În comuna Românași se învață după Scenariul galben

0
224

La nivelul județului 334 unități de învățământ în funcționează după Scenariul 1 (participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară), iar 6 unități de învățământ sunt în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Cele 6 unități de învățământ care funcționează în scenariul galben sunt toate din comuna Românași. E vorba despre Școala Gimnazială Românași, Grădinița Românași, Școala Primară Păușa, Grădinița Păușa, Școala Primară Ciumărna și Grădinița Ciumărna.

Nu sunt unități de învățământ în Scenariul 3, care înseamnă participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități și lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Sălaj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul din cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here