In 2018, veniturile medii lunare pe o gospodarie au fost de 4.251 de lei, iar cheltuielile de 3.667 lei

3
425
In 2018, veniturile medii lunare pe o gospodarie au fost de 4.251 de lei, iar cheltuielile de 3.667 lei

Anul trecut, veniturile totale medii lunare au fost de 4.251 lei pe gospodarie si 1.631 lei pe persoana, iar cheltuielile totale ale populatiei au fost, in medie, de 3.667 lei lunar pe gospodarie (1.407 lei pe persoana) si au reprezentat 86,2% din venituri, potrivit ziarulfinanciar.ro.
Veniturile banesti au fost, in medie, de 3.920 lei lunar pe gospodarie (1.504 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 331 lei lunar pe gospodarie (127 lei pe persoana).
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (67,2% din veniturile totale ale gospodariilor).
La formarea veniturilor totale ale gospodariilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (18,7%), veniturile din agricultura (1,9%), veniturile din activitati neagricole independente (2,2%), cele din proprietate si vanzarea de active din patrimoniul gospodariei (1,1%) precum si veniturile in natura (7,8%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,4%).
Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).
Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constuctia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,5%).
Conform clasificarii standard pe destinatii a cheltuielilor de consum (COICOP), produsele alimentare si bauturile nealcoolice au detinut, in anul 2018, in medie, 33,3% din consumul gospodariilor. Ponderea bauturilor alcoolice si a tutunului este 8,2%, cheltuielile pentru imbracaminte si incaltaminte 7,4%, cele cu utilitatile 16,3% iar cele pentru comunicatii 7,2%.

COMENTARII

  1. Corect !Marea majoritate a acestui popor au veniturile cu mult sub aceasta medie .Dar vin ele si urmatoarele scrutine electorale iar noi ,majoritatea pensionarilor amarati , le-o vom da din nou in bot la PSD-eu .

  2. SUNTEM OAMENI CARE AM MINCIT IN INTREPRINDERI CU O PENSIE DE SUB O MIE DE LEI, DAR CIMA ROSIE MAJOREAZA PUNCTUL DE PENSIE .L-AM RUGAT PE SENATORUL POP GHEORGHE SA FACA CEVA CU ACESTE PENSI MICI MUNCITE , IAR EL AGSIT DE CUVINTA SA FACA PENSII MINIME GARANTATE , CELOR CARE NU AU INVATAT O MESERIE NU AU DESCHIS POARTA UNEI INTREP NU AU CONTRIBUIT ,IAR DIN SEPT VOR PRIMI 720 RON . NU VA ESTE RUSINE SA VA MAI BATETI JOC DE ACEST POPOR ?????....

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.