SondajRSS Feed

In urma cu cinci ani, spitalul a fost inchis

In Cehu se va infiinta un centru medical privat

11 Ianuarie 2017

Printr-o Hotărâre a Guvernului Boc, mai multe spitale din țară au fost desființate. Printre ele s-a numărat și Spitalul din Cehu Sivaniei. Asta în anul 2011. De atunci a început un adevărat calvar pentru cehani. Se pare că acest calvar se apropie de sfârșit. Spun asta pentru că dintr-o discuție avută cu Cheregi Ioan, primarul orașului de Sub Codru, în curând la Cehu Silvaniei va lua ființă un centru medical. "Sunt pași mulți de făcut până când bonavii vor putea fi consultați și tratați aici, dar important este că am demarat acțiunea și nu vom da înapoi", a precizat Cheregi. Investiția aparține unui antreprenor din județul Bihor, Liviu Lele, care a mai deschis un centru medical și în localitatea Bratca. Centrul medical va încheia contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și, cu trimitere de la medicul de familie, bolnavul va fi consultat și tratat gratuit. 

Noua unitate medicală din Cehu Silvaniei va fi situată în fosta secție de pediatrie, pe o suprafață de 285 de metri patrați. Unitatea va avea trei secții: cardiologie, pediatrie și interne, plus un laborator performant de analize medicale.
"Locuitorii din Cehu nu vor mai fi nevoiți să meargă la Zalău sau la Baia Mare pentru analize mai complexe, pentru c&#

In Cehu se va infiinta  un centru medical privat
259; laboratorul va fi dotat cu aparatură de ultimă oră", spune primarul Cheregi.

Camiul de batrani deschis in fostul
spital nu mai are bani sa functioneze

Am adus în discuție și fostul Spital din Cehu Silvaniei. Primarul spune că acesta sub nici o formă nu trebuia desființat, pentru că era singura unitate spitalicească într-o arie foarte largă. La ora actuală, spitalul este cămin pentru persoane vârstnice. "Sunt 38 de persoane la ora actuală în cămin, bătrâni care au o pensie mică și nu mai au pe nimeni. Finanțarea căminului mai ajunge pentru două luni. Primări nu are bani ca să finanțeze căminul de bătrâni, care ar necesita un minim de 50.000 de lei lunar. Nu știu ce se va întâmpla dacă Ministerul Muncii nu alocă fonduri pentru Caminul de persoane vârstnice din Cehu Silvanie", ne-a spus cu oarecare tristețe primarul Cheregi Ioan.

 

Vizualizari 2937
Comentarii articol

>

in 11 Ianuarie 2017 6:59

BRATCA II UN CUIB DE SECURISTI

>

in 11 Ianuarie 2017 20:26

speram ca nu numai promisiuni o sa avem ci fapte ca de promisiuni sintem satui

>

in 11 Ianuarie 2017 20:33

foarte bine gindit domnule primar doar domnul fost ministru al sanataii Cseke Attilla omul cu multe scoli a desfiintat spitalul nostrum si a lasat pe cel din Simleul Silvaniei mafia non dormire

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.