi îi va mai plăti primarului şi daune morale!

>

in 14 Ianuarie 2018 11:41

Statul îi va plăti ...adică noi! Faină treabă, să-i plătim să ne fure!

>

in 14 Ianuarie 2018 12:08

De ce nu se spune ca prejudiciul a fost recuperat.

>

in 14 Ianuarie 2018 12:55

Si daca prejudiciul a fost recuperat de ce sa mai ajuns la judecata? Sa propunem instanței sa le dea si daune morale nu de alta dar sa.iasa si ei cu ceva profit ca asa sunt învățați jeni si primaru si sa ii lăsăm sa fure in continuare ca din banii nostrii fura

>

in 14 Ianuarie 2018 13:02

Janin stie ce face! Îi cea mai tare!

>

in 14 Ianuarie 2018 13:06

SIGUR CĂ II CEA MAI TARE! A DUSO PE FEDERITA LA GAL SI A PUSO PREȘEDINTA... LIMITATILOR JENI ESTE PUTERNICĂ PE JUDEȚ NU. PE COMUNĂ!DACĂ TREBUIE AJUNGE ŞI ÎN MINISTER CĂ POATE

>

in 14 Ianuarie 2018 13:08

Fiartr bine ca s_a recuperat prejudiciul acu tre sa plateasca pt furt

>

in 14 Ianuarie 2018 13:09

Doamna vice este o femeie de treaba cinstita la casa ei

>

in 14 Ianuarie 2018 15:02

Puțin prea cinstită!Nu a dat cadouri de Crăciun cu primarul că a dat cu Vasile Ianc !!! Repede a schimbat partenerul

>

in 14 Ianuarie 2018 18:51

Mulți prosti pe aici...

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.