Sondaj



RSS Feed

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Zalau

In cladirea ce adaposteste Consiliul Judetean Salaj si Prefectura va fi mai caldut si aerul va fi mai proaspat, printr-o investitie de peste peste 24 de milioane de lei

27 Noiembrie 2018

Prefectul judetului Salaj, Florin Florian, a semnat ieri, luni 26 noiembrie, contractul pentru derularea proiectului de reabilitare a Palatului Administrativ din Zalau, finantat in cea mai mare parte din bani europeni, in cadrul Programul Operational Regional 2014 – 2020. Semnarea contractului a avut loc in prezenta echipei de proiect si a coordonatorului de programe pentru Salaj al ADR Nord Vest, Ovidiu Ghiurco.

Bugetul total al proiectului este de 24,26 milioane de lei, din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 18,44 milioane de lei.
Scopul proiectului, asa cum este enuntat de Prefectura, este transformarea Palatului Administrativ din Zalau dintr-o cladire clasica, depasita moral, intr-o cladire moderna, prin lucrari de eficientizare energetica.

Cladirea va fi ca noua, confortul va fi maxim

Implementarea proiectului prevede izolarea termica a cladirii, a planseului peste demisol, inlocuirea tamplariei exterioare existente cu tamplarie termoizolanta. Vor fi inlocuite corpurile de incalzire cu ventiloconvectoare, dar si instalatia de distributie a agentului termic pentru incalzire si apa calda. Se vor instala sisteme alternative de producere a energiei (instalatii cu captatoare solare termice si electrice, instalatii cu panouri solare fotovoltaice, pompe de caldura, recuperatoare de caldura). Asigurarea calitatii aerului din

In cladirea ce adaposteste Consiliul Judetean Salaj si Prefectura va fi mai caldut si aerul va fi mai proaspat, printr-o investitie de peste peste 24 de milioane de lei
interior se va face prin ventilare naturala sau ventilare hibrida. Se monteaza sisteme noi de climatizare si se inlocuiesc cele vechi. Se reabiliteaza si se modernizeaza instalatia de iluminat, prin instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de miscare si de prezenta etc.

Este cea mai mare cladire administrativa
din Zalau si a fost ridicata in 1970

Cladirea in care isi desfasoara activitatea Consiliul Judetean Salaj si Institutia Prefectului Judetului Salaj a fost finalizata in perioada anilor 1970 – 1971, iar de la balconul generos care da spre platoul de marmura se adresa multimii Nicolae Ceausescu de fiecare data cand vizita Salajul.
Cladirea este in proprietatea statului roman si este administrata de Institutia Prefectului Judetului Salaj, conform H.G. 706/1994.
Impozantul imobil are o suprafata utila de aproximativ 4.600 de metri patrati - subsol, parter si doua etaje.

Vizualizari 3303
Comentarii articol (32)

>

in 27 Noiembrie 2018 4:46

Cjs nu a fost în stare să își facă în sediu

>

in 27 Noiembrie 2018 6:38

BINENTELES DIN BANI NOSTRI PUTINI AI CONTRIBUABILILOR ,O SA FIE BINE HRANITI ,BINE INCALZITI IAR NOI O SA PLATIM RUSINE SA VA FIE ....

>

in 27 Noiembrie 2018 6:38

BINENTELES DIN BANI NOSTRI PUTINI AI CONTRIBUABILILOR ,O SA FIE BINE HRANITI ,BINE INCALZITI IAR NOI O SA PLATIM RUSINE SA VA FIE ....

>

in 27 Noiembrie 2018 7:59

Spor pentru confort nu le da?

>

in 27 Noiembrie 2018 8:01

.."aerul mai cald şi mai proaspăt" ....iar angajații vor primi în continuare spor pentru condiții grele de muncă.

>

in 27 Noiembrie 2018 8:54

Pentru confortul lor la locul de "odihna"sunt in stare sa faca proiecte ...dar proiecte pt platitorii de taxe nu sunt in stare sa faca ...mama lor de hoti !

>

in 27 Noiembrie 2018 10:45

pt asta dau bani jegosii din pesede, dar pt casa lui iuliu maniu nu au fost bani..nu sunt bani pt ce trebuie, dar pt confortul lor se gasesc mereu..niste jegosi...sa votati in continuare psd, cu multa incredere..

>

in 27 Noiembrie 2018 13:37

Cum sa fie bine in tara cind apare la Tv un om presedinte de partid ! ma mir cum il suporta ! si in spatele lui se baga si presedintele unui partid din Salaj ! doi oameni care nu au ce cauta in politica ! eventual la pasunat bivoli !

>

in 27 Noiembrie 2018 13:38

Cel de la 10 si 45 ! Unde este averea lui Maniu ? a dato la gagici ?

>

in 27 Noiembrie 2018 16:17

Dobitocului de la 13.38. Maniu nu era un om bogat, dar pentru a sti asta e musai sa nu faci parte din categoria ANALFABETILOR comunistoizi, iar averile celor condamnati erau confiscate! Vezi tocmai cazul casei din Badacin!

>

in 27 Noiembrie 2018 18:39

Ala de la 13.38 este, dupa cum vedeti un om fara scoala, sa nu va mirati cand va spun ca-i prieten cu Pop Gheorghe si Balint!

>

in 27 Noiembrie 2018 18:55

De banii astia puteau sa cumpere si niste saltele Relaxa.\r\nFrAerul proaspat ar deveni si mai caldutz, fortu conului mark ar fi maxim +1 .

>

in 27 Noiembrie 2018 19:13

Nu-i mai pun un etaj? Ca asa gindeau ''inaintasii lor''inainte de '89?

>

in 27 Noiembrie 2018 22:15

Oare spitalul nu are nevoie de aer mai curat si niste saloane mai confortabile ?

>

in 27 Noiembrie 2018 22:42

Să vă fie de amar tot confortul pe care vi-l creați pe sărăcia noastră. Trintori îmbuibați.

reabreab>

in 28 Noiembrie 2018 23:40

reabilit

raspuns Prefecturii>

in 28 Noiembrie 2018 23:50

De ce nu reabilitam blocurile care au nevoie urgenta, dar nu se poate ? Nu sunt bani pt acestea? Sa stea si cetatenii in confort si caldura? Dar drumurile anexe ?Podul care urca inspre Kaufland, l_au trecut pe jos edilii? Dar cel care trece prin spatele Autogarii si valea , sunt superbe, nu ?Laastea n u aveti timp nici bani ? Nimeni nu se intereserazade ele !!!!Dar copacii de pe BD M Viteazu, de la Sala Sporturilor inspre centru, nu pot fi toaletati? Ne cad crengile in cap si ating si geamurile, nu sunt ale locatarilor acesti copaci, domnilor de la Citadin, ca sa facem noi cereri, apartin orasului, este treaba dvs sa faceti orasul frumos, sa ;vedeti unde trebuie facut ceva:, NU ? Atunci va puteti felicita, chiar sa va premiati, dar mai av eti de muncit si la propriu si la figurat!!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.